Zabpelyhet hogy ehetek/készithetek el diétásan?
Nálam az 'alaprecept' a zabpehely+tej, be a mikróba, és kész a zabkása. Ezt szoktam variálni különböző dolgokkal.
Szoktam natúran enni, néha mézet teszek bele, néha fahéjat, néha almát eszem hozzá, vagy más gyümölcsöt teszek bele, ritkán kókuszt vagy kukoricapelyhet szórok bele, de előfordul, hogy 1-2 kocka étcsokit, pár szem diót apróra török és elkeverem benne.
Az a lényeg, hogy cukrot ne tegyél bele és a tej lehetőleg zsírszegény legyen.
Szerintem natúran is finom, de ha feltuningolod, akkor még laktatóbb! :)
Szia!
Elküldöm az én kedvencemet is:
-kis pohár joghurt (csökkentett zsírtartalmú)
-1 almát lereszelek
-30g zabpehely
-folyékony édesítő, fahéj
Most, hogy diétázom én ezt szoktam enni ha édesre vagyok éhes (nem olyan mint a csokitorta, de legalább édes...:-)
Az én variációim:
1. Édesen 1,5-2 dl tejjel főzök ki 30 g zabpelyhet és amit teszek bele: kakaópor (1 kiskanál),mazsola (2-3 kiskanál),eper,fahéjas reszelt alma (1 evőkanál),keserűmandula aroma (fél kiskanál),rumaroma (fél kiskanál),joghurt/kefir (100-175 g),méz (1 kiskanál),villával összetört banán,narancs
2. Sósan 1,5-2 dl vízben,sóval-borssal főzök ki 30 g zabpelyhet és teszek bele: füstölt sonka (20-30 g),gépsonka (50 g),reszelt sajt (20-25 g)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!