Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy dagadt disznó vagyok....

Egy dagadt disznó vagyok. Elegem van. Mit és hogyan csináljak?

Figyelt kérdés

minimum 40 kiló felesleg van rajtam. mindenütt csak zsír és háj, rosszul vagyok magamtól, még sincs elég akarat erőm, hogy BELEKEZDJEK. olyat nem szeretnék csinálni, hogy oké, holnaptól nem eszek kenyeret meg cukros kaját, mert annak úgysem lenne értelme, valami olyasmit akarok, hogy változtatok az étrendemen, de inkább a mindenből mértékkel elvet követném. sport? hát az ízületeimet nem akarom tönkretenni, valami itthoni tornára gondoltam kezdésnek, ehhez valami linket tudnátok küldeni?

agyban minden rendben, de hogyan szedjem rá magam hogy nem holnaptól, nem a jövő héttől, nem a jövő hónaptól, hanem mostantól csinálom és nem állok meg be nem fejeztem?

légyszi csak normális válaszokat, 22L, 110 kg

2012. jún. 25. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Ebben mi nem tudunk segíteni neked. A saját fejedben kell eldöntened,hogy igenis LEKELL fogynod mert ez már nagyon nagy súlytöbblet ilyen fiatalon. Mennyit eszel egy átlagos nap? Ha nem fogyózól hanem simán eszel. De légy őszinte!
2012. jún. 25. 15:04
 2/8 anonim válasza:
Ha nincs akaraterőd, akkor nem nagyon tudunk mit írni. Mennyit szoktál enni, és miket?
2012. jún. 25. 15:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Otthoni tornát felejtsd is el, ki kell mozdulnod a lakásból.
2012. jún. 25. 15:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elsőnek is nyugodj meg, nincsen semmi baj, nincs semmi sem elveszve! Ne utáld magad, ez nem jó, szeresd magad akármilyen is vagy, fogd fel úgy hogy szeretem magam ezért tudok és képes vagyok arra hogy változtassak magamon és foglalkozzak az egészségemmel, mert képes vagy rá!-innen is látszik, hogy rájöttél hogy ez így nem jó, és akarsz ellene tenni-az első lépést már megtetted(kiadtad magadból a dühöt és tettél fel kérdést, hogy mit csinálj)

Én nem vagyok sem dietetikus sem semmilyen diétát követő, sem rizs és csirke evő(imádom, de anyagiak) egyszerű átlag ember vagyok kevés fizetésből, de leírom nekem hogy sikerült,mert sikerült csak ki kell várni

én helyettesítettem többféle ételt, és én is ugyanúgy eszek mindent a családommal, van hogy sütit is, meg fagyit is

-reggelire(variálom, nem szeretem az egyhangúsűgot)

eszek zabpelyhet joghurttal vagy tejjel, és teszek hozzá gyümölcsöket-nem a cukros 400g 600ft-os f.itness neg csokisnyuszi pehelyre gondolok, hanem az egyszerű 200ft-os zabpehelyre(fél kilo)

-szendvics(itt próbálok teljes kiőrlésű kenyeret vagy toast graham, tönkölyös kenyeret venni (ezek olcsóbbak, auchanba, lidlbe van hogy 150ft is fél kilo ha mindennap megennék belőle 4 szeletet akkor is egész hétre kitartana, szóval van benne sok

-főzök hozzá tojást

-csirkemell, pulykamellsonka(még olcsóbb is mint a szalámi, párizsi) 1 csomag 6szelet-ha 2 szeletet megeszek mindennap reggelire akkor is 3 napig elég és kb 200ft

-sovány sajtkrém(van ez a tolle light dobozos sajt 8db ha mindennap megeszek ebből 2őt akkor is 4 napig elég és 200ft

-ha szeletelt sajtot veszel, tudsz venni csök. zsírtartalmút-van már tolnai zsszegény, mozzarella light, trappista light, update light-ugyanannyi mint a zsíros sajt

-ugyanígy vannak light margarinok/vajak/fűszervajak/sajtkrémek/körözött-árban ugyanannyi mint a zsírosabb változata

-rántotta(itt egy-két teáskanál oliva vagy rendes olaj) 2 tojás, hozzá akármilyen zöldség jó(pari, hagyma, gomba, paprika, brokkoli, mexikó/franciakeverék, hozzá 1 szelet kenyér vagy ha nem szereted annyira a kenyeret keverhetsz hozzá zabpelyhet ebédhez pedig rizst is

-ha megmaradna száraz kenyered melegszendvics-megkened light margarinnal vagy sajtkrémmel, sonkacsík, gomba, paradicsom, ahgyma, brokkoli stb rá egy szelet soványabb sajt, vagy morzsolsz rá orda sajtot, mustár vagy ha ketchuppal etted akkor tudsz csinálni paradicsom-oregánó alapból paradicsomszószt ez nagyon finom szerintem

-melegnek tudsz csinálni zabkását-rengetek ízesítése létezik (méz/lekvár/natur kakaópor/fahéj/aroma(vanilia, rum) joghurt/tej/író/kefír/gyümölcsös savóital/szója/rizstej(ha allergiás vagy vega lennél)

különféle gyümölcsök(sőt heti 1-2 olajos mag is mehet bele-tökmag/napraforgó/őrölt lenmag/mogyoró/pisztácia)

tízórai és uzsonnára valami kis kevesebbet egyél, de fontos lenne hogy egyél mert nem leszel már ebédre kiéhezve és a vércukorszintednek is jót tesz ezáltal

pl kefír vagy joghurt pár db korpás kekszel(ilyen pl a korpovit, vagy vannak ilyen extrudált kenyreke-ilyen a wasa, abonett de van a lidlbe, pennybe is ilyen sajármárkás 200ft körül van és nagyon finom, vagy vannak ezek a buláták, kölesgolyók 200ft körül vannak kefírbe beledobálva nagyon finom és sokáig kitart(200grammos)

vagy akármilyen gyümölcs pl a banán lektatóbb

vagy egy kis túró gyümölccsel

ebédre-na itt oszlanak meg a vélemények én mindent ettem, máshogy készítettem el, de nem volt az hogy na mától csak csirke, mert nem engedhetem meg és én azt meg is unnám:)

a leveseket én szeretem ezért azokat csináltam mindig meg a család is igényli

-tojásleves, meggyleves, almaleves, paradicsomleves, raguleves, frankfurtileves, gulyásleves(itt lehet pulykahusiból is)különféle zöldséglevesek vagy krémlevesek is(ezt keményítővel vagy joghurt-tejföllel szoktam ha teszel bele betétet akár kiadósabbá is teheted(pl főtt husik, főtt tojás karikák, húsgombóc, májgombóc, sajtgombóc)

másodiknak én főzelékeket szeretem és olcsók is ezért szoktam csinálni, sárgaborsó, lencse, sóska, paradicsomos káposzta, tök, spenót, zöldborsó, zöldbab, kelkáposztafőzeléket-itt lehet variálni az elkészítést kefír/joghurt/tej/író/keményítő/turmixolás stb

feltétnek én a rántott dolgokat kiiktattam helyette szoktam sütni sütőben fasírtot, párolni husokat(pulyka, csirke, karaj) roston sütni, grillezni(itt lehet pl sajtot, vagy tojásba majd zabpehelybe forgatni cukkinit ez a paradaicsomos káposztának mint feltét nagyon finom) vagy főtt tojá, főtt hús, májgombóc, húsgombóc, párolt halak

-rizst szeretem nagyon, ebből szoktam különféle rizottókat, húsgombócot, halgombóct csinálni

-mártásoknak szoktam csinálni fűszeres paradicsom, lecsósmártás, zöldségmártás, püréknek lencse, borsó, bab, répa(itt legalább a fele krumpli-rizs a másik fele a köretnek akkor ez a püré)

-krumplit szoktam mindenhogy elkészítve enni kivéve a hasáb ami olajan sütött-ezt kiiktattam

-egytálételket is zsoktam enni (ilyen pl egy zöldséges rizseshús, rakottételek(krumpli/kel/káposzta/bab)-huu ezt nagyon lehet variálni lehet rétegezni spenóttal, gombával, sajttal, paradicsommal, hússal, hallal, virslivel, sonkával-én a szalonnát, kolbászt kihagyom ezekkel szoktam inkább készíteni, tetejére joghurt vagy kefír vagy 12%-os tejföl ennek a tetejére sovány reszelt sjat majd rá paradicsom, oregánó, majoranna, huu nagyon finomak:):) és laktató tuti a családod is díjjazná:D

-paprikáskrumpli kolbász helyett én virsli és sonkadarabokkal szoktam készíteni, így olcsó és laktató ételt kapok

-lecsó-szalonnát, kolbász nem szoktam bele inkább több tojást ütök rá, van hogy 1-2 virslit karikázok bele ha úgy alakul

-nálunk édessebbet is kedvelik erre kitaláltam a túrógombócot, amit zabpehelybe darált dióba szoktam forgatni a tetejáre pedig joghurtos-fahéjas öntett kerül vagy valamilyen gyümölcsszósz-nálunk ennek lett sikere

vagy valamilyen túrós-gyümis piskóta, itt vékony piskóta és több túrótöltelék joghurttal szoktam kikeverni majd hozzá sok sok gyümölcs vagy valamilyen pite túrós-meggyes, mákos-meggyes, túrós-almás, almás-fahéjas, itt is vékonyabb a tészta (fele fele arány(tönköly/graham liszt) és több a töltelék tetejére darált mogyoró vagy dió

rizskoch avgy tejberizs(gyümölcsöket nyugodtan lehet bele tenni)

palacsinta-én ezt zabpehelyből szoktam a töltelék pedig túrós-almás, meggyes-mákos, diós-almás, almás-fahéjas, túrós és akkor rá gyümölcskocsonya(ez most főleg eperből, málnából nagyon finom)

ki is van elégítve az édesség utáni vágy:):)

én a tésztákat próbálom kerülni de van hogy becsúszik akkor túrós, diós, mákos, káposztás szokott lenni (de ha tudom kerülöm vagy tönkölytésztá szoktam venni)

vacsorázni én ha marad az ebédből szoktam(itt már súlytartón vagyok) de amikor foyóztam akkor főleg a zöldség-hús, zöldség-hal, zöldség-tojás, túró-gyümölcs, kefír/joghurt-gyümölcs-pár szem korpás keksz fektettem a hangsúlyt szerintem te is kezd ezzel elsőnke

pl kefírrel készített spenótfőzelék főtt tojással, sertésraguleves(sertéshúskocka, gomba, borsó, répa, máj) vagy egy könnyed mindent bele zöldségleves(tészta nélkül) vagy egy fűszeres-bazsalikomos paradicsomleves mozzarella sajttal, tojásleves,stb

túró-körözött-paprikába/paradicsomba töltve sütőben megsütve

-túró gyümölcssalátával

-főtt tojás zöldséggel

-tonhalkonzver(sós lében/paradicsomszószban/mexikó salátás stb) zöldséggel

a zöldség lehet akár kovászos uborka, csemegeuborka csalamádé is

én nem tudom azt mondani hogy ez ez 100%-os tökéletes étrend, nekem ez jó volt, mert tudom tartani éveken át, olcsó és változatos is

annyi hogy teljesen kerüld el a chipseket(ha nagyon nagyon rádtőrne akkor sütőben alufólián krumplit süssél meg(karikára vágva) rá só/oregánó/paradicsom/reszelt sajt

a csokikat-készíts te natur kakaóporból kakaót, zabkására tehetsz, túróra tehetst, heti 1-2 1-2kocka étcsoki jó választás lehet, kerüld a péksütiket teljesen (süssél te tönkölylisztból magvas-sajtos pogácsát, zabpehelyból pitét, palacsintát, gofrit stb-olcsóbb egészségesebb) a cukros üdítőket(helyette ha nagyon kívánod akkor limonádé, különböző turmixok, ásványvízbe tehetsz pár szem epret, málnát, citromot, vagy vannak ilyen ízesített vizek is ezek is finomak) vagy préselt levek(narancs pl)

ha éhes vagy rágcsálj, répát, uborkát, karalábét, almát, ha 20 perc után is éhes vagy egyél valami laktatóbbat pl joghurt, túró, gyümölcssaláta, szendvics, kis főzelék, leves, főtt tojást stb

a meleg teák finomak és el is telítenek (persze cukor nélkül, a zöld tea nagyon finom és van nagyon sok ízben is)

mozgásnak már az is jó ha sétálsz minidg egyre többet(egy megállóval arrébb szálsz, közértbe6temetőbe gyalok mész) otthon jó a szobabicikli, különböző könnyed tornák-aztán szép fokozatosan haladva egyre többet és erősebbeket)

bicikli, úszás, tempósabb séta, kirándulások stb

Kívánok minden jót és energiát6erőt a cél véghezviteléhez

Vásárlásnál készíts listát és csak azt vedd meg ami valójában kell

gyümölcs, zöldség

konzerv zöldborsó, gomba, bab

tonhalkonzevr

soványabb húsok, halak(csirke, pulyka, sovány sertés, marha, máj)

tojás

olivaolaj

sovány sjatkrém, margarin

tea-gyümölcs, gyógy, zöld

méz

rizs, krumpli(sima nem hasáb)

zabpehely(natur nem cukros ilyen olyan pehely)

túró, tej, joghurt, kefír

olajos mag, extrudált kenxér, barna/teljesőrlésű/rozs stb

mustár

fahéj, oregánó, bazsalikom, só stb

ásványvíz

tönkölyliszt, rozsliszt

Sok sikert!!

2012. jún. 25. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
agyban minden rendben de nem tudod rávenni magad? te ez min 40 kiló felesleg, ez nem egy 3 hónapos menet lesz míg lejön.
2012. jún. 25. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:

"Otthoni tornát felejtsd is el, ki kell mozdulnod a lakásból."

Mondani a legegyszerűbb...

Én is mennék szívesen pl konditerembe, de 1. nincs rá pénzem.

2. nincs lehetőségem eljárni itthonról.

A semminél jóval többet ér, ha otthon tornázik...

2012. jún. 25. 19:32
 7/8 A kérdező kommentje:

már egyszer lefogytam így, hogy kevesebbet ettem, és OTTHON TORNÁZTAM, 4 hónap alatt 20 kilót. ez 5 éve volt, akkor abba hagytam a tornát, kb egy évig nem volt gond, de aztán elkezdtem zabálni, és ez lett az eredménye.

nem baj, ha akkor megcsináltam, akkor most is meg fogom tudni csinálni ezzel a módszerrel, otthon, magamban.

köszönöm az értelmes válaszokat.

ja amúgy az otthoni torna nem torna? csak az edzők tornáztatnak meg, ugye?

2012. jún. 25. 20:19
 8/8 anonim válasza:
Egyél még többet!
2015. nov. 9. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!