A méz az észséges vagy nem? Lehet enni diéta alatt?
Én most épp diétázom és van amikor megkivánom az édességet olyankor bekapok egy 1-2 kiskanál mézet és utána minden jó.Ezzel sokat árok a diétának?Szerinem még mindig jobb mint ha megennék egy csokit :S
A másik hogy sok helyen ilyet is és olyat is olvasok.Én inkább személyes véleményekre és úgy mond elvekre lennék kiváncsi :)
A méz nagyon egészséges és nem hízlal! Mi méhészek vagyunk, méztermelők. Nyugodtan eheted.
Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Rendkívül magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. Az enzim tartalma adja a legértékesebb részét a méznek!
Jaj de jó!Szerencsésnek érzem magam ,hogy egy szakembertől kaphattam segítséget!:)Nagyon szépen köszönöm!:)
Meglehet tudni ,hogy milyen mézet termeltek szivesen megkostólnám :) vagy hogy hol kapható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!