Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A fehérjét is túllehet adagoln...

A fehérjét is túllehet adagolni? Milyen következményei vannak? Az modnjuk nagy baj ha pl a fehérjebevitelem 150%-os?

Figyelt kérdés

pl én reggel zabpelyhet felfőzök ilyen turmixba ami 20g fehérjét tartalmaz hozzá eszek 250g túrót

tízóraira éás uzsonnára 250g túrót kikeverve 125g kefírrel

ebédre csirkemellett vagy pulykamellet vagy halat eszek párolt babbbal vagy lencsével és rizibizi vagy főzeléket pl lencsét sovány sertéskarajjal vagy májjal vagy főtt tojással

vacsora fél kilo túró

így sok a fehérjebevitelem káros is lehet

köszönöm

2012. jún. 12. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Vesekárosodás, érelmeszesedés, agyvérzés lehet a túl sok fehérje következménye
2012. jún. 12. 13:25
 2/7 A kérdező kommentje:

huu köszönöm

ezt nem is tudtam mindenhol azt írják hoogy fehérje, fehérje, de akkor jobb lesz egy kicsit visszafogni magam

mégegyszer köszönöm válaszod, hasznos volt számomra, főleg hogy még fiatal vagyok 15éves

2012. jún. 12. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: nehogy elhidd ezt a baromságot! Ez egy ósdi, sokszorosan megdőlt elmélet. Már régen bizonyították, hogy a túlzott fehérjebevitelből nem lesz egészségügyi probléma. Ha olyan hatalmas mennyiséget ennél, ami káros lenne, azt már éreznéd. Ugyanis a túl sok fehérjefogyasztás egy idő után azt eredményezni, hogy már nem fogod kívánni.

A leírt étrend miatt ne aggódj, soha az életben nem fog megártani az a mennyiség, ami abban van. De azért ugy enem mindennap ezt eszed? A változatosság fontos lenne. Néha burgonya a szárnyashús mellé (már csak a keményítő miatt is), zabpehely délután is mehet, stb. Szóval szerintem érdemes variálni az étrendet.

De igazából pofonegyszerű: kiszámolod a napi fehérjeszükségletedet (én például a zsírmentes testsúlyomat megszorzom 2-vel; de rengeteg féle adat van, nem tudok egyértelmű képletet mondani), ami természetesen egy becsült, közelítő érték, nem kell a grammokat számolgatni egyesével :) Ennél legyen egy kicsivel több, biztos ami biztos. Ha meg sokkal több, de neked jól esik az a kajamennyiség, akkor sincs gond.

2012. jún. 12. 14:38
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm

persze ez csak egy napi pl étrend volt

reggelire vagy hogy sonkás-omletett eszek paradicsommal, vagy hagymás-sonkás rántotta rozskenyérrel, vagy melegszendvics vagy körözöttes kenyér paprikával, főtt tojás paradicsommal, magvaskenyérrel

ebdére is rizibiz hússal vagy főzelék (kelkáposzta köményes sertéskarajjal, spenótfőzelék főtt tojással, zöldbabfőzelék csirkecombbal, főtt krumpli resztel májjal, uborkával, főtt krumpli húsgombóccal, paradicsomszóssza, sóskafőzelék főtt marhával, rakottzöldbab, rakottkarfiol, öntöttspárga, levest is zsoktam-gombaleves, zöldségleves, zöldségkrémleves(zeller, brokkoli stb) pulygagulyás, lencseleves füstölt sonkával, sárgaborsóleves csülökkel, babgulyás, sült máj rizzsel, tojásos lecsó, tökfőzelék sertéskarajjal stb

vacsora is változó van hogy túró, vagy hogy szendvics-tojás, sajt, sonka, körözött, padlizsánkrém, stb zöldségekkel, zabpehely joghurttal, gyümivel, főzelék, ami az ebédről maradt stb stb stb

köszönöm válaszod

2012. jún. 12. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:
egyébként a túlzott fehérjebevitelt kimutatja egy vérvétel is, a húgykősav értéke megemelkedik. nekem is volt ilyen, de semmi extra hatásra nem lettem figyelmes, persze lehet, hogy máshogy hat egyénenként is.
2012. jún. 12. 19:06
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen

akkor ma reggelire nyugodtan megeszek 2 tojást 3 szelet sajttal, paradicsommal és rozskenyérrel:)

2012. jún. 15. 07:15
 7/7 kamionokhasa válasza:
nem lehet túladagolni,csak ne erős szélben bontsd ki a fehérjeporodat:)
2015. ápr. 12. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!