Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vízből bármennyit ihatok nem...

Vízből bármennyit ihatok nem lesz bajom?

Figyelt kérdés

Mármint fogyókúra alatt értem.

Olvastam, hogy napi 2-3 liter folyadék minimum. De mi van ha mondjuk megiszok 4-5 litert az már ártalmas? Nem hízásra gondolok, hanem más problémákra.

2012. márc. 5. 19:03
1 2
 11/15 anonim válasza:

Valóban jól írták, hogy a hirtelen nagy mennyiségű víz fogyasztásába akár bele is lehet halni. A hirtelen azt jelenti, hogy mondjuk néhányszor tíz percen, esetleg egy órán belül. A nagy mennyiség pedig több liternyit.Ez csak úgy "véletlenül" nem fordul elő, mint ahogyan az sem, hogy véletlenül 30 liter levegőt szívsz be egy szuszra... ha csak nem vagy valamilyen drog (utó)hatása alatt, vagy nem vagy extrém módon kiszáradva, képtelen leszel túl sokat lenyelni. A szervezeted nem hülye...

A napi 4-5 liter egyenletesen elosztva, főleg melegben, biztosan nem árthat (de vízmérgezés szempontjából télen is tökéletesen veszélytelen). Valaki azt írta, hogy hízlal - ezt én inkább fordítva értelmezném: ha viszonylag ki vagy száradva, természetesen vékonyabbnak tűnsz és kevesebbet is nyomsz, de ez azonnal visszajön, ahogy elkezdesz normálisan inni. Sportolók is így próbálnak az utolsó pillanatban beleférni a súlycsoportjukba. A vízivással manipulálva elért fogyás és hízás tehát egyaránt "kamu", még annyira sem tartós, mint a hirtelen szeszélyből jött pár hetese brutálcsodadiéták eredménye.

Abban viszont van igazság, hogy pár deci vízzel is lehet a gyomron tágítani (ez a logikája a leves előételként, étvágycsinálóként való fogyasztásának), ettől megjöhet az ember étvágya, ami már valóban nem segíti a fogyást.

2012. márc. 5. 19:39
 12/15 anonim ***** válasza:
A só köt meg vizet, nem a háj.
2012. márc. 5. 22:45
 13/15 anonim ***** válasza:
Gratulálok vízmérgezés...napi 5-6 litert iszok diéta alatt +1-2 és soha nem volt bajom és nem is lesz...
2012. márc. 6. 15:54
 14/15 A kérdező kommentje:
így ahogy utánanézegettem simán megihatsz ennyit, hogy ne legyen bajod mert gondolom nem ugy iszol, hogy egyszerre 2-3litert, hanem mondjuk óránként fél litert
2012. márc. 6. 17:55
 15/15 anonim ***** válasza:
A vízmérgezés tényleg valós dolog, ezen felesleges vitázni. Egyszerűen arról van szó, hogy a szervezetünk nem igazán szereti az idióta extremitásokat. Nem tesz jót neki, ha valamiből túl sok kerül belé. A fogyókúrázók imádnak végletekben gondolkodni, és az rendkívül káros lehet időnként. Minek öt liter víz naponta, ha nem egy szaunában töltjük az egész napunkat?
2012. márc. 7. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!