Segítség! Mi bajom van?
Figyelt kérdés
Egészen kicsi korom óta gondom van a súlyommal. 1 hete minden nap max egy falat dinnyét eszek vagy semmit. 5 kilót fogytam, de semmi változást nem látok magamon. Nem merek enni mert félek, hogy vissza hízom. Ma reggel 63 kg voltam, aztán ittam egy kis teát és 5 dkg-mal nehezebb voltam, ami nagyon felkavart és most sem érzem jól magam. 167 cm vagyok és 15 éves. Olvastam erről, de nem kaptam választ. Ez normális? Mit tegyek?2012. jún. 18. 11:34
1/2 anonim válasza:
Az is számít ha vizet iszol, folyadékra szüksége van a szervezetednek,ha másnap felállsz a mérlegre ugyan ugy 63-at fog mutatni,ez távozik is a szervezetedből,mnt az étel,nem fog vissza jönni
2/2 anonim válasza:
Nem, ez egyáltalán nem normális! Mégis hogyan lenne normális az, hogy semmit nem eszel??? Tönkre fog menni a szervezeted! Muszáj lesz enned. Biztos, hogy nőni fog a súlyod, mert lesz benned normális kaja. Amúgy ha reálisan gondolkodsz, hogyan ne lennél tea után több? Ha megiszol valamit, annak is súlya van. De ne hidd azt, hogy attól híztál. Egyél napi ötször, keveset. Szénhidrátot inkább reggel, délben se túl zsíros és nehéz ételt, vacsira inkább fehérjét, tízórai és uzsi legyen gyümölcs pl. Igyál napi 2-2.5 liter vizet, nyáron ez amúgy is fontos, a nagy meleg miatt. NE ÉHEZZ! Úgy nem fogsz fogyni. Lehet, hogy a kilók csökkennek, de a szervezeted először az izmot bontja el, mert a zsírt raktározza, hiszen neki "válsághelyzet" van. Talán ezért is nem látsz magadon változást. Valamint mozogj sokat. Nyár van, nincs suli, lehet menni futni, biciklizni, barátnőkkel sétálni, családdal túrázni, görkorizni, meg mit tudjam én. Táncolj, vagy keress valami olyan sportot, amit nem csak azért csinálsz, hogy fogyj. Élvezd a mozgást, legyen ez az új hobbid, így nem muszájból szakítasz rá időt. Heti egy kiló a normális, ha többet fogysz, az vagy vízveszteség, vagy izom. Erre figyelj nagyon oda! És kitartást kívánok, menni fog. Ne hirtelen, hanem tartósan akarj lefogyni. (Különben a bőröd is lógni fog, nem nagyon, mert nincs rajtad nagy súlyfelesleg, de akkor sem lesz szép. Ha meg mozogsz, feszesedik, szóval plusz jó. ) Ne add fel! Csak ezt a buta gondolkodást. :) (17/L, 161 cm, 60 kg, szal lehet hogy én is erőt merítek a kis bejegyzésemből... xDD )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!