Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szakadjak el érzelmileg...

Hogyan szakadjak el érzelmileg az ételtől?

Figyelt kérdés
168 cm, 70 kiló vagyok. Kiskorom óta imádtam enni, gyakran szerintem unalom-, és szomorúságűzőnek is eszem. Nem szeretnék tovább hízni, így is mindenki megszól, Anyám napi rendszerességgel. A művészetem szempontjából is szeretnék sovány lenni, amennyire csak lehetséges. (Ezt ne nagyon feszegessük, hogy miért.) Van erre valami megoldás, hogy ne egyek akkor, ha szomorú vagyok, és ne kattogjon folyton rajta az agyam? Ha nem eszem, a gondolat addig nem hagy nyugodni, míg nem eszem. Többször volt olyan, hogy sokáig bírtam a fogyókúrát, fogytam is, de rengeteg terhet kell még cipelnem a vállamon, és nem volt mindig önuralmam, és mindig visszaesek. Valakinek valami bevált módszer? Köszönöm előre is a válaszokat. 18/L

2012. aug. 11. 15:06
1 2
 11/13 Smartguy86 ***** válasza:

Önbizalmat kell fejlesztened - tegyél olyan dolgokat, amiket eddig nem! Légy bátor, lépj meg olyan lépéseket, amiktől félsz, és amikor sikerül, akkor büszke leszel magadra, amikor nem sikerül, akkor pedig elmondhatod, hogy te megpróbáltad. Ha csak létezel a saját ürességedben, akkor sose fogsz megbízni magadban.

A pótcselekvéseket csak így lehet legyőzni!

2012. aug. 12. 09:37
 12/13 anonim ***** válasza:

00:46-ossal egyetértek:) meg persze a töbiekkel is... Ezt neked kell fejben eldöntened. A lényeg hogy sose unatkozz, mindig tudj vmit csinálni, legyél barátokkal családdal, szerelmeddel, és keress hobbit!:)

Egyébként az érzelmi evésről mindig egy szám jut eszembe:

http://www.youtube.com/watch?v=TvfRDHVS3Ek

"But food won't take this emptiness away." ez annyira igaz szerintem..:) én is ezt próbálom a szemem előtt tartani. Bár a számban érzelmekről van szó, én inkább unalmamban ettem, de komolyan mondom, ez a mondat segített:)

2012. aug. 20. 20:18
 13/13 anonim válasza:
Ez egy 'betegség' is lehet, a húgom is ebben szenved. Az agyad nem bírja megkülönböztetni az éhséget a szomjúságtól. Ezért amikor szomjas vagy is azt érzed hogy enned kell és eszel, tehát amikor érzed hogy éhes vagy először igyál valamit, vagy egyél lédúst gyümölcsöt.. Ha tényleg le akarsz fogyni, vigyél ki minden ételt a szobádból hogy ne rágcsálj.. és naponta 5x KEVESET egyél. mint említetted bírtad, nem az a cél hogy 2 hét alatt fogyj 20 kilót, hanem hogy hosszútávon de tartósan. Emellett csinálj erősítő gyakorlatokat sportolj, akár otthon is. Csak elhatározás kérdése. :)
2012. aug. 20. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!