Az igaz, hogy víznapon, lénapon? Akik csináltak víznapot írnának?
Tudom, hogy szerintetek hülyeség a víznap, lénap stb, és egyvalami nekem sem tűnik logikusnak:
a sok víztől/teától/létől 2,5-3 (akár 3,5) litertől nem tágul ki a gyomor?
Mármint épp az a lényeg hogy ne legyen tág gyomor fogyi alatt. És ezért nem logikus, miért csinálják/csináljátok ezt ha kitágul a gyomor a sok folyadéktól?
vagy csak a kajától tágulhat ki, italtól nem?
A napi 3-4-5 litert NEM egyszerre iszod meg, hanem 1-2 dl-es adagokban. Annyitól meg nem tágul ki a gyomor, mert egy tányér étel már ennél jóvan több.
Ha egyszerre inna valaki akár csak egy liter vizet is, az elég rossz érzés lenne, sokakat meghánytatna.
Én napi 4,5-5 liter vizet iszok. A gyomrom mégsem tartom tágnak...
Az éhség többek között attól is múlik, hogy a gyomorfalban lévő receptorok azt érzik, hogy feszül a gyomorfal, tehát tele a poci. Annyit nem tudsz inni, ami valóban kitágítja a gyomrod, mert az már akkor fáj mikor teljesen tele van.
Ezeknél a fogyókúráknál a víznap szerepe elméletileg a tisztulás és az az elv, hogy a szervezet csak azt raktározza, amiből hiány van. Tehát ha folyamatosan iszol, tehát nincs hiány a vízből, akkor a víz nem tárolja, nem tartja vissza és így nem vizesedsz, tehát még súlyt is vesztesz.
Viszont ha vizet vesztesz, attól még nem leszel kevésbé zsíros, csak a mérleg lesz boldogabb ;o)
Jah, igen... gyakran iszok 2x fél litert egyszerre, de gyakori, hogy még többet. És ezt már sok-sok éve teszem. Mégsem kell "telezabálnom magam", hogy jól lakjak.
Tehát a válasz: Nem, nem tágul ki a gyomrod és nem lesz eredménytelenebb a fogyókúra attól, ha sokat iszol.
Ha eredményes zsírvesztéses és hosszútávon működő diétát szeretnél, szívesen adok tanácsokat!
Horváth Szabolcs
szabolcs@ujholdvitalitasforras.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!