Hogyan fogyjak?

Figyelt kérdés
Régebben 94 kg voltam, azóta lefogytam 18 kg-ot. 170 cm vagyok. Újra fogyni szeretnék. A suliba viszek 2 szelet puffasztott rizsből álló szendvicset, amibe van margarin, meg felvágott. A suliba ebédelek, a leveseket megeszem, ha zsíros, akkor a felét, a másodiknak is a felét eszem meg. Vacsorára vagy főtt ételt eszek, vagy puffasztott rizses szendvicset. Hetente 3x van tesi órám, és hetente 3x gyógytesim, meg járok társastáncra is. Mindennap biciklivel járok a suliba, az út a suliba, meg vissza kb. 15-20 perc. De sajnos nem fogyok egy kg-ot sem, talán azért, mert nem is akarom, mert már nagyon elegem van a fogyókúrákból, az orvosok azt mondják, hogy túlsúlyos vagyok és hogy fogyjak még. Már tisztára megőrülök ettől az egésztől. Nekem nem számít, hogy majd beleőrülök ebbe az egészbe és majd emiatt pszichológus kell, hogy kezeljen, számomra csak az a lényeg, hogy leadjak 15-20 kg-ot. Segítség!! Hogyan csináljam?? 14/L

2012. okt. 18. 19:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért, de a teljes kiőrlésű kenyér nem emeli meg úgy a vércukor szintet, mint a fehér, mert a rost megakadályozza a szénhidrát azonnali felszívódását.
2012. okt. 19. 10:56
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

11. válaszoló, csodaországban élsz. Ugyan úgy teheli a hasnyálmirigyet, sőt akár még több inzulin is kerül a vérbe teljes őrlésű liszt esetén.

Hogy valamivel, szinte elhanyagolható mértékben lassabban emeli a vércukor szintet, az élettanilag jelentéktelen.

Tudod mit csinálnak a rostok? Arra jók, hogy gátolják hasznos tápanyagok felszívódását.

10. válaszoló, lehet lehülyézel de ez nem számít. Mert te viszont nem vagy hülye, ezért veled most komolyan foglalkoznék, megérdemled!

Amit írsz az 90%-ban jó, ezzel túlteszel a legtöbb orvoson, dietetikuson. Nagyon jó tanácsot írtál, egy dologban fejleszd magad: a zsírok témájában.

A zsírok nem váltanak ki zsír raktározást (inzulin emelkedést) viszont baromira fontos építő tápanyagok. Mint hogy minden eddigi "egészségtelen zsír" elmélet megdőlt már, nagyon ajánlom hogy ilyen téren is tanulj még, és tökéletes lesz amiket leírsz.

2012. okt. 19. 11:37
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem szoktam reggelizni, mert reggel nem vagyok éhes. Amúgy szerintem a teljes kiörlésű kenyér, vagyis a barna kenyér az jó, mert én azt is ettem és úgy fogytam le 18 kg-t. Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek vele! :)
2012. okt. 19. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!