Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az izom addig nem fejlődik a...

Az izom addig nem fejlődik a tornától, míg sok a zsírszövet?

Figyelt kérdés

Elég jelentős túlsúlyom van (+30 kg-ra az ideális súlytól) és nemrég belevetettem magam a tornába, az étrendemen is változtattam. Rubint Réka 20 perc önmagadért edzéseit variálom, mindennap csinálom (meg néha Norbi aerobik). Eleinte 5-5 perceket bírtam megállás nélkül, hamar kidöglöttem, de most, 2-2,5 elteltével már végig bírom csinálni a 20 percet (ami nagy szó, el voltam tunyulva, előtte betegség miatt 1 hónapig feküdtem meg amúgy is régóta mozgásszegény életet éltem)

Már feszesebbnek érzem a hasam, derekam, combom, párom szerint is tök más tapintásra.

Ha ilyen testformáló gyakorlatokat végzek, először a zsírszövet pusztul és nem nő az izom, ugye? Vagy egyidejűleg fejlődik az is?

2012. ápr. 14. 16:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Egyébként én most érzem a megfelelő fehérjebevitel vonzatát, vagyis azt, hogy elég a kevesebb szénhidrát is mellé!:) Úgyhogy úgy már nem lesz nehéz csökkentgetni a szénhidrátbeviteledet!:) De az is meglegyen min. 3-4gr/ testsúly!:)
2012. ápr. 14. 17:57
 12/16 anonim ***** válasza:
* a '/' az szorzás, bocsi
2012. ápr. 14. 17:59
 13/16 A kérdező kommentje:

Én sem úgy gondoltam, hogy napi kiszabott adagom mellé enném a plusz fehérjét, hanem beleilleszteném.

Sovány húsokon kívül miben van még sok fehérje? Ha pl. sok kefirt, natúr joghurtot eszek, az jó? A hús nem fog menni, legfeljebb heti 1-2 alkalommal, sajnos az anyagiak nem teszik lehetővé, spórolnom kell, de az előbbiek azért jóval olcsóbbak.

2012. ápr. 14. 19:23
 14/16 anonim ***** válasza:
tojás,túró,fehérje turmix,de a hús az alap fehérjeforrás.
2012. ápr. 14. 19:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Hal? Sok fajtája van(bár én nem tudom megenni, úgyhogy nem tudom milyen árba mozog)(busa, harcsa,keszeg,ponty, tonhal, tőkehalfilé...-ezek jók)

A kefír, joghurt nem jó, sajnos alacsony a fehérjetartalma is, izmoknak semmit nem ér.. pénzkidobás...:(

Máj? Azt írtam is asszem, az elég elfogadható árban van(a fagyasztott)(penny, reál:270.-/fél kg, 400.-/kg), Szerintem a tojás is pénzkidobás a jelenlegi ára meg a fehérjetartalma miatt+sok telített zsír(sárgája), szóval ahhoz drága hogy kidobálja a felét az ember..

Leárazva, vagy akcióba próbálj husit venni, muszáj, mert nem lesz eredménye a befektetett energiádnak.(csak mondom, hogy ha nem tud megújulni az izomsejt, akkor a szervezeted inkább "sorvasztásba" kezd.. egy idő után nem tud regenerálódni, és nem fogsz tudni teljesíteni.. visszafele sül el a dolog, na..)

Fehérjeporok(ennek az elején járok én jelenleg, nincs infom..:()

Tudsz magasabb fehérjetartalmú szénhidrátokkal is "csalni" :)(zabpehely,barna rizs, hüvelyesek: lencse, szárazbab, lóbab, csicseriborsó -ezek elég olcsók, megéri...)

Zsírszegény túró(nekem a héten 3 fél kg-os ment el.. durva!:)

2012. ápr. 14. 20:42
 16/16 A kérdező kommentje:

Megpróbálok bespájzolni, ha épp akciós, azt hiszem. A máj tényleg nem olyan drága, csak eddig nem készítettem sosem, hát ideje elkezdeni.

A halak sincsenek túl jó árban, de majd körülnézek, mi érné meg, ha jól beosztom magamnak, akkor azért kitart.

2012. ápr. 14. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!