BMI: 19 alattiak ti mit esztek egy nap és mennyit?
Nekem 17,63 és 18,37 között mozog.
Én reggelire - munkanapokon - egy péksütit szoktam enni, ebédre a kínainál egy kis adag valami csirkehúst rizzsel, itthon két főtt tojást ketchuppal vagy két/három almát.
Hétvégéken kicsit később kelek, akkor nem reggelizek, hanem inkább kicsit korábban (dél körül) ebédelek. Egy kisebb adag bármi, ami itthon van. Általában főtt csirkehús és saláta, vagy ilyesmi. Este szintén főtt tojás vagy alma. Közbe néha egy kis csoki is belefér, vagy nyáron fagyi, mivel ezekről nem tudok teljesen lemondani. :)
173 centihez 55 kiló körül vagyok, 19 alatt van valahol
Hizásra képtelen vagyok.
Reggelire 2 péksüti vagy 2 szendvics (felvágott,sajt,paradicsom,vaj)
Délelőtt 1-2 gyümölcs,ma alma,tegnap körte.
Ebédre a 6 decis ételesem tele van,tegnap sajtos csirkemell volt tésztával.
Délután egy joghurt vagy danette puding.
Este általában hideg,szendvics vagy kalács,tegnap pl hurkát ettem kenyérrel.
Utána még nasi film közben,zacskó csipsz vagy csoki.
Inni 2 energiaitalt iszok meg, kb fél liter erősen cukrozott teát,többi gyümölcslé,kóla.
25/N
És én se tudom hány kalória lehet,de sztem rengeteg.
Tippet elfogadnék hogy pl a tegnapim hány kalória kb:
2 szendvics túristával füstölt sajttal paradicsommal vajjal, 6decinyi sajtos csirkemell tésztával(rendes hizlaló sima tészta),1 danette, 2 energiaital, hurka kb 10 centinyi, 2 szelet fehér kenyér,2 körte, 1 zacskó csipsz (10dkg),2 pohár tea benne 10 deka cukor,1 liter kóla.
Az, hogy kinek mennyi kalóriára van szüksége ahhoz, hogy 19 alatti BMI értékkel "büszkélkedhessen", változó.
Én alacsony vagyok és már nagyon nem tini, ráadásul ülőmunkát végzek, heti 2-3 órát sportolok csak, ezért 1500 kcal-nál nem vihetek be többet, ha tartani akarom a súlyomat. Ezt többnyire egészséges forrásból viszem be.
Az 5-ös válaszoló ülőmunka mellett már 1700-at is bevihet, ahhoz, hogy tartsa a súlyát, de heti pár óra mozgással már 2100 körül is megengedhet magának.
5/6-os
-nem lehet így kiszámítani.
Kalóriaszámításhoz a nyers hozzávalókat kell pontosan lemérni (mert a főzési/sütési eljárástól függően veszítenek a súlyukból), és úgy kikalkulálni a kalóriaértéket.
Egy 6 decis ételesbe is bele lehet tenni 5 decit lazán pakolva, de akár "1,5 liternyi" szilárd táplálékot is, ha jól "megtaposod" az edényt.
-Olyan nincs, hogy valaki nem tud hízni! Ha ez áll fent, akkor az orvosi eset, többek közt pajzsmirigyproblémára is utalhat.
5-ös és 6-os vagyok
Pedig makkegészséges vagyok,vizsgált orvost,irtak is fel gyógyszert hogy hizzak,de fogytam tőle...
Bőven 2000kalória felett eszek,minimálisat mozgok,ülőmunkát végzek.
184cm/63kg Tegnapi kajám:
Reggeli - Zabpehely,Tej,Alma,Barack 600kcal
10órai - Fánk 400 Kcal
Dél - 2 vega-kolbászos zsemle-szendo, CBA Croissant, Briós 1000kcal
Délután - Banán Milkshake 300 kcal
Vacsi - Lekváros zsemle-szendo 250kcal
Szóval 2550 átlagosan egy napra és így is alig tudom tartani a súlyom (nem genetikai, nemrég 100kg voltam), persze rengeteget vagyok úton, rohanok (ezért eszem ilyen gyors kajákat, ha otthon vagyok magam főzök), néha edzek egy picit és persze vegetáriánus vagyok.
A kalóriákat nem számolom, de reggelire mindig egy joghurtot meg egy túróspogit eszem, ebédre ami a menü,a levest nem mindig eszem meg.
este teljesen változó, van, hogy két tojás, de van, hogy csak egy joghurt, attol függ éhes vagyok e még.
szerintem kb 1600 kalória lehet, lehet, hogy több. Heti 6-8 órát sportolok.
A BMI index szerint a 19 alatti sovány, de szerintem én tök normál vagyok. 175 centihez vagyok 56 kiló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!