Evészavar, régi evészavarosok írnátok, mi lesz így velem (szokatlan kérdés)?
Anorexia alakult ki nálam diéta után/közben, utána volt egy mániám, hogy CSAK egészséges dolgokat ettem, és mivel vega vagyok, húst nem ettem, zsírbevitel meg szinte 0 volt. Egyedül a sajt, ha az annak számít, még olívaolajat sem használtam. De a kcal bevitel itt megvolt napi 1700-1800, csak rengeteg zöldség, sajt, kefir, barnakenyér, barnarizs, stb.
Ez átcsapott falási rohamokba, és ismét elkezdtem cukrot enni... most eljutottam oda, hogy hányok, napi többször is, még a szobámba is hánytam (van egy kis szemeteskukám, annyira nem akartam hogy bennem legyen a kaja, pizzázás után, nagyon feszített a hasam, túl sokat ettem.)
A nővérem egyetemista, tudom hogy sok órája van meg alig van ideje, agyba főbe tanul...
IDŐM SINCS KÉSZÜLNI AZ ÉRETTSÉGIRE! Pedig emelt szinten is megyek...
Mit tegyek hogy megálljanak a falásrohamok?
Vidéki vagyok, pestre megyek majd, ahová tudom, rohadt sok pénz kell... és nem lesz időm, sem pénzem hányni, meg falásrohamokat tartani.
Kérlek, ne írjátok, hogy menjek pszichológushoz. A ballagás, szalagavató rengeteg pénzbe került a szüleimnek (alapvetően nem vagyunk jó anyagi helyzetben, több jelzálogunk van hitel, és még laptopot is akar anya venni, mert azt mondta Pestre kell Neptun meg sulis dolgok miatt.) És így is hitelkártyán élünk... sem időm, sem pedig pénzünk pszichológusra, pláne most érettségi, kedvem sincs elmenni örülök ha tanulni tudok.
Segítsetek kérlek, hogy jussak ki a falásrohamok közül? Úgy érzem, hogy a cukor kontrollálja az életem. (a zsíros dolgokkal, mekis hamburgerrel nincs bajom azokat sose szerettem) de az édesért megőrülök! Van édesítőm de néha az se használ...
mit csináltok ha rátok jön egy falásroham? Kérlek segítsetek! Mi lesz így velem Pesten? Meg akarom ezt a problémát oldani mielőtt elmegyek továbbtanulni. Meg Balcsira is lemegyünk haverokkal, ott se hányhatok... de mit csináljak ha meglátok annyi jó kaját a strandon? Kérlek segítsetek!
Ha minden nap normálisan étkezel - igen, ebben megfelelő mennyiségű, mértékkel fogyasztott édesség is benne van!!! -, akkor nem fognak rád törni falásrohamok, mert nem lesz miért.
Semmi okod nincs arra, hogy teljesen megvond magadtól a cukros dolgokat, semmi bajod nem lesz, ha pár naponta eszel egy kis csokit, fagyit, sütit, vagy hasonlót. Tarts mértéket, ez a lényeg. De a mérték mindkét irányba igaz, lefelé is! Nem a teljes megvonás a cél.
Remélem tudod, hogy ha hánysz, akkor nagyon tönkreteszed magad. Értem ez alatt a fogaidat, gyomrodat, leheletedet... mindent!
Most főleg, még a vizsgáidat is el fogod rontani, mert, ha nem jó a közérzeted, akkor nem tudsz koncentrálni.
Szóval szedd össze magad, sürgősen!
A laptop kétségtelenül hasznos dolog, de vígan nélkülözhető, van informatikai lehetőség minden suliban.
Gondolkozz el rajta anyukáddal együtt, hogy egy hulla mit kezd egy laptoppal. Szerintem érdemesebb lenni a gyógyulásodra költeni első körben, különben nem lesz se Pest, se laptop, se neptun.
ui: attól, hogy csak egészséges dolgokat eszik valaki, még táplálkozhat baromi egészségtelenül.
2.
Hát igen, az anorexiád átment bulimiába - mintha magamról olvasnék amúgy.
Öhm, érthető a dolog, és most egy darabig iszonyatosan fogod kívánni az édeset, az ételt, emiatt ne aggódj.
Próbáld meg, h jó, megveszek egy kakaós csigát, megeszem, és STOP! Tudom, addig motoszkál az a kis hang, míg engedsz neki, és hányásig falod magad.
- menj sétálni
- menj emberek közé
- kerüld a pékségeket
- hívj fel valakit, h szóval tartson, míg múlik a falási késztetésed
- egyél, amikor úgy érzed, éhes vagy
- egyél édeset is, de csak keveset - bár én pl. elkezdem, h á, csak 1 kocka csoki, és utána 1 táblánál alig tudok megállni, hányásig zabálnám magam
- nekem még az segít, h bemegyek egy jó drága boltba, és amíg kitalálom, melyik kaja érné meg jobban, addigra elmúlik a kényszer
- veszek egy szelet csokit, és megeszem
- fú, és még eszemben volt valami... ja, igen, h a hányásra, arra az érzésre, a fájdalomra, a savra, az utána lévő undorra gondolok, és ha még képes vagyok gondolkodni, megkérdem magamtól: Te tényleg ezt akarod?
- másik kérdésem: Tényleg egy koszos lyukban akarok szenvedni? Süt a nap, kiülhetnék a padra, de helyette egy büdös helyen töltöm a napjaimat
Írhatsz privit is, ha glod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!