Hogyan tovább?! (Kép)
Az elmúlt egy évben jelentős súlytöbblettől sikerült megszabadulnom diéta és sport segítségével. Orvosi javaslatra..., hogy a szervezetem hozzászokjon az új súlyomhoz, hagytam pár hónap pihenőt a testemnek. Most újból, (két hónapja) ismételten nekivágtam a 'fogyókúrának'. Rendszeresen, heti 3-4 alkalommal járok edzőterembe kb. 1óra futópad és bicikli + mindennap kb. 30 percet tornázok itthon is. Az étrendem jelentős részét zöldség, gyümölcs és hús teszi ki, kb. napi 1000-1200 kcal. Most jön a csavar... Nem fogyok semmit! Iszonyatosan lehangol és dühít, hogy a mérleg meg sem moccan alattam! Jelenleg 80 kg vagyok a 175cm-es magasságomhoz, mellékelek képet is! Mit kellene tennem, hogy elidnuljon újra a fogyás? ...vagy esetleg mit csinálok rosszul? Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! 26/L
Amit most írtál az igaz.
"vettem kremet ami segit a zsiregetesben."
Ez pedig nem igaz. A kérdezőnek nem fog beindulni a fogyása ettől, ha a víz veszteséget nem nézzük. A narancsbőrrel kapcsolatban tényleg nincs tapasztalatom ezt jól látod. De remélem akkor sem haragszol meg rám ha a fogyással kapcsolatban nekem van igazam :D
Kilencesnek,... Néha még többet is mutat a mérleg a kiindulási súlyomnál, épp ezért elkeserítő az, hogy ennyi belefeccölt mozgás és diéta után sem lefelé billen a mérleg nyelve. :/
Centizés megtörtént, a helyzet a következő:
Mellbőség: 100cm
Derék: 75cm
Csípő: 98cm
Comb: 50cm
Szia! Gratulálok a fogyásodhoz, nagyon csinos vagy. Megkérdezhetem mennyi sikerült leadnod? Privátban is megírhatod ha nem akarod, h mások is megtudják.
Egyébként a napi kalóriaszükségletedet eléred? mert úgy tudom, ha nem, akkor megáll a fogyás mert a szervezeted elkezd tartalékolni. Nekem ez az 1200 igen kevésnek tűnik.
Itt kitudod számolni:
A BMR az amit az szervezet akkor is elhasznál ha csak fekszel egész nap, az mindenképp elkéne érned. A testsúly megőrzése része jelenti azt amit akkor kell enned ha nem akarsz sem fogyni se hízni. Szóval annál kevesebbet kell enni, kb 500 kcal-val.
S még, hogy miket szoktam enni...
Hús: csirke, pulyka, hal, nagyritkán marhahús... ezek fűszeresen párolva, roston sütve. Ha felvágott, akkor pulykamellcsonka vagy marhapárizsi, de ebből is max 10 dkg.
Zöldség minden mennyiségben vagy párolva vagy nyersen salátaként (ekkor is öntet nélkül minimális olivaolajjal, citromlével)
Gyümölcsből mindent szeretek, de mértékkel eszem inkább napközben, mint este.
Tejtermékek közül a normál méretű activia vagy könnyű és finom gyümölcsjoghurtok, elvétve 1-1 kocka macisajt.
Levesből általában hús vagy zöldségleves.
Édességet, kenyeret&pékárut és klasszikus köreteket (burgonya, tészta, rizs) abszolút nem eszek!!! Néha ritkán köret gyanánt hüvelyesek bab, borsó, lencse (rántás nélkül) főzelékként.
Mindezek úgy variálva, hogy a napi 1200 kcal-t ne lépjem túl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!