Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Étkezési zavarom van, nagyon...

Étkezési zavarom van, nagyon szégyenlem "pica"-s vagyok lehet a wc papírtól valami bajom?

Figyelt kérdés

[link]

Egészségesen étkezem, sportolok, de van egy furcsa szokásom: Néha rettentöen megkívánom a wc papírt, ez nem vicces, hanem tudom, hogy tragikus. Kb 1 éve tart és eddig semmi furcsát nem vettem észre, mindig kikakilom. Próbálok róla leszokni, de nem megy, milyen problémám lehet belöle?

2012. szept. 24. 21:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne már káros, nézz utána, miből készül a papír?

Emészthetetlen, ezért ha összeáll az emésztőrendszeredben, akkor egyszer csak összeesel, örülhetsz, ha megúszod egy laza műtéttel. Ilyet egyáltalán megkérdezni sem kéne, hogy papírt enni mennyire káros...

2012. szept. 25. 15:56
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Eléggé megíjesztett ez a beles dolog, mindig azzal nuygtatgattam magam, hogy rávan írva a dobozra hogy 100% cellulóz, meg hogy ugyanolyan emésztési rost mint ami mondjuk a búzakorpában van. Nem akarom se beteg se halott lenni, le akarok vele állni, azt hiszem így könnyebb, hogy láttam a kommenteket. köszönöm!

Apropó: tejet iszom kis mennyiségben kávéba, tejterméket eszek rendszeresen: joghurt, túró, sajt.

A gabona is mindennapi rendszerességgel megtalálható az étrendemben. Halat és husit is fogyasztok hetente 4x legalább. A súlyom kicsit alacsony

2012. szept. 25. 16:22
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
100% cellulóz, csak a cellulóz az ember számára teljesen emészthetetlen táplálék. Amelyik állat képes rá, az is speciális baktériumok segítségével teszi, de ezek az emberben nincsenek benne. A búzakorpa rostja nagyon jó a beleknek, letisztítja a bélfalra tapadt bélsarat, ezzel javítva a bélműködést, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Csak abban jóval kisebb mennyiség van, ami semmi káros hatást nem okoz.
2012. szept. 26. 08:50
 14/17 anonim ***** válasza:

Az utolsót kijavítanám, nekünk is vannak ilyen baktériumjaink, az utóbelünkben. (És nagyon is fontosak, parazitáktól védenek és B, valamint K vitamint termelnek.)

De nyilvánvalóan ez nem egészséges. Próbálj meg leállni, helyette valami olyan egészséges ÉTELT találni, ami hasonló érzéssel tölt el esetleg, de ha nem megy, FORDULJ ORVOSHOZ! Nem fog kinevetni, hiszen ez egy betegség, nem tehetsz róla.

2012. szept. 26. 19:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Azok inkább átalakítják, mint bontják, nem tudunk a cellulózból energiát nyerni, pedig magas energiatartalma van. A kérődzők vannak erre specializálódva.
2012. szept. 27. 07:45
 16/17 anonim ***** válasza:

A papír nem áll össze a bélrendszerben. Hozzá lehetne tenni, hogy 'káros' mert a fene tudja milyen oldószerekkel, nehézfémekkel állítják elő. Van-e rajta festék stb.

De még így is inkább beteges, de kevésbé káros mint a gabona - tej fogyasztás. Papírtól még senkinek nem lett baja.. Orvoshoz megy, meggyógyítják (pszichológus, mentálhigiénés szakember). Na de a kóros nyugati táplálkozásból, a joghurtból - gabonából ki fogja kigyógyítani?

Az is lehet, hogy mostani betegség is szervi alapú, és például a gabona glutén, lektinek hatására jött elő. Illetve a későbbi cukorbetegség, elhízás, ízületi-szervi problémák is a gabonák, tejtermékek miatt fognak előjönni (azért tudom ilyen biztosan megjósolni, mert a legtöbb embernél úgy is kialakulnak ilyen problémák sajnos).

Én ezzel foglalkoznék, a többit megoldja egy kis beszélgetés pszichológussal, meg az egészségtudat amit ki kell alakítani.

2012. szept. 27. 11:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Te egyél akkor papírt, én meg iszom tovább a tejet és eszem a rizst, meglátjuk, melyikünk bírja tovább...
2012. szept. 27. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!