Hogyan fussak 1 órát ha nem bírom a hosszútáv futást?
(többi lent)
Figyelt kérdés
Sok olyan tanácsot kaptam , hogy napi egy órát kell futnom ahhoz hogy elkezdjek fogyni.(és persze az étkezés is számít) De nem vagyok jó hosszútáv futásban.Rövidtávot bírom de nem tudok sokáig futni egy sérülés miatt is meg azért is mert akkor elkezdek fulladni is egy kicsit.Akkor hogyan tudok fogyni futással?Fussak kevesebb ideig vagy maradjon az 1 óra?
Úgy bírod majd, ha nem futsz! :D Mivel az edzettséged nem olyan, ezért neked nem futni kell első körben, hanem erőltetve sétálni, esetleg kocogni. Levegőt azért kapjál :D Ha nem kapsz levegőt, lihegsz, fulladsz, az eleve nem jó a zsírégetés szempontjából, mert az nem aerob edzés, hanem anaerob, amikoris a szervezet nem a zsírt, hanem az izom fehérjéit bontja már, mert abból hamarabb jut energiához.
2012. jún. 25. 10:15
3/8 Smartguy86 válasza:
Jah, ha sérülés miatt nem jó a bokád vagy a térded, akkor NE fuss aszfalton és lapos talpú cipőben!!! Inkább biciklizz vagy szerezz egy rendes szivacsos talpú Adidas-t vagy Nike-t és fuss földúton vagy direkt futásra kitalált puha felületen (mint pl. a Margit-szigeten van - ha BP). De akár mehetsz edzőterembe is futópadon futni.
2012. jún. 25. 10:17
4/8 anonim válasza:
kocogj lassan. nekem asztmám van, hosszútávon csak nagyon lassan tudok futni. ha egyre edzettebb leszel, fokozatosan egyre jobban bírod majd.
2012. jún. 25. 10:28
5/8 anonim válasza:
Nem kell egyből 1 órát erőltetned. Nem tudom kik adhattak neked tanácsot, de véleményem szerint tapasztalatlan amatőrök lehettek. Ha 10 percig bírod egyelőre, akkor 10 percig. Majd hetek, hónapok múlva futhatsz nagyobb távokat is, és így is fogyni fogsz megfelelő étkezéssel.
2012. jún. 25. 10:54
6/8 Smartguy86 válasza:
10 perc alatt be se indul a zsírok felhasználása... 10 percig bőven kitart a glikogén, egy negyed gramm zsír nem fog lemenni.
Az edzetlenség miatti légszomj nem azt jelenti, hogy akkor futsz 10 percet és le van tudva. Ez csak annyit jelent, hogy a tüdőd marhára nem képes felvenni annyi oxigént, amennyi kell a testnek. Plusz a keringés se tartja az iramot, a szív hiába ver 140-et (ami ugye megint oda vezet, hogy nem pumpál elég vért).
A zsírégetéshez a lényeg: aerob tartományban kell edzeni. Tehát inkább kocogj 1 órát, mint fuss 10 percet, aztán hagyd abba... Vagy sétálj 1 órát erőltetve! De a 10 perc, de még a 30 perc is kevés. Legalább 45 perc kell, hogy meginduljanak a megfelelő folyamatok!
2012. jún. 25. 10:58
7/8 anonim válasza:
Az erőltetett séta szerintem is jó ötlet.
Amúgy én tapasztalatból írtam azt, amit, mert 40 kilót fogytam. Mondjuk eleinte bicajozással kezdtem, de a futást kellően apránként, fokozatosan kezdtem el, és ma már 11-12 km-t futok 1 óra alatt számomra ,,kellemes" tempóban.
2012. jún. 25. 11:04
8/8 anonim válasza:
Smartguy te valami sportember vagy?? :D Elég jókat írsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!