Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyókúrázzak?

Hogy fogyókúrázzak?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok és szerintem egy kicsit fogyhatnék.

Mindenféle fogyasztószereket láttam a neten, de én ezekbennem bízom.

Ennyi évesen a sportoláson kívül (lesz egy kutyám vele fogok sportolni) hogyan fogyhatnék le: miket kéne ennem, mit csinálhatnék.......stb.

2012. aug. 6. 10:15
 1/6 A kérdező kommentje:
Főleg a hasamról és a combomról akarok lefogyni.
2012. aug. 6. 10:21
 2/6 Szoondiii ***** válasza:
Sehogy, helyi fogyás amúgy sincs :)
2012. aug. 6. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Bizony, helyi zsírégetés nincs.

Szálkásító diéta kell és aerob mozgás. Napi 2,5-3g fehérje/tskg és 1,5-2,5g ch/tskg.

fehérje: sovány húsok, túró, tojás, halak és protein kieg.

ch.: rizs, zab, teljes kiőrlésű kenyér és -tészta.

Fontos, hogy mennyit iszol. 20kg-ként 1l.

Aerob edzés: heti 3-4x40-50 perc tempós séta vagy kocogás.

2012. aug. 6. 10:30
 4/6 anonim ***** válasza:
14 évesen szó nem lehet sem fogyasztószerekről (később sem érdemes), és a "protein kieg." is felesleges. 14 évesen elégnek kell lenni, ha elhagyod az édességet, a nasikat és az üdítőt (ha egyáltálán iszol). Ebédre és vacsorára pedig inkább csirkét, halat és zöldségeket válassz. És mozogj minél többet, minden nap. 14 évesen még bőven növésben vagy, ha normálisan táplálkol, a felesleg 1-2 éven belül észrevétlenül eltűnik, csak ne hízz tovább.
2012. aug. 6. 10:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Én 17 éves vagyok, május óta 10 kilót fogytam 69-ről 59-re. Leírom az én napi étrendem, szerintem bőven tartható, anyagilag nem túl megterhelő.

Reggeli: általában Nestlé Fitness natúr müzli kevés 1,5%-os tejjel, néha rántotta vagy teljes kiőrlésű pékáru csirkemell sonkával és zöldséggel vagy ha van olyan étel, aminek nem bírsz ellenállni abból is ehetsz egy keveset reggelire(pl én múltkor megettem egy kis tányér spagettit vagy egy szelet tortát)

Tízórai: valami gyümölcs: alma, barack, dinnye

Ebéd: éppen ami van, de csökkentett adagot, húshoz köretnek valami zöldséget eszem krumpli helyett, nem eszem kenyeret semmihez, levebe nagyon kevés tésztát teszek, ilyen apróságok

Uzsonna: joghurt vagy valami gyümölcs megint

Vacsora: sült csirkemell vagy hal zöldséggel, túró körözöttnek megcsinálva, joghurt zöldséggel és cs.mell sonkával

Nagyon fontos, hogy naponta minimum 3 liter vizet igyál, az üdítőket nagy ívben kerüld el, mert rengeteg kalóriát tartalmaznak(a rostos 100%-os leveket is). Lehetőleg minél kevesebb csokit, cukrot, édességet, chipset egyél, vagy ha nagyon nem bírod ki, akkor délelőtt. Az utolsó étkezés 2-3 órával lefekvés előtt történjen, ne előbb és ne később. Fehér lisztes dolgokat ne nagyon egyél, én május óta nem ettem fehér kenyeret, barnát is néha, de már nem is hiányzik, ahogy a zsírban tocsogó sültkrumpli sem. Egy hónapban egyszer lehet tartani egy csalónapot, ahol nyugodtan ehetsz a kedvenceidből, ez beindítja a fogyókúrát és erőt ad a folytatáshoz.

A sportolás nagyon fontos, mert hiába fogysz le, ha nem lesz rajtad izom szarul fogsz kinézni. Heti háromszor menj el futni, ehhez nem kell drága kondibérletet vásárolni és mindenki számára elérhető. Ha kezdő futó vagy nagyon tudom ajánlani ezt az edzéstervet: [link] Én is csinálom és tényleg nagyon hatásos, bárki meg tudja csinálni egy kis akaraterővel. Én még azt csináltam, hogy megspóroltam a buszbérlet árát és biciklivel megyek mindenhova. Ha szeretsz úszni, akkor az is jó vagy ha nem akarsz mások előtt mozogni, akkor tölts le a netről egy torna DVD-t és csináld azt. Én a Jillian Michaels: Ripped in 30 című videósorozatát csinálom és nekem nagyon tetszik, nagyon jól átmozgat, de mégis megcsinálható egy kezdő számára is, nincs az, mint a Rubint Rékánál, hogy a felénél kidőlsz ha megfeszülsz is és semmi sikerélményed nincs.

Remélem tudtam segíteni a tanácsaimmal, sikeres fogyást kívánok!

2012. aug. 6. 12:23
 6/6 Szoondiii ***** válasza:

Ez a lehet fogyni egészségtelenül is, csak nem garantált sem az eredmény, és nyilván az egészség sem...

Müzlivel indítani a napot a legbetegesebb és károsabb amerikai baromság. (látványos is az eredménye).

Ha gabonafélét eszel, akkor rohadtul oda kell figyelni a mennyiségre, mert többet eszel mint lemozogsz és nagyon könnyen lehet zsírosodni, vagy stagnálni. Zsírszalonnával már más a helyzet, ha nem emeled meg a vércukor, inzulin szintedet, akkor nemigen raktározódik zsír.

Tejtermékek, joghurtok mind tekintélyes inzulinszint emeléssel bírnak.

Húsok, zöldségek nem.

Az meg, hogy chipset és ilyen sz.arokat legfeljebb délelőtt egyen, hát ha nem akar eredményt akkor oké :)

Esetleg ne egyen, mert attól lett ilyen, amilyen már nem akar lenni.

most ez kötözködésnek tűnik, de alapvetően fontos apróságok lesznek, ha valaki tényleg változtatni akar.

2012. aug. 6. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!