Az izom addig nem fejlődik a tornától, míg sok a zsírszövet?
Elég jelentős túlsúlyom van (+30 kg-ra az ideális súlytól) és nemrég belevetettem magam a tornába, az étrendemen is változtattam. Rubint Réka 20 perc önmagadért edzéseit variálom, mindennap csinálom (meg néha Norbi aerobik). Eleinte 5-5 perceket bírtam megállás nélkül, hamar kidöglöttem, de most, 2-2,5 elteltével már végig bírom csinálni a 20 percet (ami nagy szó, el voltam tunyulva, előtte betegség miatt 1 hónapig feküdtem meg amúgy is régóta mozgásszegény életet éltem)
Már feszesebbnek érzem a hasam, derekam, combom, párom szerint is tök más tapintásra.
Ha ilyen testformáló gyakorlatokat végzek, először a zsírszövet pusztul és nem nő az izom, ugye? Vagy egyidejűleg fejlődik az is?
Én sem úgy gondoltam, hogy napi kiszabott adagom mellé enném a plusz fehérjét, hanem beleilleszteném.
Sovány húsokon kívül miben van még sok fehérje? Ha pl. sok kefirt, natúr joghurtot eszek, az jó? A hús nem fog menni, legfeljebb heti 1-2 alkalommal, sajnos az anyagiak nem teszik lehetővé, spórolnom kell, de az előbbiek azért jóval olcsóbbak.
Hal? Sok fajtája van(bár én nem tudom megenni, úgyhogy nem tudom milyen árba mozog)(busa, harcsa,keszeg,ponty, tonhal, tőkehalfilé...-ezek jók)
A kefír, joghurt nem jó, sajnos alacsony a fehérjetartalma is, izmoknak semmit nem ér.. pénzkidobás...:(
Máj? Azt írtam is asszem, az elég elfogadható árban van(a fagyasztott)(penny, reál:270.-/fél kg, 400.-/kg), Szerintem a tojás is pénzkidobás a jelenlegi ára meg a fehérjetartalma miatt+sok telített zsír(sárgája), szóval ahhoz drága hogy kidobálja a felét az ember..
Leárazva, vagy akcióba próbálj husit venni, muszáj, mert nem lesz eredménye a befektetett energiádnak.(csak mondom, hogy ha nem tud megújulni az izomsejt, akkor a szervezeted inkább "sorvasztásba" kezd.. egy idő után nem tud regenerálódni, és nem fogsz tudni teljesíteni.. visszafele sül el a dolog, na..)
Fehérjeporok(ennek az elején járok én jelenleg, nincs infom..:()
Tudsz magasabb fehérjetartalmú szénhidrátokkal is "csalni" :)(zabpehely,barna rizs, hüvelyesek: lencse, szárazbab, lóbab, csicseriborsó -ezek elég olcsók, megéri...)
Zsírszegény túró(nekem a héten 3 fél kg-os ment el.. durva!:)
Megpróbálok bespájzolni, ha épp akciós, azt hiszem. A máj tényleg nem olyan drága, csak eddig nem készítettem sosem, hát ideje elkezdeni.
A halak sincsenek túl jó árban, de majd körülnézek, mi érné meg, ha jól beosztom magamnak, akkor azért kitart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!