Hogyan fogyjak le? Legalább 15 kg-ot kellene lefogynom, de most már ésszerűen, rendesen szeretném csinálni. Már teljesen összezavarodtam, valami jó tanács kellene. (85 kg vagyok,30%-os testzsírral)
Annyi mindent hallottam már különböző helyeken, hogy már teljesen nem értem, mi is fontos egy diétánál! Most akkor lúgosítsak vagy inkább fehérjét egyek és nagyon kevés szénhidrátot? Figyeljek a kalóriákra is? Mennyit tornásszak egy héten? Ehetek este gyümölcsöt? Használnak valamit a természetes zsírégetők (ananász, grapefruit, zeller)? És a zöld tea? Vagy a tabletták? Esetleg a fehérjeturmixok? Mennyit igyak?
Előre is köszönöm a segítséget.
Úgy híztam vissza, hogy elmentem nyaralni, és ott aztán nem foglalkoztam azzal, hogy mennyit és mit ettem/ittam. De a reggeli gyümölcsöt tartottam (persze én is tudom, hogy naiv elképzelés volt azt hinni, hogy dél elmúlt, most már bármit lehet...)
És köszönöm a második választ is, mérlegelni fogom, hogy mi a számomra megfelelő megoldás.
Nekem ez vált be, most éppen ezzel fogyok. Ami a legfontosabb: napi ötszöri étkezés, és mindegyiknél csak egy keveset szabad enni, uzsonnára és vacsorára kevesebb kalóriatartalmú ételeket. Szénhidrátok csökkentése az étkezésben, én a kenyeret szinte teljesen hanyagolom főtt ételekhez és próbálok kevesebb tésztát is enni. A természetes zsírégetőket nyugodtan lehet enni, az ananász vált be nekem is, és nem is vészesen drága, de fontos, hogy NE konzerv legyen, hanem friss. (1-200 ft)
Húsoknál inkább a fehérhúsra koncentrálj(csirke, pulyka, hal), a vöröseket próbáld hanyagolni. Este ehetsz gyümölcsöt, bár nem mindengy hogy milyet, ugyanis például a szőlőben található szőlőcukor azonnal felszívódik, tehát azt inkább tedd félre este. Az almával viszont semmi baj nincs a késői órákban sem. A tablettákat próbáld hanyagolni, mert akár károsak is lehetnek, és még ha segít is a fogyásban, tobb kárt okoz, és akár az egészséged is rámehet, felboríthatja a szervezeted természetes működését. A zöld teákkal viszont semmi gond nincsen, azt ihatod, ám ne vidd túlzásba. A legjobb étkezés előtt 1 bögrével, de cukorral ne ízesítsd. Én pl. a természetes cukrot szinte teljes mértékben elhagytam, áttértem az édesítőszerre.
A napi 2-3 liter folyadék fogyasztás ajánlott, bár ne cukrozott üdítőitalokat! Az ásványvíz a legjobb. A tornáről pedig annyit, hogy a testmozgás naponta ajánlott, bár ha szűkölködsz idődben, akkor heti 2-3szor 1 óra is megteszi hatását.
Ez amit most leírtam nagyon sok embernek bevált már, barátnőim is betartják ezeket a tanácsokat, ám fontos, hogy eredményt csak akkor érsz el vele, ha komolyan veszed és nem sunyítod el a dolgot. Ugyanis kit akarsz becsapni ezzel??! Jó munkát hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!