Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bedepiztem, nem fogyok, mit...

Bedepiztem, nem fogyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, 105 év alatt fogytam 30 kg-t, de ha valami gondom van fejben vagy lélekben rögtön zabálok, nem eszem, vagy sokat eszem, hanem egyenesen zabálok!!!

Még 10 kg fogyás volna a cél, futok hetente 3-4* 30 percet, meg mást is tornázom, de most megint elkapott a gép... :(

Nem tudom mi tévő legyek, ha nem falok mindenkivel üvöltök, tény, hogy sok a problémám és nagy a nyomás, stressz, de minden alkalommal nem lehet ezt csinálni, most is hetek óta tart...

Nem, hogy nem fogyok, egyenesen híztam pár kilót, pedig fordítva kellene lenni.

Kinek van ötlete, hogy billenthetném magam ebből ki, menjek valamerre, elmenjek pszichiáterhez esetleg? Arra is gondoltam, nagyon feszült, stresszelős ember vagyok egyébként is, izzad a tenyerem pl. folyton.

Valaki nem tud hasonló tapasztalat alapján esetleg valami használható, okossággal szolgálni, mert nem bírom ezt, kész mókuskerék, így nem fogom sokáig bírni, de soha többé nem akarok már kövér ember lenni!!!! Segítsetek!

"Bármi" eszetekbe jut, írjátok le!

2012. jún. 16. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
105 év alatt? O.o
2012. jún. 16. 21:32
 2/11 A kérdező kommentje:
1,5! Bocs!
2012. jún. 16. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben jártam...

Mindig, amikor elfogott a zabálhatnék, akkor (akár miközben épp zabáltam) mindig azt mondtam magamban, hogy ettől csak rosszabb lesz, a kajálás nem segít, csak ront a helyzetemen, stb.

Aztán pár hónap múlva már nem akartam zabálni, az agyamat "átprogramoztam".

Valószínűleg a te agyadban is valami szép emlék, kellemes érzés kapcsolódik az evéshez...

2012. jún. 16. 21:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, ez egészen biztosan így is van. Pótcselekvés szerű, ha boldogtalannak, tehetetlennek érzem magam akkor zabálok, azt hiszem...

Azt mondod menni fog, ha igyekszem tudatosítani magamban ennek a rossz hatását?

2012. jún. 16. 22:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Ismerős..ilyenkor azt szoktam, hogy iszok egy csomót, rágózok, ha mindenféleképpen ennék próbálok vmi kevésbé hízlaló nasit..almaszirom pl nagyon fini, ajánlom neked is:)

elmegyek otthonról bicózni, netezek, zenéthallgatok.

amúgy ezt fejben kell eldönteni, hogy ha már 30 kilót sikerült leadni, a 10 már semmiség, menni fog az..bátorítsd magad:)

meg én azt szoktam, bár nem vagyok anyagilag eleresztve, hogy pl ha fogytam 1-2 kilót, jutalmul veszek egy fölsőt, sminkcuccot vagy valami nőcis dolgot magamnak..

csináld te is ezt:) amit ilyen zabaroham alkalmával kajára költenél, inkább tedd félre valami másra.

meg szedj magne b6ot, vagy igyál citromfűteát, hátha segít egy picit oldani benned a feszültséget.

kitartás!

2012. jún. 16. 22:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet, bár én sokszor a "fogyi" miatt zabáltam be, mert nagyon kevés kcalt engedtem meg magamnak, és helyette zaba lett. Így sikerült felülkerekednem a zabálási rohamokon:

- ha futni, edzeni mentem, értelemszerűen nem zabálhattam be, mert futni tele hassal nem jó. Ha van egy jó edzésterved, segíthet.

- vásárolj testápolót, parfümöt, ilyesmit magadnak. engem lefoglalt a vásárlás, mert addig is magammal törődök (ez kb. azonos a kaja-pszichológiájával, ugyanis azért eszel néha - ahogy szerintem én is ettem - mert próbáltam szeretetet adni magamnak, valami nem volt oké a lelkemmel, és azt hittem ezt a kajával pótlom. Ezért zabáltam, mert azt hittem, ezzel jót teszek magamnak. HÁT NEM. Próbálj máshogy "szeretetet" adni magadnak: testápolóval, vásárolj sminkcuccot, stb. Így is törődhetsz magaddal. A zabálás sokszor a szeretethiányból fakad. Esetleg - ha a vásárlás sem segít - lógj haverokkal, fordulj családtagokhoz, barátokhoz, emberekhez, állatokhoz. Még egy kutya, macska is segíthet, kisállat. Játssz vele, simogasd, vidd sétálni.

- vásárolj pár számmal kisebb ruhát, ami NAGYON tetszik! így bele akarsz majd fogyni.

- menj el sétálni (akár kutyát sétáltatni), dolgozz pluszba, csinálj házimunkát, takaríts, kertben (ha van kerted) legyél kinn.

A stresszt ki tudod adni sporttal.

2012. jún. 17. 10:27
 7/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorító, biztató szavakat és köszi a tapasztalatok megosztásáért! :)

Aranyosak vagytok!

Nemsokára lesz egy kölyökkutyám, talán ő majd leköti jobban a figyelmem, most egy felnőtt kutyám van, ő már "külön utakon jár", kevesebb törődést igényel, mint egy apróság.

A többit kipróbálom, valószínű, hogy lelki eredetű a problémám, ezen kell átlendülnöm... :S

Még egyszer köszi!!! :)

2012. jún. 17. 13:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia, teljesen megértelek nagyon nehez! Én azt szoktam csinálni, hogy kinyomtatok egy bomba csajról egy képet es mindig nálam van, ha enni akarnék,akkor megnézem a képet. Amugy a Titok c.film ösztönző lehet.(youtube.com-on fent van) Még egy tipp: nem tudom mennyire vagy elfoglalt, de ha sokprogramot csinálsz, akár egyedül elmész vásárolgatni vagy barátokkal találkozol, élvezed a nyarat, az elterelheti a figyelmed az evésről. Kitartás!! Nyáron minden sokkal könnyebb :))
2012. jún. 17. 18:47
 9/11 anonim ***** válasza:

ja még a vásárolgatást külön kiemelném, pl. elhatározod, hogy minden második kiló után veszel magadnak egy ruhát, vagy valamit. Az édességet gyümölcsökkel pótolhatod, akár izgibbekkel is pl. mangó.

Előző voltam, sok sikert! :)

2012. jún. 17. 18:52
 10/11 anonim ***** válasza:
10:27-es vagyok. A kölyökkutya nagyon jó ötlet. Menni fog ez, meglátod. Felül kerekedesz ezen, ügyes vagy.
2012. jún. 17. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!