Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha megkívánok reggel vagy...

Ha megkívánok reggel vagy napközben egy szelet sütit vagy csokit, azt meg lehet enni?

Figyelt kérdés
Fogyókúrázok már 6 hete.És eddig mindig féltem meg enni az édességeket.

2012. szept. 11. 23:15
 1/10 anonim ***** válasza:
ha elhasznalod a suti kcaljat akkor nyugodtan
2012. szept. 11. 23:26
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem ilyen egyszerű, hogy kivonom a kcal-t a napi kcal-ból. A sütiben cukor és fehér liszt van, magas GI, gyorsan felszívódik, máj megtelik (50g) a többi megy zsírba.
2012. szept. 12. 00:48
 3/10 anonim ***** válasza:
49%

pedig ez ilyen egyszerű,

ha pl megeszel egy 350 kalóriányi sütit,és utána futkorászol egy fél órácskát,mi szintén 350 kalória,de mínuszba,akkor olyan, mintha nem is sütikéztél volna,

2012. szept. 12. 07:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Fogyókúrában is nagyjából ugyan azokat a szabályokat és étrendet kell betartani, mint súlytartásban, csak szigorúbban.

Tehát, ha te nem akarsz lemondani egész életedben a csokiról, meg a sütiről, akkor súlytartásban olyan étrendet kell tartani, olyan életmódot kell folytatni, amibe ezek az ételek (nyilván mennyiségi korláttal) beleférnek.

A fogyókúra akkor lesz tartós, ha a majdani súlytartó étrendedet tartod, csak szigorúbban - különben "súlytartásban" könnyen visszajöhetnek a kilók.

Tehát a válasz az, hogy időnként, nagyon ritkán, nagyon kicsi mennyiségben ehetsz nyugodtan, de legyél tisztában azzal, hogy ez hátráltatja (nem teszi tönkre!) a fogyásodat, így a célodat, az áhított testalakot és -tömeget később fogod elérni.

2012. szept. 12. 09:32
 5/10 anonim ***** válasza:
én szinte minden héten, max. kéthetente eszem valami édességet, és lehet, hogy hátráltatta a fogyásom, de hogy hizni nem hiztam tőle, az is biztos.
2012. szept. 12. 10:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Hé, emberek, miről hadováltok itt?!

Tegyük fel, hogy neki pl. napi 1400 kcal kell heti 1 kilós fogyás eléréséhez. Ő, mégha ezt a napi 1400 kcal-t Milka csokiból is fedezi, mert úgy szottyan neki, akkor is ugyanúgy fogyni fogy. Egyszerűen teljesen mindegy, hogy miből viszed be az adott kcal értéket, ha megvan a deficit, akkor nincs olyan, hogy nem fogysz!

(Az egészséged szempontjából viszont egyáltalán nem mindegy, de nem ez volt a kérdés...)

2012. szept. 12. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:
57%

Istenem...bazira nem mindegy, hogy miből viszitek be a napi kcal-t. Ez nem matematika, hanem biológia és kémia.

Amit írt itt valaki, hogy hetente/kéthetente eszik valami édességet az rendben van, ennyi "bűnözés" természetesen belefér.

Magával az "elmélettel" van bajom. Ha egész nap 1500kcal értékben csak sütit eszik, akkor ugyan úgy hízni fog (bár kisebb mértékben, de hát itt eleve fogyásról lenne szó), mert a máj 50g cukortól megtelik és a többi trigliceridek formájában a véráramba kerül, gyakorlatilag azonnal zsír lesz belőle. Arról nem is beszélve, hogy 0 fehérje mellett az izomzat leépül, viszont a zsírt kellemesen táplálja és a végén úgy nézne ki, mint egy teleszart zokni.

2012. szept. 12. 12:58
 8/10 anonim ***** válasza:
A lényeg az, hogy nagyon ritkán megehetsz egy csokit, de ne vidd túlzásba. Amikor diétáztam 10 napot tűztem ki magamnak. Minden újabb 10. napnál megettem egy kis sütit (persze ebből is inkább gyümölcsöset - bár ha jobban belegondolok, tök mind1:D) vagy egy túrórúdit. Nehezen ment, nem mondom, de aztán valahogy el is múlt az édességérzetem, és már nem kívántam annyira. :)
2012. szept. 12. 13:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor magyarázzátok meg, mégis hogy lehetséges az, hogy én minden nap eszek valamilyen édességet, sütit, csokit, fagyit vagy kekszet, és mégis fogyok? És nem csak 1-2 kilót, már 10 kilót fogytam, most vagyok 75 kg.
2012. szept. 12. 13:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Félj megenni most, és a továbbiakban is! :)
2012. szept. 13. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!