Van még esélyem nyár végéig?
eddig 20 kgtól szabadultam meg,napi 1000-900 kcallal és heti 5 óra ellipszis trénerrel fél év alatt.Most azonban 3 hét alatt napi 3-5000 kcal között ettem édességet,lisztes cuccokat stb..(diéta alatt majdnem semmi cH) kb 10 kg jött rám..:( holnap visszaállnék diétára,de nagyon félek hogy így kezdem a sulit..(gimi 1. :/) 172 cm vagyok és 61 kg VOLTAM.Van esélyem?
/Kultúrált hangnemben,és nem kell olyan komment,hogy "nemjó az 1000 kcalos diéta blablabalbbaaa...tudom de én így csinálom éskész./
15/L
A koplalással csak azt érted el, hogy SOKKAL hájasabb lettél, mint voltál, mert csak izmot veszítettél, zsírt nem, mivel a szervezeted tartalékolásos üzemmódban volt. A túlélésre játszott és lebontotta azokat a szöveteket, melyek megtartása a legenergiaigényesebb!
Az emberi szervezetben CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az izom tud "zsírt égetni"?! Mire befejezted, sokkal kevesebb „kemencéd” lett, ami zsírt égessen és SOHA nem fogod leadni a maradék zsírt, EGÉSZ ÉLETEDBEN hájas disznó leszel. Látod, 3 hét alatt visszajött a fele!
Most csak NYAVALYOGSZ, meg esélyeket latolgatsz a nyár végéig való fogyással kapcsolatban... IRIGYKEDNI fogsz másokra, hogy milyen jó alakjuk van, „annyit ehetnek, amennyit csak akarnak”, mégse híznak el.
Persze, mivel nekik van megfelelő izomzatuk, amely egyrészt a testüknek formát ad, másrészt amellyel az alapanyagcseréjük gyorsabb (az izomszövet megtartása 4-5-ször több energia, mint a zsírszöveté, annál gyakorlatilag csak a (test)hőmérsékletet kell biztosítani).
Közben meg fel sem fogod, hogy saját magadnak köszönheted az egészet, mert te tettél meg mindent annak érdekében, hogy ilyen helyzetbe kerülj.
Ügyes voltál!
Kezdésnek olvasd el a Sárga kapszula c. könyvet, mondhatni "alaptankönyv" a témában és ráadásul teljesen legálisan ingyenesen letölthető.
Az, hogy 3 hét alatt visszahíztál 10 kg-ot, azt mutatja, hogy nincs sok izmod.
Ha lenne, akkor az alapanyagcseréd, a nyugalmi energiafelhasználásod magas lenne és kis túlzással fizikai képtelenség lenne annyit enni, hogy ennyit fölszedj.
Számolj!
10 kg zsír az kb. 90 ezer kcal.
3 hét ugye 21 nap, 21-gyel leosztva napi 4285,71.
Vagyis kb. 4286 kcal többletbeviteled volt naponta.
Mennyivel ettél többet 5000 kcal-nál?
A kettő közötti különbség adja meg a napi energiafelhasználásodat.
Ha pl. az alapanyagcseréd 1000 kcal/nap (ez nagyon alacsonynak számít), akkor a 10 kg többlethez minden nap 6286 kcal kellett megenned.
De ha pl. egy "normális" alapanyagcseréd lenne kb. 1500 kcal-val, akkor már 6786 kcal-t kellett volna megenned minden egyes nap.
Szóval mennyit is ettél?
Mekkora lehet az alapanyagcseréd?
Ha 1000 körül, akkor biztosan kevés izmod van!
Azt még kifelejtettem, hogy az alapanyagcserével számoltam, az pedig azt jelenti, hogy egész nap fekszel, nem csinálsz semmit.
Ha csak wc-re kimentél párszor, már több a napi energiafelhasználásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!