Most mit tegyek? Nem lesz már a régi? Hogy egyek? Nagyon fáj, nem bírom tovább?
Figyelt kérdés
1.5 évig koplaltam, éheztettem magam, és sajnos a fogaim megsínylették. majdnem az összes bevan tömve de így is fáj, nem tudok velük enni mert szétvannak rohadva
fogat se tudok mosni, mert ha hozzáér a fogkefe belenyilal a fájdalom
ma pl egy almát se tudtam lenyelni, mert nem bírok rágni
reggel ettem egy szelet kenyeret fél óra alatt
mit tegyek, mit szedjek hogy valahogy helyrejöjjenek
2012. máj. 29. 22:28
1/7 anonim válasza:
Szerintem ha ennyire komoly a gond akkor inkább egy fogorvoshoz kéne elmenned amilyen gyorsan csak lehet, hogy mentse ami még menthető. Addig meg egyél levest meg pépes kaját. Remélem hogy ilyen állapotban nem a fogyókúra a legnagyobb gondod. Most inkább az egészségeddel törődj, az mindennél fontosabb.
2/7 anonim válasza:
Hány éves vagy? Nem lehet hogy a bölcsességfogad nő és az tolja a többit és azért érzékeny? Esetleg az ínyed? Mindenképpen nézesd meg fogorvossal. Anorexiás voltál vagy miért éheztetted magad? Más egyéb problémád van? Nekem is rosszak a fogaim és majdnem az összes be van tömve, ami nincs az majd most következik. és még csak 22 vagyok :S Jobbulást! Vagy esetleg mikor tömték? lehet ott a probléma. Vagy begyulladt valamelyik.
3/7 anonim válasza:
Sürgősen menj el orvoshoz. Először is igyál sok tejet, fogyassz sok tejterméket, kalcium tablettát. Ez erősíti a fogakat. Ha a fogaiddal is van gond, akkor valószínűleg a csontozatodra is kihat. Szedjél Normaflore-t, mert nagyon legyengült az immunrendszered, vitaminokat vesztettél, ezeket pótolnod kell.
4/7 anonim válasza:
Fogorvos és hagyd abba a hánytatást - ugyanis a tököm tenném rá, hogy attól alakult ki.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
15 éves vagyok és most néztem a felső fogakról levált egy kicsit a zománc ha hozzáér valami nagyon fáj
nem hánytattam magam...
2012. máj. 31. 22:10
6/7 anonim válasza:
Nem a fszt nem hánytatod/tad magad, maguktól nem jön le a zománc, és nem rohad el a fog.
Én is koplaltam 1-1,5 évig, de semmi baja nem volt a rágószerveimnek... a bulimia bezzeg 4-5 hónap alatt szétcs.eszte őket.
7/7 anonim válasza:
Előtte is rosszabbak voltak a fogaid? Mert akkor a koplalás rásegített. Mielőbb fogdoki, ő betömi vagy kezd vele valamit. Ha sokáig így marad begyullad és akkor már vagy ki kell gyökér kezelni vagy húzni. Én pl nem hánytatom magam, nem éheztettem magam mégis 20 évesen észrevettem hogy a fognyakamnál lekopott a zománc, törik a fogam stb. A fogorvos azóta dolgozgat a számban. Rendszeres fogmosás addig is, sok Ca és tejtermék és rendszeres fogorvos. Majd a többit ő elmondja. Ha pedig hánytattad magad (tök mind1, nekem volt hogy minden reggel hánytam valamennyi gyomorsavat, a doki meg csak legyintett hogy biztos csak izgulok, stb. szóval vagy ettől vagy mástól de savtól van) vagy mástól volt fenn a gyomorsavad vagy akármi más, akkor azt sem ártana megnézetni vagy kezeltetni mert lehet később még nagyobb lesz a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!