A szobabiciklizéstől fájnak a térdeim, valamit rosszul csinálok?
Figyelt kérdés
Alacsony terhelésre van állítva, hogy inkább a pulzus pörögjön, szóval nem tudom miért fáj mégis a térdem. Tipp?2012. aug. 10. 17:55
1/7 anonim válasza:
lehet alacsonyan van az ülés, vagy csak simán nem bírja a térded
2/7 anonim válasza:
Az nem lehet, hogy nem bírja térded, mert a kerékpározás közben nem éri terhelés az ízületeket.
Én is csak azt mondom, hogy ülés alacsonyan lehet, az a megfelelő magasság amikor az alsó holtponton van a pedál akkor annak lábadnak kinyújtva van kell, hogy legyen.
Ha ezek után is fájna, irány az orvos.
3/7 anonim válasza:
70 felett már ne akarj szobabiciklizni!
4/7 anonim válasza:
ide is érvényes.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
gyenge az ízület,amit meg kellene erősíteni,mielőtt komolyabban terhelnéd.
5/7 anonim válasza:
Rosszul van beállítva az ülés. Túl alacsonyan és túl magasan is lehet, mindkettőtől megfájdul a térded. Pihentesd, amíg rendbe nem jön és utána állítsd be rendesen.
6/7 anonim válasza:
Amikor a pedál a legalsó állásban van, a sarkadat tedd rá és úgy kell kinyújtva lennie a lábadnak. Így amikor normálisan tekersz (első talppárnával) a térded nem lesz teljesen kinyújtva, csak pont annyira, hogy az erőátvitel optimális legyen és a térdízületed se húzódjon.
7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat, megfogadom a tanácsokat!
az ülést feljebb állítottam, valóban nem volt kinyújtva a lábam alsó állásban
(amúgy 65 kiló vagyok, vagy a 70 a koromra vonatkozott? :D)
2012. aug. 14. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!