A gyümölcsökben, zöldségekben is "olyan" szénhidrát van mint pl. a kenyérben, zsemlében?
Figyelt kérdés
Utánaolvastam és azt találtam hogy a gyüm.; zölds.-ben lassan, gabonafélékben pedig gyorsan felszívó szénhidrát van.
De pontosan mi a különbség-ha van egyáltalán- ezek között?
2012. júl. 24. 11:57
2/2 anonim válasza:
A gyümölcsökben fruktóz monoszacharid (vízben oldódó), a gabonafélékben pedig keményítő poliszacharid (enzimek és savas közeg hatására oldódó) van.
Mind a kettő segíti a zsír deponálást (lerakódást)... a különbség csak annyi, hogy a gyümölcsök és zöldségek esetében kevesebb mennyiséggel tudod elérni azt a hatást mint a kenyér és tésztafélékkel, vagyis kevesebb energiát kell bevinni a szervezetedbe + gyorsabban emésztődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!