Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fussak ilyen időben?

Hogy fussak ilyen időben?

Figyelt kérdés
Hogyan öltözzek fel? Vagy várjak tavaszig és akkor kezdjem el?
2012. jan. 29. 23:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Szörnyű a hidegben nagy ruházatban futni. Én kipróbáltam. Kimelegedtem, szédültem, aztán a nap hátralévő részében fájt a fejem mint állat, szóval azóta a házban futkosok (panel:D)
2012. jan. 30. 00:04
 2/10 tetro ***** válasza:
fuss teremben padon
2012. jan. 30. 00:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Rétegesen kell felöltözni.

Gatya alá egy harisnya-szerűség, felülre trikó, hosszúujjú póló, rá egy másik póló és egy vékonyabb melegítő fölső.

2 zokni. Kesztyűt nem szabad húzni.

Én nem vagyok nagy futó, de a hóval borította pályán róttam a legjobb köröket életemben.

2012. jan. 30. 00:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Hülyeség az időjárásra hivatkozva tavaszig várni, főleg, hogy mostanáig kb. kora tavaszias idő volt (most szibériai hidegekkel fenyegetnek, de bízom benne, hogy nem lesz tartós).

Amit én szoktam felvenni: lábszármelegítő+vastagabb tréningnadrág (ha nincs lábszármelegítőd vagy plusz rétegre vágysz akkor vegyél a nadrág alá egy vékonyabbat), felülre sportmelltartó, póló, és egy vastag de kényelmes pulcsi. Ezen kívül sál, sapka, kesztyű - ezek nagyon fontosak, fejen és kézen keresztül a legkönnyebb megfázni ilyenkor, ott izzadsz a legjobban.

Futás közben ne nagyon állj meg, hisz leizzadva így sétálgatni a hidegben nem túl nyerő ötlet. Inkább kisebb távokat vállalj az elején, hogy biztosan hazaérj, mire kifáradsz. Ha mégis pihenésre van szükséged, az is tempós séta legyen.

Nem kell megijedni egy kis hidegtől, rengetegen futnak ilyenkor...

2012. jan. 30. 00:46
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Én heti 2x mindig el megyek futni bármilyen is az idő! Szabadban és a töltésen! Nyámnyilák!!!!!!
2012. jan. 30. 01:12
 6/10 anonim ***** válasza:

utolso valaszolo, ezek nem nyamnyilak, csak rakenik az idojarasra a lustasaguk miatt abbahagyott futast.

En is futok minden nap, az elso 100 meter nehez, amig el nem kezdek kimelegedni. En az erdo szelen futok, ha terdig ero ho van, akkor is, ha terdig ero sar, akkor is - a kutyam kiser, ja, es minden nap mert nem mondhatom a kutyamnak, hogy ma nem megyunk ki mert hideg van/esik.

2012. jan. 30. 04:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg azoknak akik részletesen leírták! Nem vagyok nyámnyila amúgy, csak én nem jártam futni és nem tudom, hogy egészséges-e ilyenkor elkezdeni! Könnyen megfázós lány vagyok, szóval na értitek! egyébként futópadom nincs, és edzőteremre jelenleg nem telik szóval az kilőve.
2012. jan. 30. 12:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Abban még tudtok segíteni, hogy ezeknek a dolgoknak a tudatában (megfázós, eddig nem futós vagyok); heti hányszor menjek és hány percet?
2012. jan. 30. 12:04
 9/10 anonim ***** válasza:

4. válaszoló vagyok.

Én azt javaslom, hogy minden másnap menj, tehát tarts 1 nap szünetet két futás között. Érdemes a házad közelében futni, mert mint éjjel is leírtam, ha "elcsatangolsz", benne van a kockázat, hogy hazafelé már nem bírsz futni, és akkor nagy a megfázás esélye, hisz beleizzadt ruhában sétálgatsz a hidegben.

Úgyhogy én maradnék a lakhelyem közelében, és annyit futnék, amennyit bírok. Ha érzed, hogy most már sok lesz, akkor fordulj vissza és fuss haza. Én is így kezdtem, a legelső futásomon, ami szintén télen volt, kereken 400 métert sikerült lefutnom. Most, 1 évvel később meg félmaratonra készülök, úgyhogy... :)

Tavasszal ütemesebb lesz a fejlődés, mert bele tudsz majd sétálni két futós szakasz között, most inkább ne kockáztass. Így is egyre nagyobb távokat bírsz majd megtenni.

Tipp: vezess edzésnaplót, én egy Excel táblázatba írom 1 éve, hogy mikor mennyit futottam - nagyon érdekes így utólag visszanézni és látni a fejlődést.

2012. jan. 30. 12:11
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! sokat segítettél!!
2012. febr. 1. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!