Anorexiás lehetek kövéren is?
Nyáron elkezdtem fogyókúrázni (egészségesen táplálkozni), 74 kg-ról indultam és 52 kg volt a cél. Eddig 62 kg-ra sikerült lemennem, de egyre inkább úgy gondolom, hogy 52 kg-osan is kövér lennék, inkább 45-47 kg lenne az ideális a 160 cm-es magasságomhoz. Ahogy tükörbe nézek, egyre zsírosabbnak érzem magam, hiába a fogyás kilókban és centikben is. Egyre jobban utálom magam, minden étkezés után lelkiismeret furdalásom van, hogy túl sokat ettem (akkor is, ha az egy répa vagy egy alma volt). Van, hogy napi 600-800 kalóriát eszek, de annál többet sose. Állandóan azt várom, hogy hazamenjek a koliból, mert otthon van mérleg és tudom, hogy hány kg vagyok. Sokszor sírok is amiatt, hogy milyen kövér vagyok.
Holott mikor 74 kg voltam, jól éreztem magam és boldog voltam, nem zavart a kövérségem, csak a párom és a családom biztatása miatt kezdtem ennek az egésznek neki.
Normális, hogy így érzek vagy ez már anorexia? De hát az anorexiások szép soványak én meg egy dagadt disznó vagyok!
Mivel anorexia fejben kezdődik, igen.
A csontsoványság már csak következmény.
"Ahogy tükörbe nézek, egyre zsírosabbnak érzem magam, hiába a fogyás kilókban és centikben is. "
Sportolsz valamit? Mert ha nem, akkor meg is van az ok.
A napi 600-800 kcal szintén nincs jó hatással a testedre, mivel lelassítja az anyagcserét, be is állsz rá, megszokja a szervezeted, és nem fogsz vele fogyni, max izmot-> zsírosodás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!