Miért nem megy le a hasi feleslegem, ha mindenhol már túl vékony vagyok?
Szóval...kb 2éve 60kiló körüli voltam (kb. 175cm vagyok), tehát vékony alkatom volt, de valamiért (talán a genetika) a hasamon mindig volt nem kevés felesleg, ami másnak is szembetűnt, és engem meg mégúgy idegesített, nagyon furi látványt nyújtott. Tehát elkezdtem bicózni, felülés, nem ettem már este, sőt a hizlalóbb kajákat abszolút kiiktattam, és fogytam 10kilót rá egy évre.
Még utána is ott voltak a zsírpárnák, és miután mindenhol azt olvasom, hogy NINCS lokális zsírégetés, félve ugyan (mert már így is vékony voltam) folytattam az edzést, a mértékletes kajálást...Most itt állok eltelt 2év, 47kg vagyok...ma mértem meg magam és hát mit ne mondjak nagyon megijedtem... Hozzátenném, hogy a hasamon MÉG MINDIG van háj (szó szerint!) viszont mindenhol olyan vékony vagyok, hogy most már mindenki megjegyezte, hogy nagyon-nagyon sokat fogytam... Fogalmam sincs mitől lehet ez a hasamon, voltam dokinál is aki rálegyintett, hogy ilyen típus vagyok...DE szerintem ilyen típus nincs...úgy nézek ki mint egy anorexiás, mellette meg rezeg a háj a hasamon, úgy hogy edzek és nem eszek zsíros dolgokat sem!
Gondolkodom, hogy folytassam -e az edzést, mert ennél többet már nem szabadna fogynom, és ha folytatnám, akkor fogynék... Izmaim nem tudnak növekedni sem, mert pénzem meg nincs minden nap fél kiló csirkemellere, meg mindenféle fehérjeporra....
Valaki hozzáértő véleménye nagyon jól jönne! Szerintem valahol nagyon elrontottam ezt az egészet, pedig próbáltam odafigyelni mindenre...
köszönöm előre is!
23/L
Jajj. :(
Én nem vagyok hozzáértő, de hasonló a helyzetem (ezt amúgy tegnap is írtam egy kérdéshez valakinek, akinek szintén ilyesmi gondja van).
Mondjuk én csak 165 cm vagyok, de én is 47 kiló (még nekem is kevés, milyen lehet neked!?!?), és nekem is maradt mégis feleslegem!! Nem a hasamon, hanem a fenekemen és a combomon. Körte alkat maradtam, ugyanúgy, mint előtte, és félek, hogy ez így is marad. :(
Sajnos nem segít a fogyás ezen, nehogy folytasd! Csak beteg leszel. Nem tudom, miért ilyen problémás a hasad, mint ahogy azt sem tudom, nekem miért ilyen problémás az egész alsó részem.
De az biztos, hogy a fogyás nem segít, mert felül már nincs mellem, és minden bordám kilátszik. Sejtem, hogy neked is...
Tuti a kaja. Olvasd el ezt.
Jajj én ugyan így vagyok a fenekemmel!!! Én is annyira lefogytam hogy muszáj volt visszahíznom pár kilót, de a fenekem meg sem mozdult....
Szerintem iktass be hetente több súlyzós edzést, kifejezetten hasra dolgozz sokat, mert ahol izom van onnan jobban ég el a zsír. A futást, zsírégető mozgásokat pedig korlátozd heti 2 alkalomra.
Sok sok fehérje, és izomépítés az amit neked most kéne, és úgy talán megszabadulsz a hasi zsírtól.
Ha futni mész akkor reggel éh gyomorra menj. Futás előtt 1 órával egyél színtiszta fehérjét (pl soványtúrós reggeli) 0 CH legyen benne, így egyből a zsírraktáraidhoz nyúl majd a szervezeted. Izomépítés pedig a hasra kell hogy onnan a zsírt égesse, ne az izmot.
Ez lemaradt még:
Fehérje pedig szintúgy azért kell hogy ne az izom legyen leépítve. Mert lehet fogytál X kg-ot, de anak lehet hogy nagy része izom volt. 2-3 gramm fehérje /testsúlykg kell egy nap.
Én 55 kg vagyok tehát nekem minimum egy nap 110 gramm fehérjét be kell vinnem a szervezetembe, hogy az izmaim ne épüljenek le. MErt az izomból könnyebb energiát nyernie a szervezetnek, mint a zsírból.
És miből tudnék én annyi fehérjét bevinni? mert pénzem sajnos nincs h mindig legyen itthon csirke meg hal..
este edzés után joghurtot/kefirt szoktam enni, vagy főtt tojást..ilyesmiket
Na akkor lehet itt a bibi, a fehérjehiány.
Nekem sincs sok pénzem, nem tudok drága csirkemellett venni minden nap.
Interspar-ba betankolok magamnak 900 FT-ből kb 2-3napra fehérjét.
Soványtúró: rengeteg fehérje van benne, ehetsz belőle annyit amennyit nem szégyelsz mert nem zsíros. És mindössze 200 FT Interspar-ban 250 gramm. Én ebből veszek kettőt általában.
Kefír: Túróra szoktam ráönteni. 60-70 FT.
Csirkemell felvágott: Nem előre csomagolt! Mert azok drágábbak. szoktam kérni 10dekát, ami 200Ft. 2 szeletenként rádarabolom a túrómra minden egyes alkalomkor amikor eszek.
A maradék csirkemell felvágottamat pedig uborka, és teljes kirölésű kenyér kísrletében beszoktam tolni szenyóban, vagy paradicsom, papika mellett.
+ a főétkezésből is mindig eszek. Mindig kell főttkaja. Persze abból is a nagyon hízlalót nem, vagy kicsit eszek.
De neked nem fogynod kéne hanem izmosodnod. És úgy a fölös zsír is simán lemenne ha hetente 1-2 alkalommal végeznél aerob mozgást.
De fehérje nélkül ez nem fog menni.
Utolsó!
Általában 40percet edzek, és combra intenzív edzés, utána hasra intenzív komplex edzés.
És mi a véleményed arról, ha gyűjtenék annyit, hogy vegyek ilyen fehérjeport nagyobb kiszerelésben és azt innám edzés után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!