Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni az étrendem...

Tudnátok segíteni az étrendem felépítésében?

Figyelt kérdés

50-60 kg súlyfeleslegem van és úgy döntöttem életmódot váltok. Először is össze írtam, hogy mik azok amiket betudok szerezni (mivel még nem keresek ezért korlátoltak a lehetőségek).

Igazából receptekre lenne szükségem, vagy hasonlókra.

Amiket be tudok szerezni: uborka, répa, hagyma, foghagyma, paradicsom, paprika. Mivel ezek közül a paradicsom és a paprika itthoni, ezért az kb. még 2-3 hétig lesznek. Paprikát utána is tudok szerezni, viszont a paradicsom nagyon drága és a boltit amúgy sem szeretem. lesz.

Barna kenyér, zabpehely, rizs (ezeket veszem, de bármikor betudom őket szerezni és nem is drágák).

Barna kenyér, zabpehely, rizs, répa, hagyma, foghagyma, paradicsom, paprika, uborka, krumpli (egybe). Amiket boltból tudok szerezni: esetleg kefir, natúr joghurt, tej. Tojás is van itthon.

Ezeket tudom felhasználni jelenleg az étrendemhez (paradicsom csak 2-3 hétig). (Néha, ha szüleim vesznek gyümölcsöt vagy csirkemellet akkor eszek, de ez elhanyagolható.)

Receptekre lennék kíváncsi, hogy ezekből mit lehetne készíteni, ami diétás étrendhez is megállja a helyét. Még életembe nem főztem vagy sütöttem így elég tanácstalan vagyok.

Előre is köszönöm a segítséget.

2012. júl. 26. 09:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ne húzd fel magad kérdező Kovi bácsin és a fajtáján, nem éri meg, úgyis addig okoskodik, amíg rá nem hagyod.

Abban teljesen igaza van, hogy az lenne az ideális, ha minél több fehérjét fogyasztanál, pl. reggelire tojást, az laktat is és 2 tükörtojás egy pici zöldséggel 100 Ft-ből kijön (próbáld kenyér nélkül vagy mondjuk fél szelet kenyérrel enni). Kezdetben törekedj arra, hogy kevesebb szénhidrátot egyél (péksütemények, pizza, tészták) és csökkentsd az adagjaidat. Ezenkívül zöldséget, gyümölcsöt egyél nassolás helyett. (Pl. egy kiló alma ára egyáltalán nem vészes és elrágcsálod 1-2 napig)

Ha főzni szeretnél ajánlom a krémleveseket. Pl. brokkolikrémleves. 15 perc alatt kész. Én így csinálom: van a tescoban fél kilós (kb. 500 Ft) fagyasztott brokkoli (az kb. 4-szeri alkalomra elég 3-4 adag leveshez), a brokkolit főzöm vízben kb. 20 percig, utána leturmixolom, borsozom, sózom és végül egy kis tejszínt öntök bele. Minél kevesebb a tejszín, annál kalóriaszegényebb. Ha ki akarsz rúgni a hámból egy kis sajtot reszelhetsz a tetejére vagy adhatsz hozzá pár pirított kenyérkockát. Szerintem nagyon finom.

Főzelékeket is csinálhatsz. Pl. tökfőzelék is nagyon olcsón kijön, próbáld kerülni a rántást.

Összességében meg próbáld azt a tendenciát követni, hogy reggel egyél többet és a nap vége felé egyre kevesebbet és egyre könnyebb ételeket. (Nem kell kikötni, hogy 6 után nem eszel, de ne akkor láss neki a pizzához, tortához)

Nem tudom milyen magas vagy és hány kiló, de egy kis testmozgás is segítene. Kezdetben gyalogolj vagy gyorsgyalogolj napi 40-60 percet. Vagy vehetsz tépőzáras 1-kg-s súlyt (lábra és karra is felteheted), az se nagy befektetés, 1000 Ft körül van és azzal csinálhatsz gyakorlatokat.

2012. júl. 26. 12:05
 12/12 anonim ***** válasza:

És a szüleid is kövérek? Nem tudod rávenni őket együttműködésre?

Mert ami pénzt el lehet költeni nasikra, abból tényleg lehetne húst is venni...

Nem lehetne, hogy mondjuk családilag elmenjetek orvoshoz egy kivizsgálásra? Hamar kiderülne, hogy mindenkinél gond van a túlsúly miatt.

Mozogni pedig muszáj lesz! Persze semmi komolyat, amíg 100 kiló fölött vagy, de napi egy óra tempós gyaloglás, néhány hasprés, fekvő, ilyesmi fontos lenne. Főleg a gyaloglás.

2012. júl. 26. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!