10 évesen 102 kg? Mit lehetne tenni?
Beutalta a háziorvos endokrinológiára a kórházban 1 hétre, semmilyen szervi baja nincs. Próbálták ott megtanítani jól táplálkozni, de nem eszik zöldséget, gyümölcsből csak almát.
Ezen kívül rengeteg édességet eszik és csak otthon ül a gép előtt, reggeltől éjjelig.
A szülők már feladták, a kislány senkire sem hallgat, ha eldugták előle az édességeket, akkor képes volt órákon át hisztizni, vergődni, stb, amit a szülők már nem bírtak idegileg.
okkal írtam a pszichológust..
nem pofonokkal kell lenyugtatni egy kölköt. ha eddig el lett nevelve, ha az édes, ízfokozós szemetet ette, akkor 1. egy jó példa a többi gyereknek és szülőnek, akik a pékségekben vásárolnak
2. nyugodtan lehet fiatalkorú függőnek tekinteni, és úgy kezelni mert ezek az élelmiszerek ezt okozzák. együtt a rossz neveléssel meg aztán pláne.
az élelmiszermérnök voltam.
Igazából én is elé tennék egy adag zöldséget, hogy na akkor itt a kajád, ha nem eszed meg fél órán belül, elveszem és így jártál, majd vacsinál újrapróbálkozunk. Chips, stb minden kidobni.
Engem nem érdekelne a hisztije, de a szülők idegrendszere már nullán van, egyéb gondjaik is vannak, nem csak a gyerek hisztije.
Én azt csinálnám mint amerikában. Befektetik,majd ott lefogyasztják. Nem hiszem hogy semmi szerve baja nincs hogy 102kg. Én 27évesen vagyok 55.. Semmi édességet nem kellene neki adni.Ha meg édesség,akkor almacsipsz,banáncsipsz. Vagy aszalt gyümölcs. Mutasson neki a család a világ legkövérebb embereiről műsort.(300kgos a Natgeon megy asszem.) Kérdezze meg hogy akar igy tetszeni valakinek?
Ha meg hisztizik a nasiért akkkor hisztizzen,ha mennek valahova gyalog menjenek. Mondjátok meg neki ha igy folytatja a suliban is cikizni fogják.
erre már írtak előttem választ.
vagy most összeszedik a szülők az idegeiket, vagy végképp el fognak durranni a gyerekük halálakor.
lehet választani.
Én igazából sajnálom is, meg idegest is, pedig nem az én gyerekem.. Szegény alig bír mozogni, a mozgása a gép -> hűtő és vissza.
Idegesít, mert 10 éves fejjel is beláthatná, hogy meg fog halni pár éven belül, ha így folytatja..
Szerintetek segíthetnék én?
Úgy értem, hogy inkább engem utáljon, mint a szüleit. Odaköltöznék kb 2 hétre, én figyelnék a kajálására, vinném sétálni, stb, hogy túl legen a hisztis részen, aztán már lehet, hogy kezelni tudják majd...
Ez a gáz a szülőkkel hogy a gyerek hisztizik és akkor már inkább mindent megengednek neki, csak hagyja abba. Ha az én gyerekem hisztizne bezárnám a szobájába amíg abba nem hagyja. Mert igenis abbahagyja amint rájön hogy semmit nem ér el vele.
Ha továbbra is annyit eszik mint 3 ember + csokikkal csipsszel tömik akkor beteg lesz, és idegroncs, depressziós is, mert mindenki csúfolja gondolom már most is, később meg még rosszabb lesz, mondjuk gimiben mikor a fiúk is majd körberöhögik. Egy értelmes szülő nem akarja hogy a gyerekének ezeket kelljen átélnie. Inkább most szenvedjen néha a "csokielvonástól" mint később egy életen át a betegségektől.
Nézd, akinek ez nem megy, annak minek gyerek? Az ő dolguk felkészíteni azt a lányt az életre, aztán most, amikor nehézségek adódnak, akkor feladják???
Nem kéne tovább csinálni az egészet, mint egy pár nap. Utána tuti lehiggadna az a gyerek, mert látná, hogy változás van, és már nem éri el a célját.
Anyuka-apuka biztos engedékeny volt, megesett a szíve szegény hisztis lánykán, ezért tömték bele a kaját, mert attól legalább elkussolt és addig se kellett vele foglalkozni...
Csak hogy érezd, mit kéne tenni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!