Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A méz az észséges vagy nem?...

Krétavirág kérdése:

A méz az észséges vagy nem? Lehet enni diéta alatt?

Figyelt kérdés

Én most épp diétázom és van amikor megkivánom az édességet olyankor bekapok egy 1-2 kiskanál mézet és utána minden jó.Ezzel sokat árok a diétának?Szerinem még mindig jobb mint ha megennék egy csokit :S

A másik hogy sok helyen ilyet is és olyat is olvasok.Én inkább személyes véleményekre és úgy mond elvekre lennék kiváncsi :)

2012. szept. 21. 18:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb, mint a csoki, ami tele van cukorral... Én nem is szem fehér cukrot...
2012. szept. 21. 18:36
 2/5 anonim válasza:

A méz nagyon egészséges és nem hízlal! Mi méhészek vagyunk, méztermelők. Nyugodtan eheted.

Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Rendkívül magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. Az enzim tartalma adja a legértékesebb részét a méznek!

2012. szept. 21. 19:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Jaj de jó!Szerencsésnek érzem magam ,hogy egy szakembertől kaphattam segítséget!:)Nagyon szépen köszönöm!:)

Meglehet tudni ,hogy milyen mézet termeltek szivesen megkostólnám :) vagy hogy hol kapható?

2012. szept. 21. 21:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Az barokkos túlzás, hogy a méz nem hizlal. Egészségesnek nagyon egészséges, kedvező élettani hatásai vannak, de attól még hízol tőle, mert irdatlan energiatartalma van és ezt főleg szénhidrát adja. Nem lehet töménytelenül fogyasztani következmények nélkül.
2012. szept. 24. 09:34
 5/5 anonim válasza:
nem is tudod töménytelenül fogyasztani, ugyanis nekem 2-3 kiskanál után már kaparja a torkom, és fáj tőle a hasam. Mi erdélyben élünk van itt mindenféle méz :D
2012. szept. 27. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!