Áhh segíts kérlek, adj tanácsot, nem bírom tovább, itt ülök az ágyon és bőgök, teljesen kivagyok, mit tegyek ellene, mivel tereljem el a figyelmem, kérlek?
nem bírom tovább... régen anorexiás voltam, de nem bírok kijönni belőle, pedig ha tükörbe nézek hányok, 165cm 40-45 kg körül mozgok, nincs testem, csak bőr és csont ma is amikor fürdés után bekentem magam a csontot kentem, kivagyok mind lelkileg mind testileg, és most fogok vizsgázni is sokat tanulok több ételt kívánok, ma ezeket ettem de szörnyű bűntudatom van csak ezen kattogok
reggel főtt húsokról a húst (csontleves volt előző nap vacsorűra azt azokról szedegettem le a húst) vegyesen csirke, sertés, marha de nem volt valami sok, egy kistányérnyi ha v olt ha annyi, 4sz csirkeseonka,, 1 kocka sajt, uborka, 3 db abonett 19kcal/db
tízórai 2 alma
ebéd-na itt nagyon megkívántam a zabpelyhet ezért 50-60 dkg közötti mennyiséegt főzte fel 1ek kókuszreszelék, 175gramm joghurt 20dkg túró 5db abonettel, ezek így ettem, majd utána a kását(ert eddigre hűlt ki)
uzsonna 3db abonett 1alma, 175gramm joghurt
vacsora fél 9kor
na itt van nagyon nagy bűntudat 2 graham kifli, 2-2sz csirkesonka, 1tv paprika, 8 levél saláta, pici mustár
4 gerezd mandarin
még tanulok vagy éjfélig de szörnyű bűntudat nem is tudok másra koncentrálni
jaj annyira jól esett leírni még így remegő kézzel is
ne haragudj ha fárasztalak, tiszta h.lye vagyok.....
köszönöm
ma megettem reggelire 2 db kornspitz kiflit 2 szelet sonkával, meg egy kis ordasajttal, 2paprika, 1 retek és saláta
tizinek 25dkg gesztenyemasszát kikevertem 1 almával
ebédre meg szintén 1 kornpist kiflit ettem 1 sz sonkával, kis sajttal, paprikával, meg egy nagy káposztával töltött savanyúpaprikával
vacsira 1 joghurt lesz vagy almával, vagy naturan azt még nem tudom
akkor ez már jó lesz nem?
amúgy köszönöm a válaszokat én is szeretnék hízni csakhát ez az érzés.... nem könnyű elmondani hogy mi ez sokan szerintem nem is értenék meg, nem tudom igazából hogy ez vajon miért alakult ki, miért pont én pedig régen normális ember voltam, nem tudom hogy züllettem le idáig...
Ez az étrend már jobb, de vacsira borzasztó kevés 1 alma 1 joghurttal. Maximum aki keményen fogyózik. Én is fogyózom, de nem bírnám ki, hogy ne egyek normálisan este is. Én vacsira salit szoktam enni valami húsfélével, tejtermékkel, a kenyeret elkerülöm – de én fogyni próbálok! Te viszont hízni. Ehetsz nyugodtam egy jó nagy szelet fehér kenyeret szalonnával, hagymával, tejföllel, mellé sör, én bárcsak tehetném.. Vagy egy jó csokis fánkot.. Szóval a fent leírt étrendből nekem a normális vacsi hiányzik. Meg ebédre valami rendes meleg étel, levessel, másodikkal, de nem tudom, milyen az életmódod. A suliban nincs melegkaja?
Nagyon meggyőzően írta valaki nemrég, hogy ő is anorexiás volt, és nála is tovább tartott az evés utáni bűntudat, mint a koplalás, de ő csak simán lesz*rta, és szép lassan elmúlt. Ez lehet, hogy kicsit primitíven hangzik, de működhet!
Én sem arra akarlak biztatni, hogy minden este edd kilószámra a csipszet szalonnáskenyérrel és sok sörrel. Hízni is jobb egészségesen, amiszerintem azt jelenti, hogy egyél mindent, sokfélét változatosan, és lakjál nyugodtan jól, de egy kis mozgás sem árt, nem kell túlzásba vinni, nehogy ne hízz emiatt, de hízhatsz szépen, formásan is.
A bűntudatot meg dobd ki az ablakon.
De ha az esti zsírosenyér + sör + csoki kombó előtt körbekocokod kétszer a házatokat, még enyhülhet is.
Amit leírtál az fogyókúrás étrend. Attól hízni nem fogsz.
Főtt kaját meg miért nem eszel? Ezzel teszed tönkre leginkább a szervezetedet hogy nem kap főtt ételt.
Írok egy átlag étrendet ami nem hízlaló de nem is diétás:
Reggelire: 1 szendvics vagy kifli, zsemle kakaóval.
Tízórai: amit szeretnél.
Ebéd: Főtt kaja. Leves és második. Pl borsó leves, tojásos nokedli salátával.
délután: dobj be egy szenyót. Ne sima vajasat mert semmit nem fog laktatni, hanem felvágottal, sajttal, vagy uborkával.
Este: készíts el túrót hagymával, sonkás felvágottal és 1-2 szelet kenyérrel. Hozzá monjduk valami zöldség is jöhet.
almát, gyümölcsöt ne egyél este mert csak savasít (főleg az alma) tönkre vágod a gyomrodat és ott rohad egész este a gyomrodban.
ez egy laza kis étrend, ami se nem hizlal se nem fogyaszt. Mégis egészséges.
Amúgy én vagyok aki írta hogy anorex volt 2 éve. Azért írtam ezt az étrendet neked hogy lásd lehet jóllakni bűntudat nélkül mert ez nem egy hizlaló étrend.
14:17 köszi a leprimitívezést :D
Amúgy azt hozzátenném hogy belőlem sem tudom miért váltódott ki anno ez az anorexia. Vannak tippjeim, szerintem az akkori barátom ültette belém a kisebbségi komplexust, elkezdtem fogyni, kisebb akartam lenni (akkor sem voltam se kövér se molett. 170 cm, 56 kg voltam. Ebből fogytam).
Lehet neked is valami hasonló kiváltó oka volt. A megfelelés miatt.... kudarcok esetleg? Ezt az állapotot kell megszüntetni és felülemelkedni rajta. Nálam jó egy évbe telt mire a haverjaim kimagyarázták belőlem hogy nem vagyok kövér. Végül beláttam a sok visszajelzés miatt, ezért kezdtem el utána enni ismét. Nem híztam fel azóta sem, mindössze pár kilót, és így most már nem sovány hanem vékony vagyok, és egészséges.
Gondolkozz el biztos van nálad is kiváltó oka.
Semmi gond :D
amúgy szerintem az ilyen hozzáállás ilyen esetekben a leghasznosabb. Mert amíg nem teszel nagy ívben arra a gondra ami kiváltotta a bajodat, addig nem tudsz kijönni az anorexiából. Én anno írattam fel enyhe nyugtatót háziorvossal(nem követendő példa!!! de nekem akkor az kellett sajnos), és csak az után kezdődött az hogy kezdtem x hét, hónap után megnyugodni, figyelni a haverok szavára. Végül abbahagytam a nyugtatót is, és magától minden helyrejött.
A kérdezőnek is előbb a kiváltó okot kell legyűrnie vagy inkább lesz,rnia(ahogy írtam anno). És azt csakis úgy teheti meg ha nem foglalkozik vele, nem hagyja hogy piszkálja, és anorexiába hajszolja az az ok, amiért ilyen lett. Akkor fog csak rájönni igazán és fog elkezdeni bűntudat nélkül enni.
köszönöm szépen a segítségeteket
gen asszem az lenne a legjobb ha egyszer valaki jól képen törölne és elmagyarázná nem éppen szépen hogy milyen ronda vagyok
egyébkénz mai kajálásom
175g joghurt, alma, 30dkg zab
kelkáposztafőzelék-1 nagy krumpli is volt belefőzve, 1 főtt tojás, 1 kis kocka-kb 5dkg orda sajttal-ráreszelve
vacsi 175g kefír 30 dkg zab
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!