Kollégiumban, hogy csináljam tovább?
Az a helyzet hogy most leszek 3. éves. Az előző évben elég sokat híztam. De most nyáron ezen dolgoztam. De már rettegek a szeptembertől.
Az órarendem a következő: reggeltől estig suliba vagyok...és komolyan tényleg estig, nem hazudok...a suliba nem eszek mást mint szendvicset, tehát hideg kaját.
Este 5 vagy este 6 órára érek haza a koliba, rohadt éhesen! Ez az első alkalom, hogy meleget egyek, ilyenkor eszem meg az ebédemet.
Ezt csináltam egy éven keresztül, és most se lesz másképp, mert ugyanolyan az órarendem! :(
Tudtok valamit javasolni, min tudnék változtatni? Vagy ti hogy csináljátok? :( Vagy mikor hogyan és mit egyek? :(
Egyél így, vagy vigyél magaddal dobozba salátát, húst, stb. :)
Meg mozogj, és ne mondd, hogy nincs háromnegyed-egy órád rá, mert kiröhöglek.
muszáj a koliba ebédelni? sulidba nem lehet?
reggelire ne szendvicset egyél hanem zabpelyhet kefírrel, tízórai gyümölcs, ha suliba van az ebéded, és nem ott kajálsz szendvics-tk kenyér-a rozs igazi kenyér szerintem nagyon laktató, hozzá sonka, sajt, tojás, főtt hús, tonhalkonzerv stb
uzsi gyümölcs, és akkor vacsi marad az a kolis ebéded-ott mit kaptok? pl ha megtudod oldani akkor a levest megeszed és utána vmi könnyűt pl túrót, és a másodikat elteszed kis dobozba, be a hűtőbe másnap pedig elviszed a suliba ebédnek
főzési lehetőséged van? gyorsrizs összekeverve egy tonhalkonzervvel hozzá 1 paradicsom-én ezt szoktam csinálni vacsira nagyon laktató, nagyon gyors és olcsó
vigyél otthonról 2napra való meleg kaját ami nem romlik meg, üvegben savanyúságot-ez főleg télen jó amikor 1000ft a paradicsom, paprika akkor szendvicshez meg rizshez is nagyon jó
joghurt, kefír az olcsó azt pl salihoz tudod keverni, hozzá olcsó a főtt tojás
otthon sütsz husit sütőben sütőzacskóban, 2 napig eláll, még szendvicsbe is jó, harmadik nap gyors rozs a tonhalkonzervvel, negyedik nap mozzarella sajtgolyók, ötödik nap meg van különböző ízesítésű tonhalsaláta-pl mexikói, zöldséges vagy lecsó üvegest stb ehhez egy gyors rizs-mikróban is el lehet készíteni
hétvégén otthon normálisan változatosan
koliba tudsz vinni zabpelyhet-ez olcsó fél kilo simán elég 1 hétig, hozzá poharas joghurt 50ft és mondjuk most a szilva ami olcsó azt tudsz hozzá vágni
kedves első válaszoló, valóban alig van időm ha van is egy fél órám vagy egy órám... nem engedhetem meg magamnak hogy beüljek egy étterembe ebédelni főleg nem minden nap... :(
ha már viszek itthonról kaját miért mást egyek, és még fizessek is érte? :(
írta 1.: vigyél húst, zöldséget.
az őserdőben mit találnál húson, zöldségen, bogyókon kívül? semmit.. miért kéne máshogy enned egyetem alatt?
én bedobom akár egész nap munka, akár egyetem és utána este edzésre: sonka, kolbász, szalonna + paradicsom, uborka, olajos magvak, paprika, gyümölcs ha van.. és kész, az evés funkcionális dolog, ennél több energiát nem pocsékolok rá.
Ha hosszú napom van én mindig viszek magammal "meleg" kaját. Vagy legalábbis a szendvicsnél tartalmasabbat. Többnyire igyekszem előző este olyat összeütni, amit hidegen is meglehet enni, avagy bemegyek menzára és bedobom a mikróba a kajámat. Nekem ez így bejött.
Majonézes krumpli, egyéb majonézes saláták (meleg időben vigyázz vele), de sima vegyes saláta is jó, mellé egy-egy rántott szelet és még is táplálóbb, meg jobban esik délben, mint egy szendvics.
Grízes, túrós, vagy krumplis tészta, krumplipüré vagy bármilyen főtt krumpli, ezek megehetők hidegen is. Légy találékony! :) Vigyél otthonról ilyeneket, ezeket viheted suliba és megeheted ebéd időben, így vacsira talán elég a hideg kaja. Én is észrevettem magamon, hogyha így eszek kevésbé hízok, valószínűleg azért, mert nem este 9-kor nyomom be a pörköltet, amit ebédre kellett volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!