Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó, ha a régi diétámmal...

Jó, ha a régi diétámmal próbálnék meg megint lefogyni?

Figyelt kérdés
1 éve fogytam le úgy, hogy elhagytam a reggelit (de már azóta visszajött az a 4 kiló). Elsőnek csak ropit vagy 1 joghurtot vagy néha pirítóst vagy kekszet reggeliztem. Aztán elhagytam a reggelit, próbáltam folyamatosan húzni az órahosszákat, hogy meddig bírom kaja nélkül. Elsőnek csak délig, mert akkor már nagyon korgott és éhes is voltam, aztán pedig délutánig kaja nélkül, és akkor ettem levest vagy ami volt otthon. Kerültem a zsíros, cukros, kenyeres dolgokat és az üdítőket. Aztán odájig jutottam, hogy a reggelim egy iskolatej volt, de azt is csak néha ittam, meg telített. Otthon futottam, néha tornáztam, állva tanultam, próbáltam elégetni. Sikerült is heti fél kiló minusszal. És most is azt szeretném elérni, csak nem vagyok benne biztos, hogy jó lenne ez így, mert tudom, hogy a reggelit sose szabad kihagyni, azóta már nem hagyom ki. Egyébként vékony vagyok, csak a csípőmön van felesleg, meg a nyakamon, hátamon..stb. Vagy milyen diétát ajánlanátok, ami nem hízlal és keveset kell enni?? Előre is köszi, annak aki segít! :)
2012. márc. 17. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha mindenképpen el akarsz hagyni valamit, akkor az inkább a vacsora legyen. De inkább ne hagyj ki semmit, csak keveset egyél. Persze egyes zöldségből és bizonyos gyümölcsökből ehetsz bőven.
2012. márc. 17. 19:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Látod, te is rájöttél hogy ezt így nem lehet(rosszul leszel, nem tudsz figyelni, nem tartható sokáig, egészségtelen, jojó effektus stb)

hagyd a fenébe ezeket a diétákat, nem vagy te beteg hoyg diétáznod kéne, inkább válts életmódodtt!

reggelit ne hagyd el, az a legfontosabb hisz egész napod ezzel indul, itt kell megalapoznod hogy eltud végezni a munkád, tudj teljesíteni, tudj figyelni stb

alap legyen a szénhidrát

-itt nem a cukros kakaóscsiga cukros müzli és társaira gondolok

-vegyél zabpelyhet ez angyon finom joghurt/tej/gyümölcs/kis méz ízesítés

-teljes kiőrlés/rozs/barna/tönköly/graham kenyér stb stb

-hozzá sováyn sajtkrémek, sajtok, sonkák, főtt tojás, főtt husok, körözött, túrókrém és valamilyen zöldség-retek, ubi, paprika, saláta vagy kis svaanyú bele stb

tízórainak, uzsonnának egyél egy szelet kenyeret sonkával, sajttal, zöldségekkel vagy egy pohár natur joghurt, kefír hozzá mehet pár szem korpás keksz vagy abonett és némi kis gyümölcs

ebédleves az jó, ne legyen zsíros inkább próbálj meg ragulevest, pulykagulyást, zöldségleveseket, tojáslevest enni vagy fahéjas gyümölcsleves is jó

másodiknak rizs, krumpli-főve/sütve, husok, halak-főve, párolva, roston, grillezve, sütve stb stb

inkább a soványabb félék, de ne mindennap ugyanaz mert az uncsi lesz és megunod, sováyn sertéshús, csirke, pulyka, máj, halak, főtt marha, főtt tojás és ezekből készült éetelek-pl májragu, tojáspörkölt stb

rizsehús, töltött paprika, paradicsomos húsgombóc, széekylkáposzta-ezeket is lehet normálisan elkészíteni

rakottdolgok-itt is ez fontos zsíros tejföl helyett sovány joghurt, zsíros sajt helyett sovány sajt, zsíros hús helyett sovány darál-sertés, marha, pulyka, csirke vagy hal is jó

csalamádé, cékla, savanyúság, nyers, párolt zöldségek

vacsira zöldségek, husok, halak, gyümölcs, joghurt, kefír, sonka, sováyn sajt, cottage cheese, túró és ehetsz kis maradékot is az ebédből, hisz úgyse fogsz egész életeden át fehréje+zöldséget enni vacsira

kerüld: sok sok cukros, lisztes ételeket, üdítőket, gyümölcsjoghurt, túródui, cukros müzli, zsíros husok, rántott dolgok, pogácsák, nagy zsíros ételek, kekszek, zsíros tejföl, sajt, tejszínek, zsírban sült krumpli, zsíros kolbászok, vajfélék, szalonnák, levesporok,

2012. márc. 17. 20:11
 3/9 *gin* ***** válasza:
én heti 1 kilót fogyok napi 5x-i étkezéssel. szerintem ezek után megkérdezheted, hogy melyikünk módszere jobb.
2012. márc. 17. 23:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!:D

Megpróbálom még a jövőhetet a napi 4x-es étkezéssel és sporttal végig vinni, de ha nem megy le 1 kiló sem, akkor visszatérek a régi módszeremhez, de fogok reggelizni csak még kevesebbet. :)

Utolsó: Én is fogytam néha heti 1 kilót, de nekem másabb, mert én vékony vagyok.

2012. márc. 18. 11:47
 5/9 *gin* ***** válasza:

ha vékony vagy miért akarsz fogyni? :)

egyébként nem mindegy, mit eszel napi 4-5x. Azon van a legfőbb hangsúly, hogy kalóriadeficited legyen, és az már csak egy kisebb segítség (neked és a fogyásodnak is), hogy 1500 kalóriát nem kétfelé, hanem ötfelé osztva eszel.

2012. márc. 18. 12:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért, mert olyan lapos hasat szeretnék, mint tavaly tavasszal és hogy az arcom is vékonyabb legyen, meg már egy kis tokám is nőtt.:S Szóval ezért is bármit képes vagyok tenni, hogy eltűnjön. Nem akarok csontsovány lenni, csak egy olyan 3 kilót szeretnék leadni. Ahogy észrevettem a csípőmre hízok és annak hátulsó oldalára, diétázok (de az is lehet, hogy a diétát nem vettem komolyan)sportolok, a napi mozgásom meg van, mert ugye bejárós vagyok. Csak azt nem tudom, hogy a szendvicsek is hízlalnak, az ilyen kenyérfélék?
2012. márc. 18. 14:25
 7/9 *gin* ***** válasza:
olyan nincs, hogy egy étel hizlal. attól függ, mit ettél még aznap. ezért kellene kalóriára kiszámolt bevitel, mert az utolsó kilókat a legnehezebb leadni. és persze megemelt fehérjebevitel, mert nem mindegy hogy az a 3 kiló zsírból vagy izomból tűnik el :)
2012. márc. 18. 14:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom, hogy fehérjéket kell jobban bevinni. Most sportoltam egy fél órát Béres Alexandrára, tegnap meg 1 órát. És most a torna után az előbb hozzá kezdtem tanulni, de nem ment, és muszály volt valami édeset ennem, ezért megettem egy zserbót + meg 2 kocka csokit :(..tudom almát kellett volna, de azt estére tartogattam :D meg ez feldob. Szerinted ez most lefog rakódni a sport után, vagy mozogjam le még1x? Egyébként köszi, hogy segítesz! :)
2012. márc. 18. 15:52
 9/9 *gin* ***** válasza:

na jó... olyan sincs, hogy lemozogni valamit. Ne nézd külön-külön a bevitt kajákat, egyszerűen törekedj a napi 1500 (vagy ahány kell) kalória bevitelére, lehetőleg minőségi anyagokból. sportolj heti 3-4x, és így meglesz a deficited, amitől _folyamatosan_ fogyni fogsz. Ha ma még egyszer tornázol vagy kocogsz, mert bosszant a bűnözés, akkor nem azt a konkrét kaját mozgod le, amit bevittél, egyszerűen csak mozgással teremted meg a szokásos deficitet, amit eddig nagyrészt étkezéssel értél el.

nem mondom, hogy bele fogsz halni pár szelet sütibe, de tudj róla, hogy ha valaki az utolsó kilókkal küzd, akkor bizony nagyon fontos a pontos kalória- és tápanyagbevitel. és igen, akkor akár egy db sütin is el tud úszni a nap, mindegy mennyit mozogsz utána. persze mindig lesz újabb nap... csak képzeld el azt, hogy 2 napig "bűnözöl" és utána 5 napba telik, mire visszajutsz arra a szintre, ahonnan indultál. 1 hét telt el, és még mindig ugyanott vagy. holott lehetnél már akár 1 kg-val is kevesebb.

2012. márc. 18. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!