37 kg-osan konditerem?
Anorxiából gyógyulok, és tényleg gyógyulok, úgyhogy légyszíves, ne ítéljetek el. Járok orvoshoz, terápiára, és a legutóbbi ülésen beszltünk arról, hogy egészségesen szeretnék hízni. Erre mondta a dokim, hogy valamit kellene akkor sportolnom, hogy izmosodjak, ne zsírosodjak csak. Fizikailag már elég jól érzem magam, szrintem bírnám is, de mit szólnának hozzám, ha lemennék egy konditerembe így? És ha beiratkozom és lemegyek, milyen mozgást végezzek, milyen gépeket használjak?
Köszi.
Ez az edzésterv mehet 2-3hónapig DE az étrenden van a hangsúly és annak betartásán.
Mindenki ezen parázik aki vékony vagy kövér, pedig mindenki azért megy le hogy jobb alakja legyen. Nem fogok hazudni neked elsőre szokatlan látvány lenne, de nincs miért fennakadni, mindenkinek egyértelmű hogy te is jobb alakért mész oda és ez mindenki szemében pozitív dolog. Én is nagyon rossz fikizummal mentem le először a terembe (nálam nem volt mögötte pszichés dolog csak rossz életmód)
és semmi rosszat nem tapasztaltam. Szerintem később majd nyugodtan járj konditerembe óriási segítség lesz!
De nem biztos hogy ezzel kéne kezdeni, elég extrém terhelés és lehet hogy nincsenek is neked való súlyok. Szerintem legalább 1-2hónapig valamilyen gyógytornát, könnyített sajátsúlyos gyakorlatokat végezz hogy megerősödj egy picit, mondjuk ezt a dokid tudja, lehet hogy már elég jó az állapotod a sporthoz, de a súlyzós edzésnél akkor is nagyon fontos a fokozatosság. Otthon is elkezdheted, a lényeg hogy minden izomcsoportot megdolgoztas, ehhez a gyakorlatokat bárhogy lehet variálni, de elsősorban alapgyakorlatokra van szükség. Ezt súlyok és gépek nélkül is meg lehet oldani , fekvőtámasz húzószkodás, guggolás, lábemelés. Ezeknek mindnek van könnyített változata a kezdéshez és ha már valamennyire mennek akkor érdemes gépekre és súlyokra váltani. Ha 37kilósan akkor 37 ha addigra 47 leszel akkor 47, senki nem fog rátenni egy mérlegre és kitessékelni :D .Ne tarts ennyire mások véleményétől mert felesleges, csak magadat hátráltatod vele. Amikor úgy döntesz készen állsz a teremre egy olyan edzésterv pont jó lesz mint amit az első linkelt, ne tévesszen meg az hogy "férfiaknak" ,egy nőnek is pontosan ugyanolyan izmai vannak és ugyanúgy kell őket megdolgoztatni kezdő szinten.
Minden teremben vannak személyi edzők, érdemes 1-2órát venni, olvasgatni a témában és sok kérdést feltenni nekik.
Remélem azért előtte a saját súlyos gyakorlatokat megfontolod bevezetésként. A súlyzós edzés tényleg a legextrémebb terhelés a szervezetnek, ha most a kötél nélküli bungee jumpingot nem vesszük figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!