Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az édesítőszer tényleg úgy...

Az édesítőszer tényleg úgy hizlal, mint a cukor?

Figyelt kérdés
Nemrég hallottam, hogy hiába van 100ml édesítőszerben 1-2 kalória, hasonló mértékban hizlal mint a cukor... Ez tényleg így van?

2012. aug. 7. 08:49
1 2
 11/15 Szoondiii ***** válasza:
0%

a paleolit nem elmélet, számos embert vizsgáló kutatások végkövetkeztetése, kedves.. Válaszoló.

engem meg hívjunk Aczélnak, zavar már ez a Szondizgatás. milyen nicknév ez amúgy is ba..ssza meg.. Szondi.. behalok azon, hogy ilyet ki tudtam találni csak miattatok!

2012. aug. 7. 09:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat:) Sokat megtudtam.
2012. aug. 7. 10:12
 13/15 anonim ***** válasza:

A fruktóz hizlaló hatása a probléma. Inzulin nélkül tudjuk bontani, a májunk megoldja, de ha betelik a máj glikogén raktára, triglicerid formájában fogja raktározni, ami ugye zsír. Nem méreg a fruktóz, a szacharóz sem ( összekapcsolt fruktóz molekulák), csak hizlalnak. Egy méregtelenítő kúra semmit nem fog érni ellene, a fokozott folyadékfogyasztás sem, egyszerűen hizlal és kész. A fruktóz felel az IR kialakulásáért is, és pont cukorbetegek fogyasztják bőszen.

A gyümölcsökben található mennyiség töredéke annak, mint amit ezekkel a szerekkel be tudsz vinni, ezért van velük probléma.

2012. aug. 7. 10:17
 14/15 Szoondiii ***** válasza:

nem minden édesítőszer fruktóz alapú. a fruktóz alapú nem 1-2 kcal/ 100ml lenne.

szacharóz nem 2 fruktóz, hanem 1 Fru és 1 Glu

fruktóz pedig eléggé méreg, nem csak a cukorbetegség kialakulásának esélyét növeli, de a köszvényét (csökkenti a vesék húgysav kiválasztását ÉS növeli a húgysav termelést!)

Hirtelen több rossz nem jut eszember róla, elég még, hogy a zsírosodásban is jó szerepe van, hiába alacsony a gi értéke..

2012. aug. 7. 10:21
 15/15 Smartguy86 ***** válasza:

"Senki nem az elhízásba hal bele, hanem pl. az elhízás okozta szívbetegségbe, magas vérnyomásba stb. "

Ezt én nem is mondtam.

Amúgy meg tény, hogy a kövér emberek zsírja tele van méreganyag-lerakatokkal. Az is oké, hogy a májad meg a veséd méregtelenít, de ha nem iszol elég folyadékot, akkor a veséd hogy fog rendesen működni? És ha nem eszel elég rostot, akkor a salakanyagok akár napokig rohadnak a beleidben (székrekedés) és mérgezik a szervezetedet.

Vagy talán aki beteg/kövér, annak egyből adjunk máj és vese transzplantációt, mert biztos nem működik neki? :D

ui: nem csak a nehézfémek a mérgek - és egyébként a nehézfémek hajlamosabbak a csontokban/agyvelőben elraktározódni (pl. a higany, ólom, stb.).

2012. aug. 7. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!