Nem fogyok. Mitől lehet? Tudnátok segíteni?
Konditerembe járok heti 4x, személyi edző állította össze a mozgássorozatot. 3 napra van tervezve. Futópadon gyors gyaloglás, vagy ellipsis, biciklizés, ezekből 1 óra, majd súlyzózás fél óra.
Étrendemben is ő segített, így néz ki (persze nem mindig ugyanazt eszem):
reggeli: 35 g zabpehelyből zabkása (vízzel)
tízórai: pl túró, vagy egy joghurt, gyümölcs
ebéd: párolt hal, csirkemell + saláta
uzsonna: mint a tízórai
vacsi: ha aznap nem ettem túrót, akkor kb 200 g túró, ha ettem, akkor valami hús, hal, ilyesmik.
Fél év alatt 0,5 kg-t fogytam, pedig 94 kg vagyok..
Egészségügyi problémáim nincsenek, endokrinológián töltöttem egy hetet decemberben, azután kezdtem el a fogyókúrát januárban.
Mit csinálok rosszul, mi miatt nem megy a fogyás??
iszonyú kevés ez az étel... a személyi edződ nem valami hozzáértő, ha ezt jóváhagyta.. hol a szénhidrát például???? egyértelmű, hogy ezért nem fogysz.. alig kap tápanyagot a szervezeted, ezért tartalékol minden egyes csepp zsírt... a reggeli pl nevetségesen kevés. ennek kéne a legdúsabb étkezésnek lennie, ami ellát energiával egész napra... én minden reggel minimum 50gramm zabpelyhet csinálok meg kásának, és még tejet, mézet is teszek bele. az ebéd is rossz... semmi szénhidrát kb, ez egy madárnak se lenne elég... egyél barnarizst, durumtésztát!! a csirkemell és hal jó, de legyen 100-150gramm, és mellé barnarizs, 50gramm körül! durumtészta is lehet. a zöldség maradhat, de önmagában NEM elég köretnek... még uzsonnára is mehetne egy kis szénhidrát. a vacsora okés.
ha meg edzel, akkor pláne oda kéne figyelni a fehérje-szénhidrát mennyiségére. az étkezésed fele legyen szénhidrát, maradék része főleg fehérje és csak egy kevés zsír (persze nem olaj meg ilyen szarok, hanem pl olajos magvak, meg ami a kefirben, halban van).
Alsó hangon is minimum 141g ch kéne neked naponta. Gyümölcsből pedig nem érdemes szénhidrátot bevinni mivel az csak gyümölcscukor. Túrót este érdemes a lassú felszívódású kazein miatt. Tehát ch-t alig viszel be, ránézésre fehérjéből is keveset. Az edzés is elég rossz. Az aerobba elfáradsz így a súlyzóhoz nincs elég erős(főleg ennyi ch-val)
Itt egy normális étrend 70-75kg-soknak neked még növelned is kéne az adagokat.
nézz utána a lúgositásnak.
röviden abból áll, hogy lehetőség szerint teljesen kihagyod a savas dolgokat a szervezetedből (hús, kávé, fehér liszt, fehér cukor, zsiros dolgok)
nekem ezzel indult be a fogyókúrám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!