Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Molettebb lányok, ti ezen...

Molettebb lányok, ti ezen megbántódnátok?

Figyelt kérdés

Az egyik jó barátnőm sajnos igencsak molett, évek óta ismerem mindig ilyen volt, de most 23 évesen eljutott arra a pontra, hogy utálja a testét de nem tesz ellene semmit, eddig csak tutujgattuk, de most ezt mondtam neki:

"És hogy hízol, sajnos arra sem tudunk gyógymódot adni. Ez megint teljes mértékben a te hibád, igen hibád, mert ez nem egy kis botlás, hogy egy órát kardiózok és bekapok egy szem csokit és mérges leszek magamra.

Ez hiba sajnos, hogy nincsen semmi önkontrollod. LÁsd be valahol elég nevetséges, hogy nem tudod elfogadni a tested olyannak amilyen, vékonyabbról, feszesebbről álmodsz, de nem teszel ezért abszolúte semmit.

Az nem segít ha irigyled a vékonyabb lányokat.

És az sem fog ha mindig mikor bajod van enni kezdesz. Bocsánat, de ezzel csak azt éred el, hogy tényleg kövér leszel, és 30 éves korodra mindenféle bajaid lesznek.

Nem fogsz tudni elmenni a gyerekeiddel kirándulni, mert szívbeteg, cukorbeteg és trombozisos vagy.

Nem fogsz tudni focizni, szaladgálni a babáiddal, mert fiatal korodban nem voltál képes egy ici pici önkontrollra és mozgásra.

Ezzel az életvitellel csak rossz példát fogsz mutatni a gyermekeidnek és ők is ilyen lusta és erőtlen emberek lesznek.

Most kellene kezdened valamit magaddal, mert később munka lesz, és család és arra sem lesz időd hogy fingjál egy becsületest és ez egyre rosszabb lesz."

Sosem voltam ennyire nyers vele, de a szép szavak nem használtak.

2012. jún. 3. 01:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Biztosan megbántódnék, de ha van egy csepp eszem, akkor egy kis idő után inkább elkezdem értékelni, hogy végre van valaki aki tényleg segíteni akar, és nem csak "tutujgatni". A barátok nem arra valók, hogy amikor szarban vagyunk akkor elhitessék velünk, hogy az nem is szar csak képzeljük.

Egyesek itt rohadtul félreértelmezik a barátság fogalmát. Én speciel nem azért tartok barátokat, hogy jókat hazudjanak nekem és segítsenek a rinyálásban. Ha valaki kövér és folyamatosan nyávog miatta, de nem tesz semmit, akkor erre rá kell világítani neki. Ha szereted az illetőt, akkor ez a KÖTELESSÉGED. Akkor is, ha megbántod vele esetleg. Ha konfliktus kerülésből nem mondod el neki amit gondolsz, az önzés, nem segítség.

Aki meg azt írta, hogy ő aztán sírva fakadna meg megsértődne, az nézzen mélyégesen magába! Nem azzal fejlődtök ha kényelmes kis hazugságokba burkoljátok magatokat, és a barátaitok sem azért vannak, hogy ebben segítsenek Nektek!

Mellesleg én 63 kilóról fogytam 51re, sok év vergődés után. Mi kellett mindehhez? Egy olyan férfi aki végre igazán szeret engem, aki segíteni akar és mindig szelíden, de őszintén elmondta a véleményét. Néha megsértődtem, néha dühös voltam. Mégis többet tett hozzá az életemhez, mint bárki őelőtte.

2012. jún. 3. 09:02
 12/20 anonim ***** válasza:
Engem ez így nagyon megbántana, bár lehet hogy ha valaki így a képembe vágta volna, akkor nem jutottam volna el tavaly a 82 kilóig...Most csak nézem a képeket és nem értem miért nem szólt senki, hogy milyen kövér vagyok.
2012. jún. 3. 10:15
 13/20 anonim válasza:

Nem vagyok kövér, de van rajtam némi fölösleg. Amikor több volt rajtam, apukám mindig próbálta érzékeltetni, hogy ha nem fogom vissza magam, később sokkal nehezebb lesz. Néha nagyon bántó tudott lenni, és olyankor haragudtam rá, de így visszagondolva sokat segített. Az elhatározás mindig nagyon nehéz.

A te esetedben helyesnek tartom, hogy megmondtad neki a véleményed. Ha a szép szó nem segített, talán ez majd fog. Én csak azoktól nem tűrném el ezt, akik bármit megehetnek, mégsincs rajtuk 1 kiló plusz sem. Nekik fogalmuk sincs, hogy milyen nehéz a fogyás. A barátnődnek nem kellene megharagudnia rád, főleg úgy hogy neked már sikerült lefogynod, tehát át tudod érezni a helyzetét. Eleinte természetesen rosszul esik, de ha elgondolkodtatja lehet, hogy rá jön, hogy igazad van.

2012. jún. 3. 11:35
 14/20 anonim ***** válasza:

Ez éppen akkor ott nagyon szarul tud esni, mert érzed hogy legbelül igaza van a másiknak és nem a körülmények, anyagiak meg a car genetika miatt kövér hanem mert nem mozdul meg érte hogy lefogyjon.

Tudom mert én is túlsúlyos voltam (és van még mit javítani).

Mikor 20 kilóval több voltam akkor is tudtam hogy hiába sírok ezen hogy jaj bezzeg más nem mozog eszik összevissza mégse hízik. Mert ők nem én vagyok, és nekem ezt dobta a gép, és az egész életemet elcs.szem vele minél később hozom rendbe magam.

Sajnos én csak 2 kisgyerek után jöttem rá és 30 évesen értem el végre azt a súlyt és formát (még nem teljesen) amit szerettem volna és ami miatt kimaradtam fiatalkoromban csomó jó dologból (és amire akkor figyelmeztetett is tesóm és anyukám de akkor csak sértődősködtem rajta) Ma már látom, full igazuk volt mindenben.

De a kamasz éveimet és huszas éveimet nem hozza vissza.

2012. jún. 3. 12:27
 15/20 anonim ***** válasza:
Szókimondó leányzóként én is egyenes beszédet vártam mindig is,és másokkal szemben is megtettem ezt,tehát valószínű,ugyanígy cselekedtem volna. Megbántom? Csak fáj az igazság. Van haszna? Van,mert ha csak dédelgetve lenne,sose érezné azt,hogy tényleg fogynia kell. Sokaknak kell egy pofon a változáshoz. Volt nekem is ilyen osztálytársam,aki csak nyafogott meg panaszkodott tesik előtt,aztán mikor jó hangosan elküldtem a fenébe hogy akkor ne sétálgasson futás közben,és ne a kakaóscsigáját zabálja forrócsokival,mert nem ciki a gyümölcs meg a zöldség,akkor teljesen berágott rám. Most persze lefogyott,és büszke magára,persze meg se lett köszönve,nem is várom,de mégiscsak ért valamit. Ha a barátnőd,és jó barátnőd,akkor meg fogja egyszer köszönni. Összevesztetek? Mert akkor mondd meg neki,hogy te csak őszinte akartál lenni,és ez nem romboló,hanem építő kritika volt. Amúgy mi ilyen megoszló véleményt produkáló emberek vagyunk. Vagy imádnak,vagy gyűlölnek,köztes állapot nincs,mert van,akinek tetszik az őszinteség,van,aki meg fél tőle,és inkább menekül. Ez van.:)
2012. jún. 3. 15:18
 16/20 anonim ***** válasza:
93%

91%, ha az egoizmus ködéből kitekintenél, és végigolvasnád amit írtál... :D

Csúfoltad amikor dagadt volt, most jól néz ki, és (joggal) büszke magára. Te meg elvárod hogy megköszönje neked? :D Te tényleg ekkora teljesítménynek gondolod azt hogy ha látsz egy dagadt embert akkor elkezded a captain obvioust játszani és megmondod neki hogy zöldséget kellene ennie?

2012. jún. 3. 15:35
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem, nem vesztünk össze, csak kicsit attól félek, hogy most ennek a nyers hegyibeszédnek az lesz a végerdménye, hogy megbántódik és bánatában még többet fog enni.

Én nagyon szeretném ha egészséges lenne, és nyílván nem várom, hogy éheztesse magát és Angelina Jolie alakja legyen, csak nem szeretném ha a késöbbiekben ebből neki egészségügyi gondjai lennének.

Én szeretem őt így is, mert nem attól jó egy ember, hogy vékony, de látom rajta, hogy szomorú emiatt, bántja ami vele és a testével történik. Viszont pszihésen valami nagyon gátolja... annak a gátnak az át szakításában meg nem tudok hogyan a segítségére lenni.

2012. jún. 3. 15:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Én kövér vagyok.Ha így beszélne velem valamelyik barátnőm,vérig sértene.Mikor panaszkodom az alakomra néha,inkább vigasztalnak,hogy igen,fogynom kell,de így is szép vagyok.(Még ha nem is igaz,egyszerűen akkor arra van szükségem.)

Másrészt engem sosem leb*sztak,inkább segítettek nekem.Eljártak velem edzőterembe hónapokig,szereztek mindenféle fogyi cuccot,és ha új diétáról hallanak mindig szólnak :) Itthon eleget kapom,meg tudom is magamról,nem kell hogy a barátaim(akiknek szintén megvannak a hibáik) is kioktassanak.Mellesleg pajzsmirigy beteg vagyok.Nem hogy fogyni,a súlyom még szinten tartani is erőfeszítésekbe kerül.

Nyilván attól is függ,ki milyen érzékeny.Én nagyon.(Am ez egyik bnőm régen kövér volt,de sosem dumáltunk így vele)

2012. jún. 5. 01:16
 19/20 A kérdező kommentje:

Szia utolsó.

Nézd az, hogy te beteg vagy, az más dolog. Ha a barátnőm pajzsmiriggyel küzdene nyilván nem így beszélnék vele.

De esetében egy teljesen egészséges, ám végtelenül lusta emberről van szó, és ne haragudj, de az ilyeneket nem tudom sajnálni.

Neked pedig sok sikert a diétákhoz, és a tornához, remélem mihamarabb eléred az álomsúlyod :)

2012. jún. 5. 12:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Köszönöm a jókivánságokat! :)

Barátnődnek viszont kívánom!

2012. jún. 5. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!