Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vízből bármennyit ihatok nem...

Vízből bármennyit ihatok nem lesz bajom?

Figyelt kérdés

Mármint fogyókúra alatt értem.

Olvastam, hogy napi 2-3 liter folyadék minimum. De mi van ha mondjuk megiszok 4-5 litert az már ártalmas? Nem hízásra gondolok, hanem más problémákra.

2012. márc. 5. 19:03
1 2
 1/15 lila nyuszi válasza:
7 litertől meghalsz ha nem kovácsműhelyben dolgozol...
2012. márc. 5. 19:08
 2/15 anonim ***** válasza:

Bele lehet halni, ez a vízmérgezés:

[link]

[link]

2012. márc. 5. 19:10
 3/15 anonim ***** válasza:
2012. márc. 5. 19:12
 4/15 anonim ***** válasza:

"A nem kezelt akut vízmérgezés, mely során a nátriumszint túl hirtelen zuhan, gyorsan agykárosodáshoz, kómához, vagy halálhoz vezethet."

Ha nagy folyadékvesztés esetén valaki hirtelen felhajt két és fél liter vizet, nagy veszélynek teszi ki magát, mert felbomlik a szervezet biológiai egyensúlya, szakszerűen fogalmazva az ionháztartása. Ezt a folyamatot nevezzük vízmérgezésnek. A betegség agyduzzanatot, kómát, halált is okozhat!

2012. márc. 5. 19:12
 5/15 A kérdező kommentje:

na akkor ebből azt szűröm le, hogy egy átlagos napon mikor mondjuk nem izzadok meg ilyenek akkor 3 liternél ne nagyon igyak többet

ha megmondjuk nyáron elmegyek ideoda sportolni akkor se igyak többet mondjuk 4 liternél egy nap így kb jó?

2012. márc. 5. 19:15
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Meg szerintem hizlal. :) De komolyan. Azt vettem észre a környezetemben, hogy akik túlsúlyosak és sokat isznak azok nem fogynak. Ugyanis a sok háj egy csomó vizet is megköt.

(A hirtelen fogyás az ugye víz és izomveszteség.)

2012. márc. 5. 19:17
 7/15 A kérdező kommentje:

ja és persze ezt a pár litert is nem egyszerre, hanem folyamatosan viszem be a szervezetembe, mondjuk fél literenként kb

köszi a segítséget rengeteg mindent megtudtam

2012. márc. 5. 19:19
 8/15 anonim ***** válasza:

igen a 3/max nagy hőségben4 liters határ jó lesz :9

de ebben a leves is benne van

2012. márc. 5. 19:19
 9/15 A kérdező kommentje:

ja igazis arra nem gondoltam:)

akkor legjobb ha minden étkezésnél iszom vizet abból baj nem lehet

2012. márc. 5. 19:31
 10/15 A kérdező kommentje:
mármint ugy értve, hogy nem egyszerre iszom meg
2012. márc. 5. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!