Egy hónapja rendszeresen mozgok, odafigyelek az étkezésre és eddig csak 2kgot fogytam, valamit rosszul csinálok vagy ez normális?
Ez nem túl kevés, föként ha nem nagyon sok a túlsúlyod.
De az is lehet, hogy több kalóriát viszel be, mint amennyire szükséged lenne ahhoz, hogy beinduljon a fogyás.
Itt utána tudsz számolni, hogy neked (a korod, súlyod, magasságod, aktivitásod alapján) mennyire lenne szükséged.
2kg egyáltalán nem rossz.
D ha nem írod le mit csinálsz, nem tudjuk megmondani, hogy mi lehet a kevésbé jó benne, ami akadályozza, hogy gyorsabban fogyj - ha akarsz, bár ezzel az ütemmel sincs gond. Mit jelent a rendszeres mozgás? Milyen az az odafigyelt étkezés?
Akkor megnyugodtam, köszönöm :)
Egy hónapja vettem 3havi bérletet egy fitnesz terembe. Első Másfél héten heti 3*1órát kondiztam és utána mostmár órákra járok ( Zumba, alakformáló, step, zsírégető) heti 5*1órát.
Étkezést illetően a kalóriákat számolgatom és 1500kcal/nap, de sajnos előfordul néha, hogy ez több. Kerülöm az édességeket, tésztát, pékárukat.
heti 5x aerobic rendben van, bár a futás hatékonyabb, inkább csináld azt amit élvezel is, így könnyebb.
Bár nem tudjuk hány kiló vagy, de kcal lehetne kevesebb is, 60kg körül 1200-1300kcal is elég, illetve nagyon nem mindegy, hogy mi. SOK fehérje (sovány túró, tojásFEHÉRJE, csirkemell) kell, 0 cukor, 0 fehér liszt, kevesebb szénhidrát mint fehérje (zöldség, max barna kenyér, de kenyér nélkül is lehet élni sztem). Azért fontos a sok fehérje, hogy ne izomból fogyj, hanem inkább zsírból.
Kitartás mozogj sokat, fedezd fel melyik mozgásforma esik igazán jól és szereted és az kitartóan folytasd és egy idő után hiányozni fog.
Az étkezésről: Már akkor tudnál fogyni,hogyha ugyanazt ennéd amit eddig ,de mellé mozogsz. Persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy egyél annyit,csak hogy sokan vannak itt akik úgy gondolják,hogy a kcal-ok erős megcsapolása szükséges a fogyáshoz. 1600 a te igényeidnek és súlyodnak szerintem megfelelő. Amúgy ezt nagyon jól be is lehet osztani,változatosan,fontos tápanyagokra. És erre figyelj oda,hogy sok fehérje szerepeljen az étrendben,ugyanakkor legyen bent szénhidrát is. Próbáld kerülni a péksütiket egy fogyizó számára is beiktatható 1X egy héten,de inkább kerüld. Ne egyél nagyon tésztaféléket, rántás helyett párolj vagy süss olívaolajban, ebédedhez csinálj mindig salátát .
1 hét alatt ha nem eszel lehet ledobnál 4kg-ot rögtön,de amellett,hogy nagy eséllyel visszajön a szervezetedet is kikészíted. Ha továbbra is folytatod sokáig így,biztos sikered lesz és fogyni fogsz. Lassan,de biztosan. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!