2 hónap alatt teljesen megváltozni. Hogyan kezdjek neki? Mit ajánlotok? Milyen tippeket, ötleteket tudnátok adni?
2 éve egy lusta,igénytelen zabagép lettem. nem kertelek, az én hibám, hogy hagytam elfajulni a dolgokat eddig, pedig észrevettem, hogy hízok, de nem érdekelt. Sikerült is 45 kg plus7t magamra szednem,jelenleg 105 kg vagyok. Régen sem voltam vékony, de heti 3-5X sportoltam, és volt egy nőies alakom. Tudom,hogy 45 kg-ot nem lehet 2 hónap alatt leadni, 1,5-2 év lenne az ideális. Viszont a tervem, hogy egy 15-20 kg-tól megszabaduljak a nyáron.
Van időm, tudok sportolni, és odafigyelni az étkezésemre.
Mit tegyek?Mit egyek?Mit sportoljak?
A másik, hogy amúgy is nagyon elhanyagoltam magam. Régen igényes voltam a külsőmre, 97%-ban kifogástalan volt. Most viszont mint egy kiélt 50 éves nő.
Barna hajam, barna szemem van. Most vágattam le a hajam, vállig ér, nem áll jól.
Mit tanácsoltok?Hogyan legyek újra NŐ? Ti mit csináltok, hogy szépek, igényesek legyetek?
Most szeretném elkezdeni a változást, ebben a pillanatban, nem várhatok tovább.(és van bennem egy jó adag bizonyítási vágy is a csoporttársaim iránt, szeretném "meglepni" őket az új külsőmmel. Elég 2 hónap az észrevehető változáshoz?
Nem vagyok nagy diéta meg mozgás guru, de én elsősorban azt tudom neked tanácsolni, hogy mindent részletesen tervezz meg és írd le azokat. Mi a célod? Miért? Mikorra akarod elérni? Ehhez miket kell megtenned? Mik azok amik hátráltatnak? Azokat hogy tudod legyőzni!
Ha ezeket tudatosítod magadban, sokkal könnyebben fogod elérni a célod, mert az agyadban tudatosodik!!! Nekem mindent így sikerült elérni az életemben, és most nem csak a fogyásra gondolok.
Ha elszánt vagy, akkor igen, nagy változást lehet elérni ennyi idő alatt. Egyél kevesebbet, de ne koplalj. Ennél a súlynál így is bőven olvadni fognak a kilók. Célszerű sok zöldséget enni, a rosttartalmuk miatt gyorsítják az anyagcserét, no meg egészségesek és ilyenkor olcsók is.
Szánj időt a mozgásra, de ne erőltesd. Ha tudsz, menj el úszni akár minden nap, és minden nap sétálj egy-két órát, de tempósan.
A hajad egyelőre hagyd békén, nőjön egy kicsit, aztán nyár végén vágass egy jó fodrásszal frizurát.
Sokat dob még, ha lebarnulsz egy kicsit, illetve ha a bőröddel gondok vannak, azt kezeld, az ápolt, sima bőr széppé tesz.
Sok sikert! :)
a legfontosabb hogy figyelj oda mit eszel!! aztán jön a mozgás!
az étkezéssel kapcsolatban próbálj minnél egészségesebben enni, ez nem csak segít lefogyni de szebbé teszi a bőröd,hajad, és a hajad akár gyorsebben is fog nőni a bevitt vitaminok miatt.én a kalóriaszámlálást ajánlom ,de ha nem akarsz örkre számolgatni azt ajánlom ne kezd bele és inkább ezt csináld:
reggelire egyél gyümit,igyálturmixot
ebédre próbálj vmi laktatót de mégis fogyisat enni pl :paradicsomos káposzta,rizs+csirkemell,párolt zöldség+ vmilyen hús
uzsira ehetnél megint gyümit , joghurtot, ilyen melegben 1-2 gombóc light-os fagyi mehet
vacsira is próbálhatnál lightosat enni pl : sali+hal,rozs/barnakenyér + sajt, sovány felvágott, paradicsom paprika ( de ez akár reggelire is mehet-mármint a szenya- és akk tízóraira gyümi )
üdítőkböl próbálj cukormenteset inni , a colábol is van a zero , vagy a light ezekben nagyoon sokkalkevesebb a kalória/cukor mint a simába és nekem izlenek is
-ha teát vagy ilyesmit csinálsz használhatnál édesítőt cukor helyett, tejből is vehenél 1,5-set
*van pl az abonett , nekem nagyon izlik főleg a pizzás és jó fogyis
*ezek mellé persze mozognod is kéne hogy feszesebb legél
*attól még h fogyizol ne koplal!!!nagyon sok következményei vannak (vsszahízod,eláll a menstruációt,fejfájás...)
*sok minta étrend van bár azokat ne vedd túl komolyan mert egész életedben nem tudsz egy menün élni , inkább tanuld meg a :mindenből keveset...
*néha-néha belefér a süti-csoki is ezekből is vannak már fogyisak pl étcsoki...csökkentett kalóriatartalmú édességek
*próbált többször keveset enni , és akkor NE egyél ha nem vagy éhes , nem véletlenül nem vagy az , mint már mondtam azért ne is koplalj
* a többször kevet se egy madáradagra számold hanem kb mint az öklöd mert kb.akkora a gyomrod, élvezz minden falatot és rágd meg jól mert már a szájban elkezdődik az emésztés
Remélem segítettem :))) és sok sikert ;)))
Én is azt ajánlom, amiket előttem írtak, de én még ezket hozzátenném:
Minden étkezés előtt igyál meg egy pohár vizet (vagy esetleg más "fogyokúrának elmegy" folyadékot). Egyrészt a nagy meleg miatt, másrészt evvel is telítődik a gyomor, így fennáll az a lehetőség, h kicsit kevesebbet eszel :)
Egy fogyokúra elengedhetetlen része a mozgás. Ez bármi lehet:futás, biciklizés, úszás, torna.... de még a séta is. Ha esetleg elinte nem megy a futás, nincsen biciklid és nem vagy víz közelben, akkor csak tegyél jó, hosszú sétákat, esetleg túrát a hegyekbe. Én is eleinte a futáshoz nem volt (kedvem ill.) időm, mert egy egész héten át csak mentem ide-oda ügyeket intézni, ráadásul a nagy forróság idején, és ezalatt az idő alatt nemcsak megismertem a városomat, de fogytam is, pedig nem figyeltem, h mit eszek ezidő alatt.
És amikor már én is elkezdtem a fogyokúrát, egy füzetet is kerestem, amit kineveztem kajanaplónak. Mindig felírtam mit eszek, evvel lehet nagyon jól látni, h min és hogyan lehet változtatni, ha esetleg nem sikerül leadni a fölös kilókat.
Utolsó dolog: Rengeteg erőt és kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!