Melyik testalkat típusba tartozom? Endomorf, mezomorf, Ektomorf? Lent link?
Olvastam már mindent, hogy csuklóméréssel és egyéb, de egyszerűen nem tudok dűlőre jutni..
szerintem ektormorf és mezomorf keverék vagyok vagy rosszul látom?
Utolsó:
Ektomorf vékony, nyúlánk testalkatú,hosszú, vékony végtagok, nem hízékony.
Endomorf ennek az ellentétje.
Mezomorf izmosabb, tömörebb.Hízékonyabb, mint az ektomorf, de könnyen adja le a felesleget, arányos testalkat jellemzi.
"A csuklómérés nem hülyeség, oda ugyanis nem rakódik háj"
Szeritem arra gondolt, hogy ezeknél az alkatoknak van olyan, hogy az egyik mutatóujjal és hüvelykujjal megfogjuk a csuklót. Ha bőven átéri, ektomorf. Ha épp átéri, mezomorf. Ha nem éri át, endomorf.
Én meg pl az egyiket átérem pont, a másikat meg nem... Akkor mi van?
Na igen, így nyár végére elengedtem magam. Még júniusban ment a heti 2-3x futás, jogging és hozzá torna.. De a strandolás(lángos és társai) és a hétvégi bulik nem igazán fértek össze a fogyással vagy alakformálással. :D
Most jön az ősz, valami komolyabbat és állandót akarok felállítani. Tegnap már számolgattam a napi kalória szükségletem, valamint fehérje, szénhidrát, zsírt is. De az edzéstervet is már konkretizálnom kell, mivel az is közre játszik a napi kalóriaszükséglet kiszámításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!