Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az izom addig nem fejlődik a...

Az izom addig nem fejlődik a tornától, míg sok a zsírszövet?

Figyelt kérdés

Elég jelentős túlsúlyom van (+30 kg-ra az ideális súlytól) és nemrég belevetettem magam a tornába, az étrendemen is változtattam. Rubint Réka 20 perc önmagadért edzéseit variálom, mindennap csinálom (meg néha Norbi aerobik). Eleinte 5-5 perceket bírtam megállás nélkül, hamar kidöglöttem, de most, 2-2,5 elteltével már végig bírom csinálni a 20 percet (ami nagy szó, el voltam tunyulva, előtte betegség miatt 1 hónapig feküdtem meg amúgy is régóta mozgásszegény életet éltem)

Már feszesebbnek érzem a hasam, derekam, combom, párom szerint is tök más tapintásra.

Ha ilyen testformáló gyakorlatokat végzek, először a zsírszövet pusztul és nem nő az izom, ugye? Vagy egyidejűleg fejlődik az is?

2012. ápr. 14. 16:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Pont forditva: elöször nö az izom (a zsirréteg alatt), és a zsir csak lassan épül le. Viszont mivel az izmok feszesebbek meg nönek, ezért lett más a fogásod, meg a kinézeted is.

Ne hagyd abba, hanem legyél kitartó, ez csak egyre jobb lesz. Gratulálok.

2012. ápr. 14. 16:28
 2/16 Krisz85 ***** válasza:

jól van látszik azért vannak problémáid az emberi test működése kapcsán, ami nem baj, senki sem születik úgy, hogy ez tudja.

Az izom formásodhat, sőt diéta elején még akár + izomszövet is pakolódhat az emberre, ami nagyon jó dolog, egyrészt azért mert ez a + izom el fog tűnni a diétával sajnos, másrészt az izmaid határozzák meg az alakod és a formád, gondolj bele hogy néznél ki ha mondjuk odamennék és egy ollóval levágnám tólad az össszes testzsírt, de izmod sem lenne túl sok, milyen alakod lenne?! segítek ....sz*r,

pont azért kellenek az izmok hogy feszes legyen a bőröd tónusos, és mivle nőből vagy feltételezem :D ezért attól meg nem kell félned hogy túl izmos leszel pláne norbikától , ahhoz jó pár év célzott kemény nagysúlyzós edzés kéne és még akkor sem biztos, szóval nyugi, mindenesetre a zsírt kélne ledolgozni diétával.

a zsírszövet akkor pusztul ha megfelelően diétázol.

2012. ápr. 14. 16:30
 3/16 A kérdező kommentje:

Bocsánat, biztos is, hogy vannak ilyen téren hiányosságaim, épp ezért kérdeztem meg itt. Ezek szerint jól is tettem.

Nem írtam le eddig, de nemrég mikor lemértem magam, láttam, hogy inkább pár kg-val többet mutat a mérleg, nem kevesebbet (mióta elkezdtem, nem tudtam folyamatosan mérni magam, csak a szüleimnél). Már nekikeseredtem, aztán az a gondolat jutott eszembe, lehetséges-e, hogy talán a gyakorlatok miatt izom épült rám, és mivel úgy tudom, az izom nehezebb, mint a zsír, ezért nem csökkent a súlyom. A diétát tartottam húsvét alatt is, a mozgás is max 1-1 napra maradt ki, de azóta is naponta csinálom.

2012. ápr. 14. 16:41
 4/16 anonim ***** válasza:

ez a fajta edzés nem növel semmit az izomzaton,maximum alkalmazkodik a tested a terheléshez,de ez nem jár izomtérfogat változással,akkor sem ha tömegnövelő a táplálkozásod.

a zsírszövet meg nem pusztul el,a zsírszövet száma állandó,csak a térfogata változik,csökken,ha jó a diéta.

két hetente csökkents a ch bevitelen 2-300g-t.

2012. ápr. 14. 16:51
 5/16 anonim ***** válasza:

Lehet hülyeséget írok, javítsatok ki ha igen, de ahhoz hogy zsírt tudj égetni, az izmokat kell aktiválni, aminek feltétele a sok fehérje, asszem min.2 gr/testsúly/nap,

az izmokat természetesen az intenzív mozgással aktiválod, minnél több izom van rajtad annál aktívabban tudsz zsírt égetni mozgás közben. Emellett fontos, hogy tarts pihenő napokat is, mert az izmoknak a terhelés miatt szükségük van regenerálódásra, pihenésre, "újabb erőgyűjtésre".

Attól nem kell félned, hogy hú de izmos leszel, mert akár a rékát, akár a norbit nézed meg, egyik sem lett testépítőbajnok azzal az edzéssel, amit ők eladnak, ahhoz hogy izombajnok legyél, ahhoz izomtömeget kell felszedni, stabilizálni, szálkásítani, majd újra periodikusan ismételni ezeket személyre szabva, kondigépekkel. Szóval aki "izomagyú" bodybuilder, azt ők több év munka, odafigyelés, tömegnövelők és egyéb segédanyagok bevitelével érik el.

(én is réka tornás vagyok:)

2012. ápr. 14. 17:22
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Azt gondoltam, hogy bodybuilder nem leszek a tornától. :) Csak szerettem volna tudni, a zsírt is fogyassza-e rólam, vagy csak izmosít/formál. Mert tudom, a Réka torna elsősorban nem kifejezetten kövéreknek van, hanem olyan normál alkatú nőknek, akik formálni akarják a testüket. Attól meg, hogy formásabb, de ugyanúgy nagy a s***em, nem vagyok kisegítve érthető módon. :D

Szóval akkor a fehérjebevitelt kéne növelnem, vagyis hát arra összpontosítani?

2012. ápr. 14. 17:30
 7/16 anonim ***** válasza:

nem egészen.

a fehérjebevitel alap fontosságú,tehát nem kell külön rá koncentrálni,csak megenni a napi adagot.

amire koncentrálj-de már írtam-a szénhidrát fokozatos csökkentése.

2012. ápr. 14. 17:43
 8/16 anonim ***** válasza:
Igen attól lesz energiája az izmoknak fejlődni, összehúzódni, nyúlni, megújulni, úgy tudsz hatékonyabban zsírt égetni..
2012. ápr. 14. 17:44
 9/16 Krisz85 ***** válasza:
vagy 15 oka lehet annak miért mutat most kicsivel többet a mérleg a tükör a kontroll, a súlyellenőrzés a fogyás ütemére jó csak, és jól mondják minél több valakin az izom annál könnyebb - megfelelő tápanyagbevitel mellett - zsírt égetnie, mivel megemelkedik az alapanyagcsere sebessége és kalóriaigénye is.
2012. ápr. 14. 17:45
 10/16 anonim ***** válasza:
Igaza van 17:43-nak, de pl nálam most tudatosult, hogy mit jelent napi 100 gr fehérjét megenni, eddig azt hittem mindent jól csinálok, sok fehérjét eszek, de kiszámoltam, és a napi adag felét ettem meg.. Úgyhogy azért írtam, hogy figyeljen a fehérjére, mert az kb napi fél kg hús(nálam),a napi 10-15 dkg helyett.. 100 g csirkemell az csak 18-20 gr fehérje.. a pulyka meg csak 17 gr, a csirkemáj 15 gr körül.. szóval csak ezért írtam, tulajdonképpen ugyanazt, hogy a fehérjére figyeljen oda, hogy az tuti meglegyen.!:)
2012. ápr. 14. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!