Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha menstruálok, akkor ne...

Ha menstruálok, akkor ne fussak inkább?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 15. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
ha erős a vérzés, én nem szeretek semmit se csinálni. ezt te döntöd el, hogy zavar-e téged, vagy nem.
2012. ápr. 15. 13:14
 2/8 Krisz85 ***** válasza:
pontosan a menstruáció nem betegség, lázad van? nincs, akkor fuss, arra figyelj hogy elég folyadékot vigyél be, illetve ha nincs alhasi görcseid akkor mehet a futás , simán.
2012. ápr. 15. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet futni ilyenkor is.Nem betegség ez,hanem egy állapot.Én még edzeni is megyek.Vannak már nagyon jó tamponok,betétek amik nem engedik,hogy a mozgás miatt átázzál.
2012. ápr. 15. 13:17
 4/8 anonim válasza:
Szerintem is futhatsz, saját tapasztalatom szerint azért készülj fel, hogy a menstruációd erősebb lehet a futás hatására, tehát azért biztosítsd be magad :)
2012. ápr. 15. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyéni dolog. Ha nem görcsölsz tőle, kényelmetlenséget nem okoz, akkor nyugodtan sportolhatsz, de az első pár napban érdemes hanyagolni a keményebb megterheléseket mindenképpen, mert az segíti a vérrögök kialakulását, ami meg hát nagyon nem jó dolog.

Amíg a vérzés erős, piros, addig nem szabad olyan tevékenységet végezni, ami vérbőséggel jár a test más részein, mert ettől vérrög keletkezhet a méhben. Ez vonatkozik olyan kezelésekre is, amik szintén helyi vérbőséggel, anyagcserefokozással járnak. Ilyenek a narancsbőrkezelések, az UH kezelések, a különféle masszázsok, és általában a sportok nagy része, kivéve jóga, egyéb kímélő, nyújtásokra épülő mozgásformák.

2012. ápr. 15. 13:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2012. ápr. 15. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet futni, ha bírsz olyankor. Bár nekem alhasi görcsöm nem volt, a 2. nap elmentem futni, de 10 perc után hazajöttem, mert elkezdtem szédülni, leesett a vérnyomásom... Ha neked nincs különösebb bajod, mivel ez nem betegség, fuss nyugodtan.
2012. ápr. 15. 13:45
 8/8 anonim ***** válasza:
A görcsökre jó hatással van a mozgás. És én magamról tudom pl. hogy amikor meg van akkor 10x annyit zabálnék, de ez azért nem túl előnyös tehát inkább fuss. Kellemetlennek kellemetlen, pláne betéttel, de ott a tampon is például.
2012. máj. 31. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!