Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyni csak az fog aki mozog...

Fogyni csak az fog aki mozog is, nem elég ha csak étrendet változtat?

Figyelt kérdés
Ha valaki nem sportol, de mindig megy sétál ,gyalogol menés ben van az nem számít sportnak? Vagy ahhoz hogy fogyjon meg kell emelni a pulzus számot is?

2012. máj. 8. 15:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1. Kedves válaszolók. Ezt a lógós bőr témát hanyagoljátok már. Semmi köze nincs a testmozgáshoz. A visszahúzódás ideje genetikai adottságoktól függ, ahogy az is, hogy kinek meddig bírja a bőre a terhelést...

2. A mozgás minősége meghatározza, hogy mit hasznosítanak az izmaid sejtjei... Aerob edzés, azaz kb 130 as pulzus alatti testmozgásoknál 30 perc után megindul a zsírégetés. viszont anaerob edzésnél, ahol már 130 fölé kúszik a pulzus, a zsírégetés helyett a glikogénraktárak kiürítése és izomfehérje bontás kerül előtérbe. Ezt szokták "kardió" edzésnek nevezni, mert ezek a mozgásformák jobban edzik a szívet és a tüdőt. Egy fogyókúra során MINDKÉT fajta mozgást ajánlott végezni, csak az egyiket zsírégetésre, a másikat erőnlét szinten tartására vagy javítására. Szóval a gyaloglás éppen hogy jobb zsírégetésre, de azért tempósnak kell lennie, a 120 as pulzust el lehet érni tempós gyaloglással.

3. lehet fogyni sport nélkül is, de sokkal nagyobb az esélye annak, hogy izomból is veszítünk, ezért nem ajánlatos... a sport azért ajánlott még, mert az unalomból evőknek elvonja a figyelmét a kajáról az órákig tartó séta, kerékpározás, futás stb...

2012. máj. 8. 17:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy a sport ne lenne hasznos vagy fontos... Az volt a kérdés, lehet-e nélküle fogyni. Erre a válasz: IGEN.

Ebben semmi értékítélet nincs, puszta tényközlés.

Hogy ki hogyan szeretne fogyni, azt meg mindenki döntse el maga.

2012. máj. 8. 18:15
 13/13 anonim ***** válasza:
én írtam a lógós bőrt,bocsánat félreérthető voltam,én nem a kötényhasra és tsa.-ira gondoltam,hanem szimplán a plöttyedt testre,mert sztem úgy szép egy test,ha sportos...
2012. máj. 8. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!