Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sport mellett fogyókúra:...

Sport mellett fogyókúra: milyen étrendet válasszak?

Figyelt kérdés
Egy 17 éves lány vagyok és az elmúlt egy évben felszedtem pár kilót (65kg és 170 cm magas vagyok) nem érzem így jól magam, elhatároztam hogy edzőterembe járok és az étrendemen is változtatnék, viszont nem igazán tehetem meg hogy drága különleges diétás ételeket vegyek. Milyen ételeket fogyasszak?

2012. júl. 20. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen fehérje dús. Ételben elsősorban halak, szárnyasok. Tápkiegészítőben bármilyen olcsóbb vegyes összetételű fehérje készítmény megteszi.
2012. júl. 20. 22:29
 2/5 anonim ***** válasza:

A diéta alapja a SZILÁRD ÉTKEZÉSED!!!-en múlik legnagyobb részben.

1./ protein 2-2,5g/testsúly kg és 1-1,6g szénhidrát/testsúly kg.

2./ Nyers, párolt zöldségek minden mennyiségben.

3./ Sajnos gyümölcsök ez esetben részben no!! Sok bennük a szénhidrát. 1 alma főétkezéskor.

4./ Szénhidrát esetén aránylag a jobb szénhidrátoknál maradni, mint puffasztott rozs, rizs, zabpehely.

5./ Napi 3 liter ásványvíz, tea, gyümölcstea.

6./ Esszenciális zsírsavak. (például Stillmass MCT olajpor), lenmagolja, oliva.

Ajánlatos napi többszöri (5) étkezés. Keveset, sokszor, hogy folyamatosan, nem megterhelve az emésztésed. Soványhúsok, nyers, vagy párolt zöldségekkel, esetleg savanyított tejtermékek.

Protein esetében érdemes olyan proteint választani ami széhidrát, és zsírmentes, vagy megközelítőleg az. Szóba jöhet HiTech

Whey C6

2012. júl. 22. 17:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Kb. 2000kcal napi energiabevitelre van szükséged.

Protein: 130g

Szénhidrát: 359g (1430kcal)

Zsír:13g (123kcal)

2012. júl. 22. 17:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Elsőrendű proteinek: hús, hal, tojás, tej.

Tápkieg esetén magas BV értékű whey ezenbelül hidrolizátumot is tartalmazó protein. Magas BCAA, L-leucin tartalommal.

Szénhidrátok: összetett szénhidrátok (teljes kiörlésű pékáruk, zöldségfélék, gyümölcsök, burgonya, stb. Figyelni a GI indexet.

Zsírok: többszörösen telítetlen zsírsavak (oliva, lenmegolaj) taápkieg esetében omega, flexseed, MCT

2012. júl. 22. 17:13
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek. Megfogadom a tanácsokat.
2012. júl. 25. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!