Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tojásfehérjéből tényleg...

Tojásfehérjéből tényleg bármennyit?

Figyelt kérdés
Itt olvastam,hogy fehérjéből lehet bármennyit enni egy nap,és tök megörültem, mert én vagy 6 -7 fehérjét is megeszek egy nap (belefér a kalóriaadagomba) de már kicsit parázok, hogy ez jó e vagy nem:d Tehát a fehérjét nyomathatom? Egészséges olaj nélkül megsütve? Köszi.
2011. aug. 15. 22:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Totál mehet a fehérje ha beleszámolod a kcal adagodba.
2011. aug. 15. 22:25
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Amikor itt fehérjéről beszélnek akkor nem a tojásfehérjét mondják!

A tojásban a legtöbb dolog a sárgájában van! Fehérje zsír (koleszterin!) kalória, minden, leginkább a sárgájában.

A tojás fehérje részében szinte semmi sincs! Épp ezért az egész tojás kalóriája 70-90 (attól függ mekkora), míg ebből a fehérje része mindössze 10-15kalória.

2011. aug. 15. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, és napi 2 tojás tartalmazza a max. ajánlott napi koleszterin adagot, szóval, óvatosan.
2011. aug. 15. 22:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Óvatosan a tojásfehérjével mert a sárgája sok koleszterint tartalmaz?:D Én csak a fehérjét eszem meg, mondom, és konkrétan TOJÁSfehérjét olvastam. Azért köszi a választ!
2011. aug. 15. 22:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Jól tudod, a tojásfehérjében sok a fehérje. (A sárgájában pedig a zsír.)

A szükségesnél lényegesen több fehérje megterhelő a vese számára. Állítólag testsúlykilogrammonként 0,8 g fehérje ajánlott naponta. Izomépítés alatt lehet kicsit több.

2011. aug. 15. 23:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Napi 6-7 főtt tojásfehérjétől azért nyugi, nem leszel köszvényes, nem megy a húgysav az egekbe és nem megy tönkre a veséd se, persze attól is függ, mit eszel még mellette. Ha kizárólag húst, halat és proteinturmixot nyomsz mellé, és ezt úgy huzamosabb ideig, akkor az gáz, de ott már nem a tojásfehérje a baj fő forrása. ;)

Nem olyan könnyű CSAK a fehérjét "túladagolni".

Még az Atkinsnél is nagyobb gáz a túlzott zsírbevitel, mint a túlzott fehérje, bár az utóbbi is okozhat gondot (köszvény, fokozott izületi gyulladás hajlam és/vagy vesebaj), de gondolom nem atkinsezel.

2011. aug. 15. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!