Kevesebb cukor vagy édesítőszer?
Nyugodtan használj cukrot, nem olyan szörnyű, mint ahogy próbálják beállítani! 100g cukorban kb. 400 kalória van, egy kávéskanál cukor meg talán ha 5 gramm van, ami kb. 20 kalória. Szóval ha kicsit kevesebbet teszel a kávéba, és nem iszol napi 10 csészével, akkor ez biztos nem fogja hátráltatni a fogyásodat!
A süteményekkel már óvatosabb lennék, ugyanis azok nem csak a cukor miatt hízlalnak, hanem a liszttől is. Süteményt inkább csak egyszer ennék egy héten.
De a mesterséges édesítőket felejtsd el, kísérletekkel bizonyították, hogy sokkal kövérebbek azok, akik cukormentes ételeket/italokat fogyasztanak.
Egy kk. a reggeli kávba valóban nem fog megártani. És nem azért "szörnyű" a cukor,mert annyira sok kalória van benne,csak mondjuk gyümölcsöt is eszel napközben,abban is van cukor,eszel kenyeret,úgyszintén..tehát iylen szempontból ,ha amúgyis szar az étrended akkor más teljesen mindegy hogy a kávéba raksz e.
Viszont ha egyébként hanyagolod a fehérlisztet,süteményt,tésztákat,szőlőt és banánt, egyszóval ha egyébként megfelelő az étkezésed akkor a kávéba nyugodtan rakhatsz. Süteményt egyébként sem eszünk max heti-2heti 1* fogyókúrában.
A cukor nem a kalóriatartalma miatt rossz, hanem mert megdobja a vércukorszintet, ami hirtelen emelkedik, majd hirtelen lecsökken, és éhes leszel. Ami miatt eszel és hízol.
A fehér liszttel ugyanez a gond, ráadásul semmi tápanyag nincs benne (=üres kalória), mert ami értékes, azt lehántják.
Én sem eszem műanyagot, viszont a cukrot le lehet cserélni jobb dolgokra, ami nem finomított: pl. ha szereted, mézre, én azért nem vagyok annyira oda. Jó viszont a finomítatlan nádcukor (fontos, hogy finomítatlan legyen, ne csak "barna", ami leginkább színezett). Sütikbe ajánlott a nyírfacukor (www.nyirfacukor.hu), de ez elég drága.
Ha sütit csinálsz, fele fehérlisztet helyettesítsd teljes kiőrlésűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!