Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi 500 kalórián élek. Van...

Napi 500 kalórián élek. Van mikor 1000. Annyira szörnyen érzem magam ha eszem?

Figyelt kérdés

166 centi vagyok és 60 kiló.Legalább 50re leakarok.1 hónap alatt lefogytam 6 kilót ami meglátszik de még mindig dagadt vagyok.Annyira szörnyű mert éhes vagyok,de a lelkem az csak így nyugodt,és boldog.Szóval szenvedek ettől az egésztől de lelkileg annyira jól érzem magam hogy az elmondhatatlan.

A mensim kezd leállni, 3-4 naponta megyek nagywcre,és hullik a hajam.Ezeket mind látom,de egyszerűen nincs erőm ezt a jó érzést feladni.Mert utána belehalnék a bűntudatba.Mit tegyek?

2012. júl. 21. 18:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A koplalással csak azt éred el, hogy utána SOKKAL hájasabb leszel, mint most vagy, mert csak izmot veszítesz, zsírt nem, mivel a szervezeted tartalékolásos üzemmódban van. A túlélésre játszik és lebontja azokat a szöveteket, melyek megtartása a legenergiaigényesebb! Vigyázz, a szíved is izom!

És azt sem tudod, hogy az emberi szervezetben CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az izom tud "zsírt égetni"?! Mire befejezed, sokkal kevesebb „kemencéd” lesz vagy egyáltalán nem lesz semmid, ami zsírt égessen és SOHA nem fogod leadni a maradék zsírt, EGÉSZ ÉLETEDBEN hájas disznó leszel.

Aztán csak NYAVALYOGSZ majd, hogy lassú az anyagcseréd, alig eszel mégis hízol, meg hogy narancsbőrös a segged, összeérnek a combjaid, rossz alakod van, stb. IRIGYKEDNI fogsz másokra, hogy milyen jó alakjuk van, „annyit ehetnek, amennyit csak akarnak”, mégse híznak el.

Persze, mivel nekik van megfelelő izomzatuk, amely egyrészt a testüknek formát ad, másrészt amellyel az alapanyagcseréjük gyorsabb (az izomszövet megtartása 4-5-ször több energia, mint a zsírszöveté, annál gyakorlatilag csak a (test)hőmérsékletet kell biztosítani).

Közben meg fel sem fogod, hogy saját magadnak köszönheted az egészet, mert te tettél meg mindent annak érdekében, hogy ilyen helyzetbe kerülj.

2012. júl. 21. 23:11
 12/14 anonim ***** válasza:
48%

Nagyon bután csinálod, ne haragudj. A koplalással való fogyás sose jó...zsírból és izomból is fogysz, semmi "formád" nem lesz a végére, plusz a kevés tápérték miatt hiánybetegségeid lesznek, a bőröd, hajad (mint már észrevetted) randák lesznek, sőt a körmeid is törni fognak sokkal jobban, ráadásul a immunrendszered is legyengül, ingerlékenyebb leszel...soroljam még? Célravezető lenne - ha már nagyon sanyargatni akarod magad - 1000kcal-t megcélozni naponta, de normális étellel, SZÉNHIDRÁT NÉLKÜL és hidd el, hogy fogyni fogsz! Így, hogy keveset eszel, mint látod az anyagcseréd is lelassult, így a fogyásod is lassul, tehát az egészségkárosodás kivételével semmi mást nem fogsz elérni...

Higgy nekem, tartsd be a következő dolgokat:

- Számold a kalóriákat (www.kcal.hu, www.kalóriaguru.hu)

- Vigyél be elég fehérjét, szénhidrátból és zsírból pedig minél kevesebbet

Enned kell, és szeretni is kell a finom ízeket, ne csináld már ezt na... :-)

AMIT BÁRMIKOR SZABAD ENNI MERT NEM HIZLAL:

Csirke/pulykahús (nem csak mell, comb is lehet bőr nélkül), halak, zöldségek, kivéve hüvelyesek, sovány felvágottak pl csirkemellsonka

AMIBŐL NAPI EGYSZER MAX 100g-OT:

Sajtok, tejtermékek, gyümölcsök, rizs, virsli

AMIT SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT:

Fehér kenyér, krumpli, édességek, cukrok, cukros üdítők, fagylaltok, chipsek, rágcsálnivalók, kekszek, ABONETT (sokan fogyósnak hiszik pedig egyáltalán nem az) hagyományos tészták, zsíros húsok

Alkalmanként iktass be teljes kiőrlésű lisztből, vagy tönkölyből készült dolgokat, különben a rosthiány miatt székrekedésed lesz, tapasztalat.

Ha kifutottál a napi kalóriakeretedből akkor vágj össze egy fél kígyóubit, 1 paradicsomot, fél lila hagymát, dobj rá egy csipet sót, 2 csipet bazsalikomot és kapsz egy finom salátát, ami nagyjából 50kcal-al, és 1-2 órára jól laksz. ;-)

Ha ezekből állítod össze az étrended, akkor éhes sem leszel és fogyni fogsz!!! Plusz a tested is megkapja a szükséges tápanyagokat. Ha még mozgásra is rá tudod szánni magad, akkor az eredménytől le leszel nyűgözve és még a közérzeted is sokkal jobb lesz. Nekem hihetsz, én ezzel a módszerrel fogyok nagyon hatékonyan. :-)

Ötletek ételekre, ha tanácstalan vagy:

[link]

[link]

2012. júl. 22. 01:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Minimanó semmit nem vág a témáról, de mindegy.

Te, kérdező pedig menj pszichológushoz, mert anorexiás vagy, ami még most remek, meg király (a te érzésed szerint), de súlyos problémáoid lesznek később.

- az, hogy alig van menstruációd, természetesen a legnagyobb gond, hisz lehet, soha nem lesz gyereked, mert nem fogod tudni kihordani

2012. júl. 22. 07:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Előttem szóló kedved, TE nem vágsz semmit valószínűleg...amit írtam az alapja egy normális fogyásnak, kiegyensúlyozott életmódnak. A kérdés az volt, hogy "Mit tegyek?". Én leírtam.
2012. júl. 22. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!