A fehérjét is túllehet adagolni? Milyen következményei vannak? Az modnjuk nagy baj ha pl a fehérjebevitelem 150%-os?
pl én reggel zabpelyhet felfőzök ilyen turmixba ami 20g fehérjét tartalmaz hozzá eszek 250g túrót
tízóraira éás uzsonnára 250g túrót kikeverve 125g kefírrel
ebédre csirkemellett vagy pulykamellet vagy halat eszek párolt babbbal vagy lencsével és rizibizi vagy főzeléket pl lencsét sovány sertéskarajjal vagy májjal vagy főtt tojással
vacsora fél kilo túró
így sok a fehérjebevitelem káros is lehet
köszönöm
huu köszönöm
ezt nem is tudtam mindenhol azt írják hoogy fehérje, fehérje, de akkor jobb lesz egy kicsit visszafogni magam
mégegyszer köszönöm válaszod, hasznos volt számomra, főleg hogy még fiatal vagyok 15éves
Utolsó: nehogy elhidd ezt a baromságot! Ez egy ósdi, sokszorosan megdőlt elmélet. Már régen bizonyították, hogy a túlzott fehérjebevitelből nem lesz egészségügyi probléma. Ha olyan hatalmas mennyiséget ennél, ami káros lenne, azt már éreznéd. Ugyanis a túl sok fehérjefogyasztás egy idő után azt eredményezni, hogy már nem fogod kívánni.
A leírt étrend miatt ne aggódj, soha az életben nem fog megártani az a mennyiség, ami abban van. De azért ugy enem mindennap ezt eszed? A változatosság fontos lenne. Néha burgonya a szárnyashús mellé (már csak a keményítő miatt is), zabpehely délután is mehet, stb. Szóval szerintem érdemes variálni az étrendet.
De igazából pofonegyszerű: kiszámolod a napi fehérjeszükségletedet (én például a zsírmentes testsúlyomat megszorzom 2-vel; de rengeteg féle adat van, nem tudok egyértelmű képletet mondani), ami természetesen egy becsült, közelítő érték, nem kell a grammokat számolgatni egyesével :) Ennél legyen egy kicsivel több, biztos ami biztos. Ha meg sokkal több, de neked jól esik az a kajamennyiség, akkor sincs gond.
köszönöm
persze ez csak egy napi pl étrend volt
reggelire vagy hogy sonkás-omletett eszek paradicsommal, vagy hagymás-sonkás rántotta rozskenyérrel, vagy melegszendvics vagy körözöttes kenyér paprikával, főtt tojás paradicsommal, magvaskenyérrel
ebdére is rizibiz hússal vagy főzelék (kelkáposzta köményes sertéskarajjal, spenótfőzelék főtt tojással, zöldbabfőzelék csirkecombbal, főtt krumpli resztel májjal, uborkával, főtt krumpli húsgombóccal, paradicsomszóssza, sóskafőzelék főtt marhával, rakottzöldbab, rakottkarfiol, öntöttspárga, levest is zsoktam-gombaleves, zöldségleves, zöldségkrémleves(zeller, brokkoli stb) pulygagulyás, lencseleves füstölt sonkával, sárgaborsóleves csülökkel, babgulyás, sült máj rizzsel, tojásos lecsó, tökfőzelék sertéskarajjal stb
vacsora is változó van hogy túró, vagy hogy szendvics-tojás, sajt, sonka, körözött, padlizsánkrém, stb zöldségekkel, zabpehely joghurttal, gyümivel, főzelék, ami az ebédről maradt stb stb stb
köszönöm válaszod
köszönöm szépen
akkor ma reggelire nyugodtan megeszek 2 tojást 3 szelet sajttal, paradicsommal és rozskenyérrel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!