Hogyan szakadjak el érzelmileg az ételtől?
Válaszd meg, hogy mit eszel! Egyél több fehérjét, és kevesebb szénhidrátot! Szokj le a kenyérről, mert az sokat hízlal! Kóla és cukros üdítő helyett igyál inkább ásványvizet!
Naponta egyél többször keveset!
Ne nassolj!
Ha eszel, akkor lassan egyél, mert akkor jobban megrágod az ételt, és könnyebben emésztesz. A előnye a lassú evésnek az, hogy evés közben jóllaksz és nem utána. Ez azért van, mert ha gyorsan eszel, akkor az agyadnak szüksége van egy jelre, ami jelzi hogy jóllaktál. Ennek a jelnek pedig időre van szüksége. Az a jó, ha nem "laksz jól" csak ennyit eszel, hogy ne legyél éhes. Így az emésztésed nem lesz egyszerre leterhelve.
Rágj alaposan!
Nem kell koplalnod, csak oda kell figyelni a mennyiségre és a minőségre!
Szia!
Igaza van az előttem válaszolónak...
én 170magas vagyok 79,5kilóról kezdtem fogyózni.
(ha bánatos voltam én is ettem...nemrég lettem túl egy missed ab-n)
szóval most 73kiló vagyok...68 a cél jelenleg utána majd meglátjuk.
az eddigi fogyásom szintén így sikerült nem eszem kenyeret max teljes kiőrlésű,de azt is keveset.
Este 6-7 után már nem eszem.
Sok köretet felcseréltem párolt-zöldségre,valami salátára...stb.
Üdítőt sosem ittam igazán,ugy h ásványvíz.
Viszont a napi 1 tejszínhabos kv-ról nem mondtam le.
Édesség helyett gyümölcsök.
Kitartás kérdése az egész :-)
Még az előzőhöz...régen sosem reggeliztem,de mióta ezt bevezettem nem zabálok össze vissza.
A reggelit nem szabad kihagyni.
Keres valami elfoglaltságot,ugy tudsz elszakadni tőle...
Én ha bánatos vagyok zenét hallgatok...ha jó a kedvem zenét hallgatok a konyhában és énekelek:D
A szomszédok meg kit érdekelnek:D:D
Csak rajtad múlik minden ez kitartás kérdése...vagy ha rád jön a zabálhatnék ne csokit egyél...egyél zabpelyhet vagy kölesgolyó,biobuláta...bármi vannak "egészségesebb"rágcsálnivalók.
amúgy ez nálad lelki dolog...ebben itt segíteni nem hiszem h tud bárki is...magadban kell letisztáznod a dolgokat,vagy valakivel megbeszélni,vagy kibeszélni magadból.
"Nagyon egyszerű":
Tedd föl magadnak a kérdést,
hogy hol szeretnél tartani,
hogyan szeretnél kinézni,
milyen társat szeretnél,
mik a céljaid, melyeket el akarsz érni 5-10-25-50 év múlva.
Ha a válaszod NEM az, hogy 150 kilósan egy macskával/kutyával akarsz együtt élni és a legnagyobb örömödnek az életedben a kakaóscsigát/pizzát tartod, akkor egyáltalán nem nehéz érzelmileg elszakadni az ételektől, csak minden egyes falat előtt eszedbe kell juttatni a céljaidat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!