Melyik kenyeret vegyem meg?
ha tényleg fogyni akarsz ,akkor ne vegyél-egyél kenyeret,
ha viszont csak bohóckodni,fogyókúrázgatni fogsz,akkor meg mindegy,hogy melyiket tömöd magadba,
Vegyél nyugodtan kenyeret, az a jó, amelyiknek a tésztája nem szép barnás, hanem ronda szürke. Ugyanis a szép lényegében fehér kenyér karamellel/melasszal szinezve, a szürke a teljes kiörlésü.
Az hülyeség, amit az elsö ir, hogy ne fogyassz semmi kenyérfélét, attól csak beteg leszel idövel. Reggelire nyugodtan egyél kenyeret - természetesen nem kilószámra, és figyelj arra, hogy a naüi kalóriaszükségletedet ne lépd túl.
Miért lenne beteg az, aki nem eszik kenyeret??? :D Van aki még életében nem evett kenyeret, szerinted ez halálos bűn?
Amúgy nem az számít, hogy mit eszel, hanem hogy mennyit. A fehérkenyér mondjuk szar, ez tény. De ha sportolsz mellette, akkor belefér a rozskenyér. Attól hogy valamire rá van írva, hogy Fitness, még nem kalóriaszegény. Lásd Nestle Fitness müzli!
Szerintem próbáljatok meg a kérdésre válaszolni...
Nem az volt a kérdés, hogy egyen-e kenyeret, hanem hogy milyen kenyeret egyen.
Fogyókúrában is KELL enni kenyeret, AKKOR, ha az illető sem visszahízni nem akar, sem élete végéig lemondani a kenyérről. Mert ha valaki pár hétig/hónapig kerüli a tésztát meg a kenyeret, ha lefogyott, akkor meg visszaszokik rá, ugyanúgy meghízik, mint előtte. Belefér a fogyókúrába a kenyér, csak a minőséget és a mennyiséget nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Kalória minden kenyérben van, nagyságrendileg ugyanannyi. 100 g fehér kenyérben is kb. annyi a kalória, mint 100 g teljes kiőrlésűben, csak a teljes kiőrlésű élettanilag jobb, több benne a rost és a vitamin. A magvas kenyerekben általában kicsit több a kalória a magvak miatt, viszont egészségesek.
De nem szabad elfelejteni, hogy 100 g fehér kenyér és 100 g teljes kiőrlésű mennyiségre nem ugyanakkora: a teljes kiőrlésűből lényegesen kisebb darab lesz - de jobban is laktat.
Ez lenne a legjobb választás, lehetőleg nem csomagolt verzióban, mert abban mindig van tartósítószer, akkor is, ha szerintük nincs. Az összetételük általában katasztrófa.
Onnan ismered meg a jó kenyeret, hogy egy kis darab is meglepően súlyos. A pille könnyű kenyerekben fehér liszt van.
Nem mindegy továbbá, hogy a kenyér teljes kiőlésű lisztBŐL vagy lisztTEL készül. Ami -ből, az jó minőségű. Ami -tel, abban van egy kevés teljes kiőrl. liszt is, de nagy része finomított, és sajnos semmivel nem jobb, mint a fehér kenyér, max. drágább.
Ez sajnos a wellness-fittnes cuccok nagy részére is igaz.
A színük sem jelent semmit: lehet színezni.
Összegezve: teljes kiőrl. kenyeret próbálj venni, magokkal vagy anélkül, és mérj le egy szeletet, hogy hány deka, és nagyjából legyél tisztában vele, hogy mekkora darabot ehetsz meg belőle.
1. válaszoló feltehetőleg koplalás-párti. Baromságot beszél.
Teljes kirőlésűt is megvehetsz, magvasat, stb., a fő hogy ne fehér kenyér legyen vagy ilyesmi.
Ja, még annyit (7-es vagyok) hogy a zacsin rajta van a kcal/darab.
Nekem most van itthon kétféle teljes kiőrlésű kenyerem is, egyik 73 kcal/db, a másik 50 kcal/db. (mármint szelet)
Tehát ha kalóriát is számolsz akkor ez is fontos info lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!