Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan csökkentsem a napi...

Hogyan csökkentsem a napi kalóriabevitelemet?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és tudom, hogy korai az ilyesmivel foglalkozni, de azért egy kicsit fogyni szeretnék. Azt szoktam enni, ami itthon van, de megpróbálhatok pl. barna kenyeret venni magamnak vagy ilyenek :). kérlek segítsetek

2012. okt. 4. 17:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Kalória szempontjából teljesen mindegy, hogy MILYEN kenyeret eszel, a barna ugyanannyit tartalmaz, mint a fehér.

A legtöbb kalóriát a zsiradékok tartalmazzák, kb 800-900 kcal 100 g.

A szénhidrátok (tésztafélék, kenyérfélek, rizs) kb 350 kcal/100g.

A zöldségfélék és gyümölcsök többsége viszont sokkal kevesebbet tartalmaznak, a legtöbbnek 50 kcal alatt van 100 g-ja. (Néhány kivétel a krumpli 80 kcal/100g, vagy a banán 100 kcal/100g).

Ha kevesebb kalóriát akarsz, akkor a zsir és szénhidrát mennyiségét célszerü csökkenteni, és a zöldség/gyümölcs fogyasztását növelni.

De a te korodban értelmetlen lenne kevesebb kaloriát fogyasztanod, föként hogy a fejlödésedhez szükese van rá a szervezetednek. Ha nem vagy megbékülve a kinézeteddel, akkor kezdj el rendszeresen mozogni, sportolni, mert attól lesz jo kinézeted és megfelelö alakod. HA fogyni kezdesz, akkor a legtöbb esetben a nagyobb has/fenék megmarad, csak még feltünöbb egy sovány valakin.

2012. okt. 4. 17:54
 2/2 anonim válasza:
Ne egyél annyit.
2012. okt. 4. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!