Étkezési zavarom van, nagyon szégyenlem "pica"-s vagyok lehet a wc papírtól valami bajom?
Egészségesen étkezem, sportolok, de van egy furcsa szokásom: Néha rettentöen megkívánom a wc papírt, ez nem vicces, hanem tudom, hogy tragikus. Kb 1 éve tart és eddig semmi furcsát nem vettem észre, mindig kikakilom. Próbálok róla leszokni, de nem megy, milyen problémám lehet belöle?
Semmiképpen sem egészséges szerintem. Meg kellene próbálnod leszoknod erről a szokásodról, mert se a testi, se a lelki egészségednek nem fog jót tenni. El kell tökélned magadban, hogy nem folytatod, és NEMet mondasz magadnak minden alkalommal, amikor a WC papírhoz nyúlnál.
Mindenesetre egy orvost látogass meg, és kérd ki a véleményét, akkor is, ha kínosnak érzed! (De nem az a kínos, ha elmész orvoshoz, hanem ha ezt tovább folytatod és nem próbálsz meg ellene tenni semmit.)
Sok sikert!
Orvos..Mindenféleképpen!
Sok sikert a gyógyuláshoz.
Elöször is nagyon köszönöm, hogy rendes megértö kommenteket kaptam, öszintén szólva "lekiablálásokra" számítottam.
Véletlenül kóstoltam meg, táborban szórakoztunk az osztálytársaimmal, üvegezés, és akkor legyen az hogy poénból kóstoljam meg. Valamikor csak rágcsálgatom mintha rágó lenne, valamikor valamilyen ízesített italba mártogatva nyelem le. Inkább az érzést szeretem amit utána érzek, olyan "kellemes", megnyugatat. Senkinek nem beszéltem még róla, mert rettenetesen szégyenlem. A szüleimnek se tünik fel hogy egy csomó papírzsepi van nálam mindig.
Èn is gondoltam az orvosra, de az az érzésem hogy kinevetne és elküldene azzal hogy "fejezzem be".
De aki nincs ebben az nem tudja milyen ez, a csoki után nem érzek ilyen késztetést..
A neten találtam olyat hogy lehet ásványi anyag miatt vagy vitaminhiány miatt. Ezeket alapból is szedek és a kivizsgáláson se találtak semmi ilyet. :S :(
1. Pszichológus
2. Egészségesen étkezel? Nem eszel gabonákat és tejet? Kevés szénhidrátot eszel? Elég halat, halolajat eszel (omega3) ?
Szerintem nem eszel egészségesen, és lehet ennek van köze a papír evésedhez is.. amúgy nem káros különösebben, amíg nem eszel túl sokat (de ajánlott lenne elhagyni a szokást, orvosi segítséggel és tényleg jól táplálkozni!)
Hallod harcművész, te teljesen hülye vagy:D
Amikor valaki gabonát eszik, az mérgezi magát, de mikor valaki papírt eszik, annak azt mondod, hogy nem káros különösebben, ha nem eszik túl sokat:DD
Ezt ugatja mindenki, hogy a gabona, a tej, semmi sem káros, hanem eszel belőle túl sokat, te meg ezt állítod a PAPÍRRA, hát legalább legyél már következetes.
Szóval papírt lehet enni, de tejet inni nem, azért ebben van némi irónia....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!